Hírlevél feliratkozás
Család

Az abortuszról

terhesség, abortusz, lélek, psziché, pszichológus, pszichiáter, család, vallás, terhesség megszakítás

Sokat vitatott téma, hogy rendelkezhetünk-e a testünkben fejlődő új élet sorsáról.

Szerző

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

HÍD-tagEgy teljesen új megközelítésből szeretnék írni az abortuszról. Nem arról van szó, hogy ez helyes, vagy helytelen, bűn, vagy nem, inkább azt vonnám most fókusz alá, hogy megbocsáthatjuk-e magunknak, vagy sem.

Bűnhődni kell?

Vannak akik úgy gondolják, hogy ez gyilkosság és meg kell bűnhődni érte. Következetesen kitartanak amellett, hogy még a lehetőségét is el kellene törölni, Az már más kérdés, hogy megoldást ez sem nyújtana, hiszen ha őszintén el tudunk beszélgetni nagyanyáinkkal vagy dédanyáinkkal, bizony kiderül, hogy nem kell ahhoz orvos, de még orvosi rendelő sem, hogy ha egy nő nem akarja felnevelni a gyerekét, akkor meg tudjon tőle szabadulni. Nem csak terhességmegszakítással érték ezt el, hanem már a megszületett pici babát is képesek voltak megölni, feldarabolni, akár dögkútba dobni. Ezek valóban hátborzongató történetek, de mindenképpen igazolják azt a feltételezést, hogy nem egy törvényi szabályozással lehet kezelni a problémát.

Ki szólhat bele?

Egy réteg azt állatja, hogy a testünk a miénk és ne szóljon már bele senki abba, hogy mit csinálunk vele. Hadd döntsük már el mi nők, hogy képesek vagyunk-e felnevelni egy gyereket, vagy még egy gyereket, esetleg sem.

El tudnánk-e látni a többieket olyan mértékben mint eddig, vagy meg tudnánk-e adni az élő gyerekeinknek azt, amit úgy gondoljuk, hogy jár nekik, vagy van-e energiák arra, hogy szeretettel fogadjunk egy új életet, vagy nincs. abortusz

Nem mellékes kérdés az sem, ha esetleg nem a törvényes apa az igazi apa, vagy az apa nem akarja a gyereket. Mi van akkor, ha úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk anyának, valók és inkább most haljon meg ez a gyerek, minthogy mellettünk élje le fiatal éveit?

Egyes ezoterikus szemléletet követők teljes bizonyossággal állítják, hogy eleve elrendelés van, ez a sorsunk, megtettük, nincs miről beszélni. Aminek nincs helye a világban, az nem történhet meg. Más ezoterikus szemléletet követők szerint azért csak van döntési jogunk, e döntés szerint cselekszünk, ezáltal vállalni kell tetteinkért a felelősséget.

Nem kívánok állást foglalni, és befolyásolni sem kívánom senkinek a gondolkodását. Azt viszont tapasztalom, hogy mennyi nőgyógyászati betegség, párkapcsolati probléma és férfiaknál merevedési zavar származhat a témával kapcsolatos bűntudat következtében. Nyilván nem arról van szó, hogy minden hasonló jellegű probléma forrása az abortusszal kapcsolatos bűntudat, de mindenképpen érdemes foglalkozni vele.

Egy olyan társadalomban és egy olyan jól szocializált civilizációban élünk, hogy bármelyik fenti nézetet is valljuk, a lelkünk mindenképpen bűnként és gyilkosságként kezeli a terhességmegszakítást, és bűnhődni akar. Ez tény. Nem csak az én kliensem történetei igazolják ezt, hanem könyvtárnyi irodalom szól róla. A külön érdekesség az, hogy éppen azok a nők élik át a legnehezebb megpróbáltatásokat, akik ellenzik az abortuszt, és nagyon büszkék arra, hogy ők soha nem tudnának ilyet tenni. Itt már sokkal mélyebbre került a probléma a tudattalanba.

Hiányzik a feloldozás

Régebben míg az emberek vallásosak voltak, főleg, ha katolikusok, akkor sokkal könnyebb volt kezelni ezt dolgot. A nők elmentek a templomba, meggyónták a bűnüket és a pap vagy feloldozta őket azzal a feltétellel, hogy bizonyos imákat elmondanak és bizonyos jócselekedeteket hajtanak végre. Az is lehet, hogy nem oldozta fel rögtön a pap, csak azok után a bizonyos jócselekedetek végrahajtása után. Egy a lényeg, hogy amennyiben a nők megkapták a feloldozást, nem büntették többé magukat.

Ez hiányzik ma, ez a feloldozás. A mai kor embere teljes életet képes leélni úgy, hogy bünteti magát. Úgy gondolom, hogy a mai terapeutáknak, természetgyógyászoknak, asztrológusoknak ez az egyik fő feladatuk, hogy megadják a klienseiknek a feloldozást. Ha valaki vallásos, menjek el templomba és ott fogja megkapni. Azzal sincs baj, ha egyesek úgy gondolják, hogy elintézik magukban, hiszen így is lehet eredményt elérni. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy felettes énként, vagy Istenként nevezem azt az energiát, akitől megkaphatom a bűnbocsánatot, az a lényeg, hogy elhiggyem, hogy letelt végre a büntetés. Ezáltal új életet kezdhetek.

Így a végén azért csak kikívánkozik az én véleményem és nézetem is a témáról. Én hiszem azt, hogy van eleve elrendelés, de azt is, hogy a cselekvés szabadsága az enyém. Az mér evidencia számomra, hogy a cselekvésünk után igenis vállalni kell a felelősséget, az pedig kötelező, hogy megbocsássunk magunknak. Így, és csak így leszünk felnőttek. A langyos ember gyerek marad örök életére.

Úgy gondolom, hogy a bűnbocsánat témájához kapcsolódik nagyon szorosan Reményik Sándor verse. Aki esetleg nem ismeri, íme:

Reményik Sándor: Kegyelem

Az átokról

Mi az átok, milyen szerepe van a családi életben és a gyermeknevelésben?

Tovább a cikkhez >>

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal -
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor - magától - megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat - hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.
Akkor - magától - szűnik a vihar,
Akkor - magától - minden elcsitul,
Akkor - magától - éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától - friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A magány és az egészségünk
Vaszatival a meddőség ellen
Az átokról
Az alapenergiák és a vallások
A „mumuskor” metamorfózisa

       

Események

Csillagmag tábor
Család és Rendszerállítás
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Hellinger-​féle családállí​tás
Spirituális Lélekgyógyász képzés

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Gólyahír Egyesület


Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS