Hírlevél feliratkozás
Adatlap

dr. Tóth Julianna

reumatológus

E-mail cím:
drtoth.julianna@freemail.hu

Telefon:
06-70/311-9239 és 06-42/599-700/1128 (időpont egyeztetés)

Megye:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tevékenységem végzésének a helye(i):
Jósa András kórház Nyíregyháza

Webhely:
http://

A problémák, betegségek, melyekben segíteni tudok:

Eljárások:

HÍD adatok
Rólam
Tevékenység
Fotók
Nyitvatartás
Írások
Események
Akciók

Mozgásszervi betegségben szenvedők gyógyítása. Gerinc-, nagy-, és kis izületek fájdalma, izületi duzzanat, mozgáskorlátozottság kezelése.

Problémák, melyek megoldásában segíteni tudok:

  • kopásos gerinc- és izületi betegségek:
  • pl.csípő-térd arthrosis, porckorong kopás,
  • gyulladásos izületi betegségek: köszvény,
  • sokizületi gyulladás, Bechtyerew kór,
  • csontbetegségek: pl. osteoporosis (csontritkulás)
  • lágyrészreumatizmusok: pl. teniszkönyök.

A mozgásszervi betegségek ma az egyik leggyakoribb betegségcsoport, vezető helyen állnak a mind a táppénzes napok számát mind a rokkantosításhoz vezető okok tekintetében. Számtalan kellemetlen tünetet okoznak megkeserítve ezzel mindennapi életünket. Hátterükben állhatnak kopásos, gyulladásos, kóros immun és anyagcsere folyamatok, krónikus egyoldalú terhelés, túlerőltetés. Szinte valamennyi visszavezethető az izületek helytelen terhelésére, a megbomlott izomegyensúlyra. Civilizációs betegségek, melyek egyre nagyobb számban és korábbi életkorokban kezdődve fordulnak elő.

A betegek kivizsgálása során a célzott beszélgetés és fizikális vizsgálat után amennyiben szükséges kiegészítő képalkotó, labor esetleg más eszközös vizsgálat történik. A diagnózis felállítását követően pedig az alapbetegségtől, annak stádiumától és társbetegségektől függően gyógyszeres, fiziko (gyógytorna elektroterápia) és balneoterápiára (gyógyfürdőkezelés) kerülhet sor. Az akut tünetek enyhítésén túl cél a tartós fájdalommentesség melyben kiemelkedő szerepe van a mozgásterápiának, gyógytornának. Tartós tünetmentesség csak bizonyos életmódbeli tényezők megváltoztatásával várható. Nagyobb figyelmet kell szentelni a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, a helyes testtartásnak, rendszeres mozgásnak, a stressz kezelésének. Eredmény csak egy egészségtudatosabb életmódtól várható. Számtalan alternatív lehetőség, a különböző masszázs, mozgás (pl.jóga, pilates), manuál, fito- és pszichoterápiák alkalmazása hatékonyan támogatja és kiegészítheti a modern nyugati orvostudomány által előírt kezeléseket, az egészségmegőrzésben pedig elsődleges szerepűek.

Nincs, általános szabály mindenkinek egyénileg kell végiggondolnia és kipróbálnia mi az ami hozzá közel áll, leginkább elfogadható, s kik azok a tanácsadók, gyógyítók akik a leghatékonyabban és biztonságosabban támogatják ezen törekvéseiben. Ebben szeretnék az Almamaghíd programhoz csatlakozva jómagam is segítséget nyújtani. 

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS