Hírlevél feliratkozás
Mozgás

NIA - tánc Neked!

önismeret, mozgás, táncterápia, önelfogadás, , NIA

"Ne toljuk a folyót, az áramlat visz minket.." Helen Terry

Szerző

Oláh Henrietta
Bach virág terapeuta

HÍD-tag

wingwawe coach

"Ne toljuk a folyót, az áramlat visz minket.." Helen Terry

A NIA Technique ( Neuromuscular Integrative Action) közel tíz éve van jelen Magyarországon, Hriczu Andrea (fekete öves tréner) segítségével egy folyamatosan bővülő közösségben, főként nők gyakorolják, és tanítják. Egy olyan mozgásvilág, mely harmonikusan ötvözi a Keleti harcművészetekből átvett Tai-Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido elemeket, a Nyugati táncművészetek stílusaival, melyek a Duncan dance, Jazz tánc, és a Modern tánc, illetve a terápiás módszerek közül az Alexander technika és a Feldenkrais módszer, valamint a jóga pozíciókat ötvözi.

Az elmúlt napokban újra bővülhetett a NIA hazai tanárainak klubja, egy white belt (fehéröves) képzésen, ugyanis Budapesten járt Helen Terry Nia nagymester. A világ számos országában 19 éve oktató Helen így vall a NIA szellemiségéről, és a magyar nőkről...

"A NIA szeretetet és engedélyt ad, főként arra, hogy elvárások nélkül szeressék magukat és ezen keresztül az életüket az emberek. Ne a külvilág által megszabott formáknak, elvárásoknak próbáljanak megfelelni, csak saját maguknak.
Úgy látom, a nők sokkal inkább keresik a mélyebb értelmet és kapcsolatot az élettel, ezt mutatja az is, hogy amíg jelentkezik  húsz nő a Nia foglalkozásra, addig egy férfi csatlakozik a programhoz. A nők ösztönösen törekszenek arra, hogy jobban, teljesebben éljenek, és ezen a NIA, mint holisztikus mozgásterápia, rengeteget segít. A NIA minden nőnek képes adni, de el kell jutni mindannyiunknak, ahhoz az állapothoz, érettségi szinthez, amikor rátalálhatunk.
  ÉN magam 20 évvel ezelőtt úgy érkeztem a Niához, hogy nem szerettem a testemet, és azt éreztem, hogy nem tudok beilleszkedni, alkoholt és drogot használtam, hogy el tudjak lazulni, elhagyjam a testem. A NIA meggyógyított az önsorsrontó magatartási mintáimból, a női szexualitásom is más értelmet nyert, végre megtaláltam az érzéki oldalamat, amiről nem is tudtam, hogy létezik.
Emlékszem a fehéröves tréningen, mindennap sírva hívtam fel a férjemet: milyen új felfedezéseim vannak magamban. Olyan dolgokat érintettem meg magamban, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Kinyíltam, mint ember, mint nő kiteljesültem, és már alig vártam, hogy a tréning végén megölelhessem a férjemet. Nagy szerelem lett a Niával és a férjemmel, ami a mai napig tart.

Egybébként imádom a magyar nőket, nagyon szeretem azt a hatalmas vágyat bennük, hogy mindig többet akarnak, van tudásszomjuk és erejük ahhoz, hogy tanuljanak. A magyar nők olyan közönség, amit máshol nem tapasztaltam, egyszerre és egységesen tudnak koncentrálni. Azt üzenem és kívánom, a magyar nőknek, hogy lazuljanak el: ismerjék el, hogy megvan mindenük, minden adottságuk, különleges és erős emberek, akinek nem kell tolni a folyót, hiszen az áramlat viszi őket...Kapcsolódó információk

Cikkek

A szív, a fej és a has
A kék hullám negyedik, sárga napja
Az asztro-pszichológia I.
A működőképes párkapcsolat
Sárga hullám nyolcadik, Zöld napja

       

Események

NIA tánc
Társismeret, emberismeret, világismeret
Művészetterápia, önismeret
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Önismereti pszichodráma csoport indul Debrecenben

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS