Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Körbler féle gyógymód

energia, szervezet, színek, jelgyógyászat, betegség, gyógyítás

 Erich Körbler osztrák elektrotechnikus, biorezonancia kutató, bécsi tudós (1938-1992) a módszert többéves kísérletezés során dolgozta ki az 1980-as évek második felében . Kísérletei során felismerte az ősidők óta kultikus és gyógyításra használt színek, hangok és mértani formák elektromágneses hatásmechanizmusát. Módszerét „ új homeopátiának” nevezte el, és bebizonyította, hogy mértani formák alkalmazásával rendszeresen lehet befolyásolni a szervezet állapotát azáltal, hogy ezek a formák megváltoztatják a bioenergetikai mező tulajdonságait. Az új homeopátia tehát nem a homeopátiában használt golyócskákon, hanem a test bizonyos részeire felrajzolt geometriai jeleken keresztül hat. A jelek által képviselt energetikai információ a szervezetben pozitív információt kelt, és mobilizálja öngyógyító erőit. Ezen információs módszer sok esetben elvezetve a gyógyulnivágyót akár a teljes gyógyulásig- kémiai szerek alkalmazása nélkül.
A holisztikus (teljességre törekvő;-testi-lelki-szellemi módszereket alkalmazó) gyógyító szemléletet az új tudományos eredmények magyarázzák. A nyolcvanas évektől kezdődően a biológiai kísérletek és az új elméletek alapján a tudósok újra azt vallják, hogy a szervezet finom összehangolását a bioenergia-mező végzi el. Ez a rendkívül finom és állandó összeköttetéseket hordozó mező (biomező)„vezérli” a szervezet működését. Körbler egy olyan eszközt ad kezünkbe, amely ezeket a – különben nem érzékelhető – finom kölcsönhatásokat és egyéni sajátosságokat észlelhetővé teszi, az emberi idegrendszer és az emberi agy segítségével.
A Körbler-módszer segítségével a szervezet valamennyi állapotát regisztrálhatjuk, és ennek alapján megváltoztathatjuk. Körbler által szerkesztett bioindikátor (kézben tartott egykarú inga-egy 62,5 cm hosszú műanyag pálca) segítségével egy kilences rendszerben különíthetjük el a szervezetet érő kedvező, kedvezőtlen, illetve igen ártó hatásokat. Ezen keresztül pontosan megállapíthatjuk, hogy mely tényezők és milyen mértékben zavarják meg a szervezet bioenergia-mezőjét, vagyis a szervezet egészségi állapotát, tehát az egészségtől való eltérést. Körbler gyógymódjában geometriai formákat alkotott a bioenergia-mező befolyásolására, a meridiánok végpontjain; illetve kitüntetett pontjain vagy a fájdalmas testrészeken. A mellékelt ábrán a körhöz közelebbi jelek mutatják a bioindikátor mozgását, a távolabbi jelek a változáshoz szükséges geometriai formát.
Körbler integrálta a kínai akupunktúra és az európai homeopátia tapasztalatait. A gyógyításban homeopátiás szereket (klasszikus homeopátia, Körbler-favirág, Bach-virágterápia, gyógyteák stb.) valamint geometrikus formákat-jeleket-alkalmaz a kínai akupunktúra szabályai szerint, illetve a geometriai formák segítségével készített „információs vizet” használ. Ebbe a módszerbe szorosan beletartozik a Körbler-féle csakradiagnosztika és -terápia, továbbá a pszichomeridián segítségével történő gyógyítás. A holisztikus információs gyógyítás elengedhetetlen, szerves része a klasszikus makrobiotika egyidejű alkalmazása (az étkezés személyre szóló kiválasztása és beállítása), valamint a humán terek (lakókörnyezet, munkahelyi környezet és személyes terek) optimalizálása.


Kapcsolódó információk

Cikkek

Test és tudat összefüggései I.
Vörös hullám, Kék hónap, Királykék nap
A szeretet egész évben
Szinkronárium
Az alapenergiák és a vallások

       

Események

SPORTOS CSÜTÖRTÖK Évadnyitó nyílt nap a MediBall Clubbal
Gyógyítás-kezelés és reinkarnációs utaztatás
Kristály és tibeti tálak, gongok... Hangfürdő Újholdkor
Csikung gyakorlás
NIA: harcművészet, öngyógyítás, tánc... ÚT ÖNMAGADHOZ

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS