Hírlevél feliratkozás
Család

Önismeretünk a kronobiológia tükrében

önismeret, személyiség elemzés, lelki béke, kronobiológia

Születésünk napjának az ismeretében megállapítható, hogy milyen hozott tulajdonságokkal rendelkezünk.

Szerző

Magyar Viktória
életvezetési tanácsadó

 Születésünk napjának az ismeretében megállapítható, hogy milyen, az egész életünkre kiható, hozott tulajdonságokkal rendelkezünk. Az életünk során jelentkező hatások, a nevelés, a tanulás és az élettapasztalatok ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá.

Ahhoz, hogy megállapítsuk egy személy fizikai,- érzelmi-és szellemi tulajdonságrendszerét elhagyhatjuk a többoldalas teszteket, mert a kronobiológiai pontosan megmutatja mindhárom síkon történő személyes működésünket. Ehhez a módszerhez mindössze a születési dátumra van szükség (év/hónap/nap), és indulhat önmagunk és/vagy társunk felfedezése. Ugyanis születésünkkor magunkkal hozunk egy sor olyan tulajdonságot, amely megadja személyiségünk esszenciáját, amitől igazán különlegesek és egyediek vagyunk.

A kronobiológia egy viszonylag friss, ezzel együtt igen hatékony személyiségfeltérképező tudomány, amely magában foglalja a bioritmológiát (bioritmus-számítás) és a pszichogenetikát. A kronobiológia elmélete a születésünk pillanatában ránk ható kozmikus-és bioenergetikai tényezőket vizsgálata, illetve öröklött tulajdonságainké, amelyeknek köszönhetjük személyi adottságainkat testi-érzelmi-és szellemi síkon.

Fontos szempont, hogy megmutatja a harmonikus és optimális működésünk alapjait, mindezt úgy, hogy külső szemlélőként tekinthetünk rá önmagunkra, kapcsolatainkra.

Önismeretünk iránytűje

Megmutatja alapműködésünket, fizikai szükségleteinket, érzelmi igényeinket és szellemi adottságainkat. Általa megismerhetjük hajtóerőinket, motivációinkat, hátráltató tényezőinket, azokat a tulajdonságainkat, amelyeket érdemes szem előtt tartani. Segít megismerni pozitívumainkat, és elfogadni, megérteni az általunk negatívumként megélt személyiségvonásainkat.

Segítségével feltérképezhetjük, hogy hol lehet elakadás abban az esetben, ha életünk valamely területén megrekedtünk. Az összefüggések komplex vizsgálatával elindul a személyiség feltérképezése, az önismeret fejlesztése.

Kapcsolataink iránytűje

Jól működik társas kapcsolatok feltérképezésére is. Párkapcsolatoknál-, családi-, baráti-, munkahelyi- kapcsolatoknál nagyszerűen feltérképezhető a két személy adottságainak összevetésével a kapcsolatdinamika. Segít megérteni a kapcsolat működését, és megmutatja, hogy a kapcsolat milyen tekintetben működik jól, és hol lehetnek a problémák. Ezeket feltérképezve és megértve lehetőséget mutat kapcsolatunk javításának módjára.

Ha valakinek nincs párja, segítséget tud adni, ha feltérképezzük előző kapcsolatainak működését, és az illető választ kaphat ezáltal a kérdéseire.

Csoportdinamikai iránytű

A tulajdonságok összevetésével egész csoportok dinamikája és működése is feltérképezhető. Akár egy családé, egy munkahelyi csoporté, baráti társaságé. Itt megtudhatjuk, hogy melyek a csoport közös pontjai, kik a vezetők egy csoporton belül, kikre érdemes nagyobb figyelmet szentelni a csoport optimális működésének kialakításához.

Útmutató:

A pályaválasztásban

Megmutatja, hogy melyek azok a területek, ahol tehetségesek vagyunk, ahol alapvető adottságaink tekintetében is jól működünk. Ezzel irányt képes mutatni a pályaválasztást illetően, illetve gyermekünk továbbtanulási kérdésében is segítségünkre lehet.

Az egészségünkhöz

A számításból kiolvasható, hogy a szervezet jó működése milyen életmódot igényel. Megmutatja, hogy milyen módon kerülhetjük el a betegségeket, erőtlenséget, rossz közérzetet, feltérképezhetjük vele az egészségünkre káros, illetve jó hatással lévő tényezőket. (Pl., hogy milyen sport javasolt számunkra.)

A módszer abban rejti különlegességét, hogy enged az általánostól eltérően szemlélni önmagunkat és másokat, és kapcsolatainkat is más nézőpontból mutatja meg. A cél a mély és tiszta önismeret kialakításán túl, hogy tudjunk megfelelő önbizalommal élni a környezetünkben, azzal hogy minden tulajdonságunkat fogadjuk el és értékeljük pozitív módon.

A kronobiológia alapelve ugyanis az, hogy minden tulajdonságunk ajándék, és ezt meg kell tanulnunk építő módon alkalmazni személyiségünkben úgy, hogy életünket segítse. Például, ha valakinek alapvető vonása, hogy lassú, csendes temperamentumú, akkor érdemes megtalálnia azt a területet, ahol kiaknázhatja ezt a képességét a munkájában, vagy egy hobbijában, ahelyett, hogy ezt elnyomni, elutasítani próbálná. Hiszen lehet, hogy éppen ez az a tulajdonsága, amivel szebbé teheti környezet életét.

A kronobiológiai értékek az alapvető működésmódunkat mutatják meg. Ezeket az információkat és adott tulajdonságokat kihasználva, kibontakoztathatjuk képességeinket, és harmóniában önmagunkkal kiteljesedhetünk.

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Jóslás vagy tanácsadás?
Húsvéti üzenet
A fehér hullám kék napja
Fehér hullám, kék napja
A szabadság ára

       

Események

Meditációs és Csend tábor
NIA: harcművészet, öngyógyítás, tánc... ÚT ÖNMAGADHOZ
Tájékoztató asztrológia képzésről
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen január 15.
CSEND tábor

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS