Hírlevél feliratkozás
Fizikai állapotfelmérések terápiával

Reflexológia

reflexológia, reflex, terápia, állapotfelmérés, masszázs, fizikai gyógyítás

A talpmasszázst Ázsiában már ötezer éve alkalmazzák. Elsősorban megelőzésre, felfrissülésre ajánlott, de gyógyításra is alkalmas. A talp-masszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja-javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg, bajokat gyógyít.

A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. A talp masszázsával rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén (a lábon több mint 70 000 idegvégződés található) a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni. Testünkön, több területen tükröződik az egész szervezet: például a kézen, a lábon és a fülön.

Ha a káros anyagcseretermékek a helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, és a reflexzónában lerakódások képződnek. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezáltal romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése.

Ezekben a zónákban különböző nagyságú kristályos göböket tapinthatunk ki, amelyek érzékenyek, sőt fájdalmasak is lehetnek. A cél a lerakódások elmasszírozása, a szervezet így megszabadulhat a salakanyagoktól, méreganyagoktól. A reflexzóna masszírozásával a hozzá tartozó szervben javítjuk a vérkeringést, mely minden szerv számára életfontosságú, és általa gyorsabb a gyógyulás. A reflexzóna masszázs erősíti az immunrendszert, illetve a hormontermő mirigyek működését is szabályozza. Ismert a fájdalomcsillapító, lazító, testi-lelki feszültséget oldó hatása is. A lábfej bőrében található érzőideg-végződések ingerlésével ugyanis az idegrendszerre is hathatunk.

A masszázs elsősorban megelőzésre, felfrissítésre ajánlott, de gyógyításra is alkalmas. Nem mellékes a szerepe diagnosztikai szempontból sem. A talp állapotából mindig lemérhető, milyen régi, milyen súlyos bajról van szó.

A gyógyulás időtartama függ a beteg életenergia-állapotától. A gyógyulást nagymértékben meggyorsíthatja más természetgyógyászati módszerek párhuzamos alkalmazása, például gyümölcs-léböjt kúrával, mozgásgyakorlatokkal, jógával, relaxációval, akupresszúrával, vízkúrával, szaunával.

Forrás: Ma.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

A 13 napos fehér hullám, a vörös napja
Pszichodrámával az önismeret útján
Nátha vagy influenza?
Teremy Sándorné természetgyógyász, reflexológus
Sárga hullám, Korall napja

       

Események

Bach-virág konzulens képzés
Rezgésmódszertani konzulens, levelező képzés
Dr. Voll féle állapotfelmérés Ibrány-Nagyhalász
A belső MAGunk élesztése a Sóstői Fürdőházban -kristálytálak hangjain
Shiatsu Masszázs tanfolyam

Szakértők

Van Egy Hely - Életenergia Központ
Spirituális központ

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS