Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A birtokló Bika

önismeret, ezotéria, asztrológia, május, Bika, elemzés

Bika hava: A termékenység időszaka (április 20 - május 21.)

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető


A téli hidegből az átfordulást meghozta a tüzes Kos, de a tavaszi langyosság megszilárdítása a Bika „feladata”. A Nap a zodiákus második jelében haladva kiárasztja termékenyítő erőit, az egyre melegedő, simogató szellőt, a langyos, magokat duzzasztó esőt, s Földanya kivirul. A kertek, rétek virágba borulnak, csábító illatok keringenek a levegőben, a méhecskék bódítóan zümmögnek, s nekünk kedvünk támad minél több időt a természetben tölteni, a földeket megművelni, kertészkedni. A Föld Napja április 22!


Az egyén soha nem viseli magán tisztán egy jel tulajdonságait, ezért sem lehetnek találóak az életünkben a „bulvár-asztrológia” napi jellemzései. A napjelünk /mely jegyben születtünk, tehát a Nap mely csillagkép előterében állt a születésünk pillanatában/ átitatódik sokféle más energiával, ami csak az egyénre jellemző. Ezért fontos a személyes horoszkóp egészéről beszélni. Egy cikksorozatban erre nincs lehetőség, ezért fogalmazok úgy, hogy egy dominánsan bika ember milyen tulajdonságokat nyilváníthat meg.

A Bika jele a Vénusz bolygó hatása alatt áll
Ezt az energiát a görög mitológiából Aphroditéként ismerjük

Mindenki a szépséggel, szerelemmel, életélvezettel, művészettel kapcsolja össze. A természet ilyenkor hívogatóvá, kívánatossá varázsolja magát, s várja a termékenyítő erőket. Az állatok is násztáncba kezdenek, s lassan megérkeznek az utódok. Ez az emberekre is ugyanilyen hatással van. A nők ilyenkor lázas fogyókúrába kezdenek, fellendül a szépség- és kozmetikai cikkek, szolgáltatások iránt a kereslet. A melegedő idő hatására többet engednek láttatni önmagukból és bájaikból. Természetesen a férfiak legnagyobb örömére. Ez a tetszeni vágyás és udvarlás ideje. Nem véletlenül nevezi a májust a köznyelv a szerelem hónapjának! E csábítás a fajfenntartás nagyon fontos részét képezi, bár ez a fogalom a modern társadalmakban már erősen egyoldalúvá vált, eredeti funkciójától messze kerülve az önértékelés egyik fokmérőjévé, ezen keresztül sok lelki probléma gyökerévé vált.

E jel képviselője, ahogy totemállata a bika is, „négy lábbal” áll a földön. Jelszava: "Birtokolok, tehát biztonságban vagyok!"

Alaptörekvése, hogy minél több „birtokot” gyűjtsön be magának, föld, értékes dolgok formájában. Gyakran használja az enyém kifejezést. A bika embert lehet a legkönnyebben a biztosítások megkötésére rávenni, hiszen belső lelki egyensúlya egyenes arányban van a bankszámlájával, egyéb értékeivel. A váratlan, spontán dolgokat nem szereti, vallja, hogy a járt utat a járatlanért el ne hagyd. Ami az elődeinek jó volt, s neki is bevált, ahhoz nagyon ragaszkodik. Ezért környezete időnként nyakasnak, makacsnak titulálja. Stabil és megbízható munkaerő, nehezen vált, kitartásával példát mutat, nem retten vissza a testi erőkifejtéstől sem.

A kockáztatást nem szereti ezért inkább alkalmazott, mint önálló vállalkozó. Ha mégis vállalkozik, akkor gyakran választja a mezőgazdaság, vagy a szépségipar valamely ágát. Amikor földet vesz, az első lépése az lesz, hogy kijelöli és lekeríti birtoka határát. Szeret a természetben tartózkodni.

Ha nem adatik meg neki a kertes ház, akkor otthonában növényekkel próbálja pótolni a természetes közeget. Gyakran beszélget szobanövényeivel, gondosan ápolja, szaporítja őket.

Gondolkodása konkrét és gyakorlatias, nem kedveli a magasröptű elméleteket. A mai felgyorsult világban talán azt mondanánk, hogy egy kicsit lassúbb a felfogása, de mindenképpen alaposabb, s a tudását igyekszik a gyakorlatban használni. A realitás talaján akar mozogni, „hiszem, ha tapasztalom”, ez a jelszava. Szorgalmas, megbízható és meggondolt, szívesen dolgozik másokkal együtt.

Problémáinak gyökere a birtoklási vágya, nem bírja elviselni az elvesztés tényét

Bármi, amitől meg kell válnia, legyen az tárgy, személy, érzelem, pénz, úgy érzi, önmaga egy részét veszíti el. Emiatt birtokló, féltékeny típus. Partnerkapcsolatban fontos számára a társ közelsége, a testi érintés, a „hús” öröme. Szinte élvetegen tudja átadni magát egy jó kis masszázsnak, de neki is jó érzéke van hozzá. Nőként a körülötte élők minden fizikai igényét igyekszik kielégíteni- tiszta ruha, finom étel stb.-. Ha férfi, akkor szívesen besegít a háztartási munkákba, vendéglátás esetén gyakran ő készíti a vacsorát. Ínyenc, tudja élvezni a földi lét ízeit. Ragaszkodása és birtoklási vágya miatt általában hűséges típus. Őt valóban el lehet a gyomrán keresztül csábítani. A bika életében alapvetően fontos az, hogy tudjon jókat enni, inni, szeretkezni és aludni. Kényelemszeretetét sokan lustaságnak titulálják. Vonzódik a természetes alapanyagokhoz, bőrhöz, értékes holmikhoz.

Nyugodt, kiegyensúlyozott, békés életre törekszik, türelmes, nehezen lehet felingerelni, de ha egyszer sikerül, akkor mindenki meneküljön, mert beindul a „gőzmozdony-effektus”!

Fontosak számára a tradíciók, a hagyományok, családi ereklyék, az örökölt föld. Ezeket, ha nélkülöznie kell, akkor is igyekszik megőrizni és továbbadni az utódainak. Ha vallásos, akkor folytatja szülei hitét, vagy egy már jól bevált egyházi tanításhoz csatlakozik, betartva az előírt rituálét. Általában nyájas, közösségi ember, ezért sokan kedvelik.

A cikk folytatása: itt
 Kapcsolódó információk

Cikkek

A jó, a rossz, a banán...
A fehér hullám kék napja
Kék hullám, Zöld napja
A kék hullám varázslata
A fehér hullám tizenegyedik napja, a királykék

       

Események

Számmisztika tanfolyam
Ezoterikus tábor Nyíregyházán
Önismereti pszichodráma csoport indul Debrecenben
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Spirit Revolution

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS