Hírlevél feliratkozás
Gondolatébresztő

Mit jelent a mai ember számára a „MEGVÁLTVA LENNI?"

Boldizsár Ágnes

Húsvét közeledtén felmerült bennem a gondolat: MEGVÁLTVA LENNI! Mit tehetünk azért, hogy a mókuskerékből kikerüljünk, azaz megváltva érezzük magunkat? Négy lépés, mely elvezet bennünket a belső békénkhez, a megváltódva lenni életérzéshez:

Szerző

Boldizsár Ágnes
asztrológus

Húsvét közeledtén felmerült bennem a gondolat: MEGVÁLTVA LENNI!

A földi élet lényege nem más, mint tapasztalás és fejlődés. Keveseknek adatik meg, hogy„Wellnessezni„ jöjjenek a Földre, de ők már korábbi életeikben megdolgoztak ezért.

Mielőtt leszületünk, a lélek egy komplex tervet dolgoz ki magának, hogy mit szeretne ebben az inkarnációban megvalósítani, illetve megtapasztalni. A megtapasztalás azt is magában foglalja, ha az
egyénnek van karmikus adóssága, azt azzal tudja kiegyenlíteni, ha ő maga is átéli.

(karma: bármely előző vagy jelenlegi életben tett sorssá lett cselekedet)

Mindez a lélek fejlődését szolgálja.

Mit tehetünk azért, hogy a mókuskerékből kikerüljünk, azaz megváltva érezzük magunkat?

Boldizsár Ágnes

Sokszor érezhetjük azt, hogy valami nincs rendben az életünkben, nem vagyunk önfeledten boldogok. Hiányérzetünk van akár párkapcsolat, akár anyagi, netán önmegvalósítás vagy bármi más terén. A gond az, hogy sokszor meg sem tudjuk fogalmazni magunknak, mi az ami bánt. Ezt az érzést úgy hívom, hogy borsószem a lepedő alatt. A képzeletbeli lepedő feszesen egyenes, mégis egy borsószem piszkálja az embert. Ez az érzés a tudatalattiból jön.

Négy lépés, mely elvezet bennünket a belső békénkhez, a megváltódva lenni életérzéshez:

Tudatosodás. Felismerni, hogy melyek azok az életterületek, melyek teherként jelentkeznek az életben. Melyek nem működnek automatikusan. Mi az amit legszívesebben kikerülni
szeretnénk. Ezekre a kérdésekre adott válaszok pontosan azok, amikkel dolgunk van. Az ami automatikusan működik vagy örömmel tölt el bennünket, azon nincs mit változtatni,

HEURÉKA jól működik.

A feladat mindig azzal van, amivel/akivel szemben ellenállásunk van.

Minden felismerés fájdalommal jár (hiú vagyok, lusta, nem figyelek másokra csak a saját önös érdekeimet nézem, elvárásokkal telve mások iránt, majd valaki kihúz ebből az állapotból stb).

Nem kell ezt kiírni a faliújságra, csak legalább saját magunkkal szemben legyünk őszinték. Ne keresgessünk mentségeket és főleg ne másokat hibáztassunk azért, ahol jelenleg tartunk.

Elfogadás. Minden, ami történik velünk azt mi teremtjük. Még akkor is így van, ha konkrétan nevesíteni tudunk személyt, szituációt aki vagy ami rajtunk kívül álló okozójának látszik azzal, ami velünk történik. Ezért nem kell senkire sem haragudnunk, vagy ujjal mutogatni.

Megbocsájtás. Elsősorban önmagunknak bocsássunk meg, amiért megengedtünk magunknak, hogy fájdalmat okozzanak. Ha sértettséget, haragot, dühöt, fájdalmat dédelgetünk, akkor mérgezzük, blokkoljuk magunkat és nem tudunk továbblépni. Erre
mondják azt, hogy „megver téged a saját kezed”, mert aki kiváltója volt a mi rossz érzéseinknek, az lehet, hogy valahol nagyon jól érzi magát és eszébe sem jut, hogy mi szenvedünk. Mi viszont egyre mélyebbre kerülünk a saját önsajnálatunkban.

Elengedés. Ha teret akarunk biztosítani életünkben az újnak, akkor a régit el kell engedni.

Ragaszkodni valamihez vagy valakihez ami már nem szolgálja fejlődésünket, időhúzás és energiafecsérlés. Ráadásul amíg bele vagyunk ragadva a múltba, az önsajnálatba, addig szinte egy redőnyt húzunk le magunk előtt és nem látunk ki mögüle. Nem látjuk meg amit az élet nyújtana nekünk. Az elengedéshez sokkal több energiára, bátorságra van szükség, mint a ragaszkodáshoz. Viszont az előzőben ott van a fejlődési lehetőség, hogy önmagunkat felül múlva merjünk döntést hozni és esélyt adni, míg a másik véglet bele merevít egy idejét múlt helyzetbe.

A négy lépés egymásra épül és fontos a sorrend is.

1 Minden felimerés fájdalommal jár, de már tudjuk,
hogy min kell változtatni!

2 Csak az elfogadáson belül lehet továbblépni.
Ez van most, de ez lesz majd lesz jobb is!

3 Megbocsájtok magamnak és másoknak is.
Nem délelgetek és főleg nem mérgezem magamathiába
való dolgok miatt.

4 Elengedem azt ami már nem szolgálja a fejlődésünket, ami belemerevít idejét múlt,megcsontosodott élethelyzetbe.Kapcsolódó információk

Cikkek


       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS