Hírlevél feliratkozás
Család

Szeretettel, szeretetben élni

család, kapcsolat, barátság, szeretet, lélek, psziché, lélekterápia, játszma, önismeret

Mit is jelent a szeretet a hétköznapjainkban, a kapcsolatainkban?

Szerző

Ébredés Háza
életmódközpont

Nagyon sokat töprengtem ezen. Sokáig meg voltam győződve róla, hogy vannak emberek, akiket mérhetetlenül szeretek. Akikkel jó együtt lenni, akikkel adni tudunk egymásnak. Mégis valami mindig hiányzott a kapcsolatainkból, illetve talán belőlem…

Az igazi elfogadás és szeretet

Neveltetésünknél fogva vannak emberek akiket „illik” szeretni, rokonaink, barátaink, családtagjaink. De hogyan szeretjük őket? Az attól függ, hogy milyen hatások értek minket! Ha ő szeretett, mi is közelebb léptünk, ha fájdalmat, bánatot okozott, eltávolodtunk. Belül magunkban mégis úgy gondoltunk rá, hogy szeretjük őt, őket. Szeretjük, mert hozzánk tartozik, elválaszthatatlan része az életünknek. Próbálunk egymáshoz igazodni, megbocsátani, megérteni, kiengesztelni…

Játszmáink vannak

Folyamatosan, véget nem érően játszmákra fordítjuk az energiáinkat. Ahelyett, hogy valóban szeretnénk az említett személyeket, egymást, magunkat! De hogyan? Hogyan szerethetünk úgy, ahogy még sosem szerettünk, amit még sosem mutattak meg, amire nem tanítottak meg?! Csak azt tanultuk meg, hogy kell egymás igényére odafigyelni, hogy kell kielégítsük egymás elképzelését az egymáshoz tartozásról, megtanultuk a fogalmát, hogy Szeretet. Elképzelünk valamit erről, tanítanak is ezt, azt, de ez egyik sem közelít a valóságos megéléséhez!szeretet

A Szeretet a szívedben kell lakjon, onnan kell előbújjon! Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, sok minden szükséges:

  • igény arra, hogy valakit valóságosan szerethessek, úgy ahogy csak én vagyok képes
  • megértés, megbocsátási képesség
  • türelem, tolerancia, kitartás.

Amíg bennem nem jelenik meg az igény a valóságos szeretetre, addig hiába minden! Addig belemegyek napi szinten a játszmákba, drámákba, belevonnak és jól laknak belőlem.

Mi a valóságos szeretet? Nekem az, ami nélkülözi a megfeleltetést, a drámákat, játszmákat, amikor nem számít, hogy szerintem jó vagy rossz vagy-e, jót vagy éppen rosszat teszel-e. Mert nem számít a szerintem, csak az, ami TE szerinted van!

Én csak azt dönthetem el, hogy akarok-e éppen osztozni veled a megéléseidben, az érzéseidben, gondolataidban, akarok-e időt, teret szánni a veled való együttlétre, akarlak-e felfedezni magamnak és magamat benned… Akarunk-e pillanatokra eggyé válni és megélni mindazt, ami éppen lehetséges… Kevesen választjuk a szeretetnek ezt a mélységét,hiszen szembeállít önmagunkkal, elvárásainkkal, Egónkkal, megmutatja, hogy MI magunk vagyunk képtelenek erre, nem a többiek tehetnek róla…

Kíváncsiság helyett érdeklődés

Ez a mélység valódi érdeklődést, nem kíváncsiságot feltételez! Önmagam valódi felfedezését és megismerését, hogy kiválogathassam, mi is az amit szeretnék odaadni magamból neked, hogy a lehető legkevésbé bántsalak vele. Ha szeretlek, csak Felemelni szeretnélek! Önmagam fölé, önmagamon keresztül szeretnék betekintést adni neked egy másik világba. Kettőnk világába.

Fontos, hogy ha régebb óta ismerjük egymást, akkor képes legyek megbocsátani neked és magamnak azokat a történéseket, amik bármelyikünkben rossz érzést keltettek. Fontos, hogy mindig a megértésedre törekedjek, ne megváltoztatni akarjalak, hanem megérteni miért is teszed azt, amit éppen teszel. Ahhoz, hogy ezt megtehessem, rengeteg idő és energia szükséges - és mint mondtam nem elég a kíváncsiság, valódi érdeklődés szükséges!

Türelmes kell legyek veled, hiszen száz ponton nem egyezik az elképzelésünk a belső és külső világunk, ezért sokszor elmegyünk majd egymás mellett. A mai rohanó világban kevés az idő, mégis időt kell szakítsak a találkozáson túl a megértésedre, a magamban való felfedezésedre. Mert az csak egy dolog, hogy mi történik amikor találkozunk, együtt vagyunk, de mi történik utána ennek hatására bennem? Mit váltasz ki belőlem, mi indul el bennem-tőled? Mit vált ki a hiányod, amikor nem vagy velem? Hol végződsz bennem, te és hol kezdődök én?

Belső munka, fejlődés

Kitartást, türelmet igényel a folyamat. Nem elég ha azt mondom, hogy tudom, te vagy a legjobb barátom, éreznem kell, hogy miért is vagy az. Ha bennem feléd megszületett a szeretet, nem számít, hogy hányszor találkozunk, beszélünk, mert onnantól összetartozunk, ÖRÖKRE! Azt a pillanatot amikor ez megszületik, mindkét ember megérzi! Mert ez sajnos nem elég gyakori. Különleges pillanat ez, mélysége és magassága van egyszerre.

A szeretetről másképp

Mi köze a viszonzást nem váró szeretetnek az esetleg részeges disznóként viselkedő párunkhoz?

Tovább a cikkhez >>

A világunk körülöttünk megváltozott, végtelenek a lehetőségek, ami jó és rossz egyszerre. Ha hagyjuk, elvonják a figyelmünket. Gyermekeink és unokáink nem ilyen szeretetre vágynak, amit most kapnak, amit most tanulnak tőlünk! Valódi szeretetre, valódi kapcsolódásra, valódi világra vágynak! Mélységeket, magasságokat, egy IGAZ világot álmodtak meg, azért jöttek ide.

Ahhoz, hogy ezt megadhassuk nekik, nekünk kell fejlődnünk és nem beérni azzal ami most van és megtapasztalható, nekünk kell, hogy igényünk legyen a valóságos dolgokra és a valóságos szeretetre. Nekünk kell legelőször felfedezni Önmagunkat, hogy aztán azt odaadhassuk egymásnak úgy, ahogy csak MI vagyunk rá képesek!

Kívánom, hogy legyen benned elég elégedetlenség ahhoz, hogy elindulj az IGAZ életed felé, hogy legyen benned elég önfegyelem és kitartás ahhoz, hogy bejárd ezt az utat. Üzenem azoknak, akik időközben visszafordultak, hogy sosem késő visszatérni!

Éljünk együtt szeretetben, szeretettel a szívünkben!

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A fehér hullám utolsó előtti napja, az olajzöld
Az élet örök megújulás
Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák?
A jó, a rossz, a banán...
Mars a jegyekben

       

Események

Ember-és önismereti kiscsoport indul Debrecenben
Számmisztika tanfolyam
Nőiesség Mentális Műhely
Lebegés a kristálytálak hangjain a Sóstói Fürdőházban
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS