Hírlevél feliratkozás
Mozgás

NIA - tánc Neked!

önismeret, mozgás, táncterápia, önelfogadás, , NIA

"Ne toljuk a folyót, az áramlat visz minket.." Helen Terry

Szerző

Oláh Henrietta
Bach virág terapeuta

HÍD-tag

wingwawe coach

"Ne toljuk a folyót, az áramlat visz minket.." Helen Terry

A NIA Technique ( Neuromuscular Integrative Action) közel tíz éve van jelen Magyarországon, Hriczu Andrea (fekete öves tréner) segítségével egy folyamatosan bővülő közösségben, főként nők gyakorolják, és tanítják. Egy olyan mozgásvilág, mely harmonikusan ötvözi a Keleti harcművészetekből átvett Tai-Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido elemeket, a Nyugati táncművészetek stílusaival, melyek a Duncan dance, Jazz tánc, és a Modern tánc, illetve a terápiás módszerek közül az Alexander technika és a Feldenkrais módszer, valamint a jóga pozíciókat ötvözi.

Az elmúlt napokban újra bővülhetett a NIA hazai tanárainak klubja, egy white belt (fehéröves) képzésen, ugyanis Budapesten járt Helen Terry Nia nagymester. A világ számos országában 19 éve oktató Helen így vall a NIA szellemiségéről, és a magyar nőkről...

"A NIA szeretetet és engedélyt ad, főként arra, hogy elvárások nélkül szeressék magukat és ezen keresztül az életüket az emberek. Ne a külvilág által megszabott formáknak, elvárásoknak próbáljanak megfelelni, csak saját maguknak.
Úgy látom, a nők sokkal inkább keresik a mélyebb értelmet és kapcsolatot az élettel, ezt mutatja az is, hogy amíg jelentkezik  húsz nő a Nia foglalkozásra, addig egy férfi csatlakozik a programhoz. A nők ösztönösen törekszenek arra, hogy jobban, teljesebben éljenek, és ezen a NIA, mint holisztikus mozgásterápia, rengeteget segít. A NIA minden nőnek képes adni, de el kell jutni mindannyiunknak, ahhoz az állapothoz, érettségi szinthez, amikor rátalálhatunk.
  ÉN magam 20 évvel ezelőtt úgy érkeztem a Niához, hogy nem szerettem a testemet, és azt éreztem, hogy nem tudok beilleszkedni, alkoholt és drogot használtam, hogy el tudjak lazulni, elhagyjam a testem. A NIA meggyógyított az önsorsrontó magatartási mintáimból, a női szexualitásom is más értelmet nyert, végre megtaláltam az érzéki oldalamat, amiről nem is tudtam, hogy létezik.
Emlékszem a fehéröves tréningen, mindennap sírva hívtam fel a férjemet: milyen új felfedezéseim vannak magamban. Olyan dolgokat érintettem meg magamban, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Kinyíltam, mint ember, mint nő kiteljesültem, és már alig vártam, hogy a tréning végén megölelhessem a férjemet. Nagy szerelem lett a Niával és a férjemmel, ami a mai napig tart.

Egybébként imádom a magyar nőket, nagyon szeretem azt a hatalmas vágyat bennük, hogy mindig többet akarnak, van tudásszomjuk és erejük ahhoz, hogy tanuljanak. A magyar nők olyan közönség, amit máshol nem tapasztaltam, egyszerre és egységesen tudnak koncentrálni. Azt üzenem és kívánom, a magyar nőknek, hogy lazuljanak el: ismerjék el, hogy megvan mindenük, minden adottságuk, különleges és erős emberek, akinek nem kell tolni a folyót, hiszen az áramlat viszi őket...Kapcsolódó információk

Cikkek

A maja naptár titka: a színek rezgése
A kék hullám harmadik, kék napja
Vörös hullám, Narancs nap
A méregtelenítés szabályai
A természetes mozgás

       

Események

Szabadság és létezés az új energiában
NIA Technique ÚJ HELYEN
NIA tánc
Spirit Revolution
HENNIA táncolj át az életen

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS