Hírlevél feliratkozás
Család

A fény felélesztése

ébredés, önismeret, fény, szeretet, ünnep

A fény a fizikai anyaggal való ütközés következtében teszi láthatóvá a tárgyakat.

Szerző

Ébredés Háza
életmódközpont

  A fény a fizikai anyaggal való ütközés következtében teszi láthatóvá a tárgyakat. Bár a fényrészecskék léteznek, de láthatatlanul haladnak át a világűrben. A fény (látható és láthatatlan) csak egy az elektromágneses hullámok sokaságában. Ha nem hangolódunk rájuk, nem vesszük az adást, mintha nem is léteznének.

Maga a gondolat, érzés nélkül olyan, mint a láthatatlan fény. Létezik, de nem valósul meg fizikai szinten. Egy lehetőség.
Az érzésekkel átitatott gondolat pedig szimbolikusan a látható fénnyel azonosítható, mert teremtő ereje van.
Ez alakítja egyéniségünket, egyedi rezgésszintünket, befolyásolja kisugárzásunkat. Milyen szép és beszédes is ez a szó: kisugárzás. Éppen erre a folyamatra, és arra utal, hogy belső fényünk ereje és színe, érzéseink és gondolataink függvénye.
A különböző színeknek más-más hullámhossza és eltérő frekvenciája van. Így egy meghatározott szín is egy bizonyos energiaminőségre utal.
A fotoszintézis az a folyamat, mely során fényenergiából kémiai energia jön létre. Bizonyos moszatok és baktériumok kivételével erre a csodálatos átalakításra még a növények képesek. A Napból begyűjtik a feléjük sugárzó energiát és fizikai formát adnak neki. A folyamat kulcsa a klorofill, amely a levegőt, a vizet és a különböző ásványi anyagokat cukorrá és a növény egyéb összetevőjévé alakítja.
Érdemes elgondolkodni az alábbi komplementeritásokon:
A növényekben a klorofill olyan, mint az emlősökben a hemoglobin. A klorofill zöld színű, a hemoglobin vörös (a két szín egymás komplementere), a növények esetében a klorofill segítségével a fény és a hő cukorrá alakul, az emberek esetében a cukrok mozgási és hőenergiává bomlanak. A növények szén-dioxidot vesznek fel és oxigént lélegeznek ki, az embereknél ez fordítva történik.
A növények táplálnak minket. Vannak közöttük hétköznapi táplálékok, vannak gyógynövények.
Aki ismeri a Bach virágeszenciák elkészítésének módszereit tudja, hogy mintegy fordított módon a négy elem segítségével (tűz, víz, levegő, föld) a növényekben lévő értékes információkat az ember számára „fogyaszthatóvá”, felhasználhatóvá alakítják. Ez által ezek az eszenciák magasabb szinten hatnak, mondhatni az emberi fény-testet táplálják, ezen keresztül hatnak gondolatainkra, érzéseinkre, fizikai testünkre.
Ezért is kapott a Bach virágterápia jogosan helyet a holisztikus gyógyászatok között.

Ennek az írásnak a forrását Julian Barnard Bach-virágterápia című könyvének hasonló című fejezete adja. Már akkor lenyűgözött a növények tökéletes "működése", mikor könyvét először olvastam. Az pedig, ahogyan ezt összeköti a komplementaritás által az emberi szervezet működésével, nem csak a Bach-virágeszenciák hatásának újabb szintű megértését hozta számomra, hanem a színterápia nagyszerűségét is jobban megértettem.
Az utóbbi időszakban a "fény születése" kiemelt téma. Ezzel kapcsolatban sokszor érezem a környezetemben, hogy talán túlmisztifikálják ezt a kérdést, majd épp ezért, mivel saját "hétköznapiságukkal" ez ilyen formán összeegyeztethetetlen elfordulnak tőle, még akkor is, ha bizonyos belső kényszer, indíttatás lenne ez irányba.
Számomra újra beigazolódott, hogy az egyszerű a nagyszerű. A fény születése ott történik a szemünk előtt, minden nap, minden pillanatában. Vegyük ezt észre először a növényekben, amik szobánkban, kertünkben, az utcánkban élnek a maguk nemes egyszerűségében.

(az apró magocska tudta,
ahhoz hogy felnőjön,
a földbe kell hullani,
sötétségbe kell temetkezni
és törekedni kell a fény felé)
 Kapcsolódó információk

Cikkek

Szeretet befőttesüvegben
Kék, Kék, Vörös...
Sikerre születtünk!
Szinkronárium
Szinkronárium: a színek és az idő ritmusa I.

       

Események

Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen január 15.
Segítő szakma a gyakorlatban
Önismereti pszichodráma csoport indul Debrecenben
"Tanulom magam” önismereti műhely
CSEND tábor

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS