Hírlevél feliratkozás
Család

A szeretetről kicsit másképp

szeretet, lélek, párkapcsolat, konfliktus, önbizalom, önfejlesztés

Mi köze a viszonzást nem váró szeretetnek az esetleg részeges disznóként viselkedő párunkhoz?

Szerző

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

HÍD-tagSzinte mindnyájan szeretnénk is megtapasztalni a viszonzást nem váró szeretet élményét, hiszen az annyira jó és nemes lehet! Eggyé válni az örökkévalóval, keblünkre ölelni embertársainkat, na meg az egész világot. De hogyan tudnám a keblemre ölelni azt, akit amúgy szívből gyűlölök? Vagy talán nem is szabad gyűlölni? Végül is ezt tanították a szüleink, de még a Tízparancsolatban is benne van. Most akkor mi legyen? Legyek őszinte, vagy esetleg színészkedjek? Nem hiszem, hogy él olyan ember a Földön aki még nem élte át ezt a dilemmát, aztán annak függvényében, hogy mire ad magának engedélyt dönt ahogy dönt, a másik pedig reagál erre valahogy.

Az ember alapvetően testből, lélekből és szellemből álló egység. A szellemi szint egy eszme, egy őselv, amelyben még nagyon sok lehetőség van. Itt még nem létezik sem polaritás, sem pedig ítélet. A saját történetünk szerint fogjuk megélni ezt az őselvet, és ez a lélek. A lélek nem csak tárolja és őrzi ezeket a történeteket, ő maga a történet. Nagyon sokszor halljuk a saját sztorinkat, már a kedvenc mesénkben is ezzel találkozunk. Mi van akkor például, ha mondjuk a Holle anyó volt a kedvenc mesénk?

Egész életünkben „felráznivaló párnákkal” és „készre sült kenyerekkel” fogunk találkozni, és kutya kötelességünknek érezzük, hogy mi segítsünk anélkül, hogy megkérdeznénk, hogy ez vajon kinek is lenne a dolga? Az erdei házikó semmivel sem jobb. Itt azt mondta az öreg ember, hogy a lány ott alhat ha főz nekik vacsorát, szó szerint ez volt az egyezség. Akkor miért kellett bűnhődnie azért, hogy nem etette meg még az állatokat is? Hányszor fogjuk vajon hallani életünk során, hogy „tudhattad volna”, mire végre van merszünk rácsapni az asztalra, és kilépni a saját történetünkből, hiszen gondolatolvasók azért mégsem lehetünk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy rosszak a mesék, hiszen a segítségünkre vannak abban, hogy megismerjük a történetünket, amelyben lehet sok öröm is, de általában a fájdalom a domináns, pontosabban a fájdalomra emlékezünk, ez hagy erőteljesebb nyomot bennünk.konfliktus

A test az anyagi megjelenési forma, ő az aki a tér és idő keresztjére felfeszítve az élet színpadán megjelenít egy eszmét és ha sikeres életet élt, akkor átírja a történetét.

Csak úgy tudom átírni a sztorimat, ha ismerem az eredetit. Ki meséli ezt el nekem? A környezetem, a szüleim, a párom. Ha én arra vagyok programozva, hogy felrázzam az összes párnát anélkül, hogy megkérdezném, hogy ki aludt rajta, találni fogok egy olyan embert aki ezt el is várja tőlem. A párkapcsolatnak ez az egyetlen célja, hogy találkozzak a másik oldalammal, a többi csak mézes madzag. Kell a rózsaszín köd amit szerelemnek nevezünk, hiszen hogyan ismernénk meg a „büdös, részeges disznót”, ha először nem találkoznánk azzal az emberrel aki „még akkor is olyan édi amikor egy kicsit be van csípve”? 

A lényeg, hogy ő az aki meséli a történetemet, aki tükröt tart nekem. Ő ad választ arra a kérdésemre, hogy ki hiányzik belőlem? Hiányzik a „büdös részeges disznó”, hiszen a saját történetem szerint a Neptunusz ősprincípiumot csak az alkohollal tudtam azonosítani. Szegény párom mindaddig kénytelen lesz alkoholmámorban élni az életét, míg meg nem kérdezem magamtól, hogy „mit akar vajon mondani nekem ezzel?”. Nem tudok új történetet írni anélkül, hogy felismerném, hogy a régi is az enyém. 

Elfogadom. Ez a szeretet. Elfogadom olyannak amilyen. Ha ez megtörténik, jó esélyem van arra, hogy kilépjek a saját történetemből. Az őselv persze megmarad, hiszen ott van a Neptunusz továbbra is a horoszkópomban, de a jövőben úgy fogok vele találkozni, mint viszonzást nem váró szeretet.

Egyáltalán nem biztos, hogy a saját alkoholizmusommal fog találkoztatni a másik ember, de az mindenképpen igaz, hogy valamilyen módon eltávolítom magamat az élettől. Ezt megtehetem tettek nélküli álmodozással, vallási eszmék fanatikus követésével, vagy úgy is, ha rendszeresen áldozattá válok.

Vajon mi történik a részeges disznó párommal ha kivonom a történetemet a szellemi princípiumból? Két lehetőség van. Az egyik esetben abbahagyja az ivást, a másik lehetőség pedig az, hogy valamilyen módon megszűnik a kapcsolatunk.

Ez a szeretet tehát, hogy nem akarom megváltoztatni, elfogadom olyannak amilyen. Ha őt elfogadom, saját magamat fogadom el olyannak amilyen vagyok. Ha nem fogadom el az Uránusz analóg másságomat (és itt nem kell feltétlenül súlyos történetekre gondolni) akkor az Uránusznak a zseni, a feltaláló, esetleg író vagy költő analógiája sem lesz számomra hozzáférhető.

Az amitől nagyon elhatárolom magam mindig ugyanaz az őselv, mint amire nagyon vágyom. Ezek nem ellentétek, hanem végletek, amelyek nem léteznek egymás nélkül. Hogyan tudom definiálni azt, hogy béke, ha nem ismerem a háborút? A gond az idővel van, hiszen egyazon időben képtelenek vagyunk valamit megélni jónak is és rossznak is. Helyesebben a gond a sztorinkkal van, hiszen egyazon időben képtelenek vagyunk valami miatt sírni is és örülni is.

Még itt is helyesbíteni kell, hiszen van egy pillanat amikor találkozunk önmagunkkal, és ilyenkor sírva nevetünk. Ez az a pillanat amikor királyfivá csókoltuk a békát. Kiléptünk a régi történetünkből, és írtunk újat - abban a biztos tudatban, hogy a régi is a miénk, csak már nincs ránk hatással.

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Az átokról
Bach-virágterápia az önismeret tükrében
Szingli lányok és fiúk!
Szeretetjelek a kézírásban
Test és tudat összefüggései II.

       

Események

Gyógyító szeretet és érintésterápia
Párkapcsolat: a Nagy Hazugság
Csikung elvonulás
Spirit Revolution- Szellemi, Tudati forradalom
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS