Hírlevél feliratkozás
Lelki, spirituális elemzések, tanácsadás

Kronobiológia

állapotfelmérés, asztrológia, kronobiológia, tanácsadás

A kronobiológia (időbiológia) egyik ága a bioritmológia (bioritmus-számítás), a másik pedig a pszichogenetika, amely az egyén születésének napjára jellemző kozmikus hatásokkal foglalkozik. Ezek a hatások ugyanis jelentősen befolyásolják tulajdonságainkat és képességeinket. Egyéniségünk jellemzőinek tudatosítása, elfogadása és előnyös felhasználása megkönnyíti önmagunk megismerését, személyiségünk fejlesztését, segíti párválasztásunkat és emberi kapcsolatainkat.

Az asztrológia is a születés időpontjának figyelembevételével állapítja meg az egyén jellemképét, de a horoszkóp felállításakor a bolygók elhelyezkedését és egymással való kapcsolatát vizsgálja.

A kronobiológiai pszichogenetika azonban a születés évének, hónapjának és napjának számjegyeit használja fel, és ezek segítségével állapítja meg az egyén adottságait jellemző számokat. A számokhoz tartozó jellegzetességeket egy részletesen kidolgozott rendszer tartalmazza. Mindenki saját bőrén tapasztalhatja a módszer működőképességét. A születési dátum alapján kapott jellemzés pontosan fedi az egyén temperamentum típusát, érzelmi beállítottságát és intellektuális tulajdonságait.

Minden temperamentumnak van erős és gyenge oldala, amelyek előnyt vagy hátrányt jelentenek egyik vagy másik tevékenységben. Félre kell tenni azt a társadalmi sztereotípiát, hogy van jó és rossz temperamentum. Hasznos, ha az ember ismeri erősségeit és gyengéit, ki tudja használni előnyös tulajdonságait, az intellektus és az akarat segítségével pedig kompenzálni tudja gyenge oldalát.

Velünk született idegrendszeri adottságunk megmutatja, hogy bizonyos típusú foglalkozások végzésére nagyobb, alkalmasabb energiával rendelkezünk.

A fizikai kontúr adataiból megtudhatjuk, hogy a központi idegrendszerbe érkező ingerekre hogyan reagál az illető, ami a cselekvés, viselkedés ritmusát és a pszichikai folyamatok intenzitását mutatja meg energetikai és dinamikus sajátosság szempontjából. Ebből következően, ha valaki nem a saját habitusának kedvező foglalkozási területen tevékenykedik, a folyamat könnyen betegséghez vezethet, akár azért, mert túlterheli magát, akár azért, mert nem használja ki a rendelkezésre álló energiát.

Forrás: www.nimrudszabadegyetem.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

A Bika hava
Sors és szinkronicitás II.
A tudat a 4.dimenzió I.
Élő vércsepp - apró tűszúrás
A lélekemelő Nyilas

       

Események

Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Dr. Voll féle állapotfelmérés Ibrány-Nagyhalász
Egészség-péntek Miskolc
Pszicho-asztrológiai tanácsadó képzés ingyenes tájékoztató előadás
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS