Hírlevél feliratkozás
Egészség

Lélekmasszázs - gyógyító érintés

lélekmasszázs, holistic pulsing, stresszoldás, terápia, masszázs, depresszió

Az Ausztráliából származó manuál (kézi) terápia egy kellemes, gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika. A módszer lényege a test energetikai blokkjainak oldásával a szervezet természetes védekező - öngyógyító folyamatainak beindítása.

Szerző

Magyar Viktória
életvezetési tanácsadó

Az Ausztráliából származó manuál (kézi) terápia egy kellemes, gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika. A módszer lényege a test energetikai blokkjainak oldásával a szervezet természetes védekező - öngyógyító folyamatainak beindítása.
          A testre ható lágy ringató, lazító és rezegtető mozdulatok oldják a testben lévő energiaáramlást akadályozó blokkokat. Az érintések és mozdulatok a test meridiánjaira és energia központjaira hatnak. A mozgatással az egész test rezgésbe jön, a fejtetőtől a lábujjakig, kellemes és pihentető, ami azon túl, hogy relaxált állapotot idéz elő, a szívverés ritmusával megegyező érzés beindítja a sejtemlékezetet, ezzel aktivizálva az öngyógyító folyamatokat.
           A fizikai szinten túl hat a lélekre és a tudatra is. A relaxált állapottal a folyamat előidéz olyan lelki blokkoldásokat, amelyek a tudattalanunkban vannak elraktározva. A vendégnek megjelenhetnek régi emlékek, sérelmek, amelyek oldódni képesek azáltal, hogy felszínre kerülnek. Ezek az élmények lélekmasszázs végén megbeszélésre kerülnek, hogy tudatosítva a vendég feldolgozott élményként építse életébe távozás után.
A Lélekmasszázs célja tehát a harmónia megteremtése testi-lelki-szellemi szinten.

Miért érdemes ezt a terápiát választani?
 A kéz gyógyító erejének ismerete egyidős az emberiséggel. Ma már bizonyítható tény, hogy az emberek több ezer éve alkalmazzák a manuál terápiákat – kézrátétellel történő gyógyításként.
Az érintés éppolyan alapvető szükségletünk, mint az evés, ivás, alvás. Mindennapjainkban is folyton jelent van; kezet fogunk üdvözléskor, megsimogatjuk gyermekünk fejét, ha vigasztalni szeretnénk, megöleljük szeretteinket. Amikor megérintünk valakit, átlépjük az „én” és „te” határait, és kapcsolatba kerülünk egymással. A kommunikációnak ezen módja meghaladja a verbális kommunikáció lehetőségeit. Az ilyen terápiákban a kéz információhordozó és energetikai közvetítő is. Amikor ujjainkkal, vagy tenyerünkkel mát érintünk információt kapunk állapotáról.
  Valamennyien ösztönszerűen alkalmazzuk az érintéssel való gyógyítást; ha valamely testrészünkön fájdalmat érzünk automatikusan odatesszük a kezünket, és simító, dörzsölő mozdulatokkal enyhítjük az érzést. Ezen tapasztalatok jelentőségét egyre inkább a tudomány is kezdi elismerni és alátámasztani. A testkontaktus, az érintés mind a testben, mind a lélekben változást okoz.
    A terápia során céltudatosan alkalmazzuk az érintés jótékony hatásait. Egy szeretetteljes érintés hatására olyan speciális hormonok szabadulnak fel, amelyek jó közérzetet és boldogságérzetet keltenek, valamint képes ellazítani az idegrendszert.
Célja a test természetes öngyógyító folyamatainak aktivizálása
     Érintéskor a bőrön elhelyezkedő receptorok (tapintásérzékelő sejtek) információt közvetítenek az agynak. A gyengébb érintések nyugtató, míg az erősebb érintések serkentő hatást idéznek elő. Így a testet érő ingerek reagálásra serkentik a szervezetet, ezzel beindítva az öngyógyító energiákat. A masszázs felszabadítja a légzésáramlást, oldja a feszültséget, megnyugtatja az idegrendszert, segít megszabadulni a belső terheinktől.

Miben segíthet a Lélekmasszázs?

 • szorongások oldásában,
 • tudattalan blokkok oldásában,
 • depresszió kezelésében,
 • félelmek elengedésében,
 • konfliktusok, problémák kezelésében,
 • önismeret fejlesztésében,
 • stresszel való megküzdésben,
 • alvásproblémák kezelésében,
 • energiák szabad áramoltatásában,
 • önbizalom, életkedv javításában,
 • testi-lelki-egyensúly megteremtésében.

 

 

 

 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

"Szerszámosláda":suliba!
Érzelmi intelligencia, Bach virág
Évszakváltás shiatsu-val
Ayurvédikus orvoslás 1.
Progresszív relaxáció

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Nyíregyházán
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Miskolcon
Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Egészség-péntek

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS