Hírlevél feliratkozás
Fizikai állapotfelmérések

Pulzus diagnosztika

pulzus, pulzus diagnosztika, diagnosztika, fizikai gyógyítás, állapotfelmérés, kínai gyógymód, kínai orvoslás

Az ayurvedikus (indiai), a hagyományos kínai és a tibeti orvoslás egyik leglenyűgözőbb és egyben legkidolgozottabb diagnosztikai eljárása a pulzusvizsgálat, amely úgy működik, mint egy három résztvevős telefonbeszélgetés az orvos, a szervek és a test energetikai állapota között. A keleti orvosok nem pusztán kitapintják, hanem „hallgatják” a pulzust. A módszer elsajátítása hosszú időt vesz igénybe, mesteri fokon történő végzése pedig csak sokéves gyakorlattal és tapasztalattal lehetséges.

Egy gyakorlott orvos mindkét kézen 9-9, azaz összesen 18 különböző pontot képes tapintani, melyek más-más belső szerv – szív, máj, vese, tüdő, lép, vékonybél, epehólyag, húgyhólyag, vastagbél, gyomor, nemi szervek stb. – állapotáról adnak felvilágosítást. A jobb kezünkkel a beteg bal kezét vizsgáljuk, majd fordítva. A mutató ujjunkat közvetlenül a csuklóredő alá helyezzük. A könyék felé további 2 ujjunkat lágyan a mutatóujj alá helyezünk. Így 3 pontot 3 mélységben, különböző szorítóerő mellett tudunk vizsgálni. Így jön ki a kezenként 9 pont. A 3 ujjunkkal először lágy nyomással vizsgáljuk a páciens pulzusát. Majd a következő szinten enyhén lenyomjuk az ujjainkat, amíg el nem tűnik a pulzus. Majd finoman feljebb engedjük, amíg újra érezzük a pulzust. A harmadik mélységben is ugyanígy járunk el, csak kicsit erősebb nyomással.

Mélység szerint a pulzus lehet normális, felszínes és mély. Gyorsaság szerint normális, gyors vagy lassú. Erősség szerint pedig normális, telt vagy üres. Az egészséges pulzus könnyen érzékelhető, lágy és állandó ritmusú. Mindez persze életkoronként, nemenként és alkat szerint változó lehet. 7 éves kor alatt nem alkalmazható a pulzusdiagnosztika, mert még nem fejlődött ki a gyermek teljes fizikai teste. A férfi betegeknél a bal csuklón mérik a szív-, a jobbon pedig a tüdőpulzust, a nőknél pedig fordítva. A többi pulzus helye mindkét nemnél megegyezik.

Ezzel a módszerrel következtetni lehet a beteg belső szerveinek állapotára, energiapályáinak alul- vagy felülműködésére, szívpanaszok közül is 9-féle szívtáji fájdalom diagnosztizálható Talán hihetetlenül hangzik, de egy gyakorlott orvos a terhességet is képes észlelni, sőt a gyermek nemét is meg tudja határozni.

Forrás: www.herbahaz.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Diagnózis a kínai orvoslásban
A ganoderma 5000 éve
Az arckrémek titkai
Arcápolás nyáron is!
A tea születése

       

Események

XVI. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál
Keleti orvoslás Skype-konferencia
Dr. Voll féle állapotfelmérés
Akupresszúra Távoktatásban
Dr. Voll féle állapotfelmérés Ibrány-Nagyhalász

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS