Hírlevél feliratkozás
Egészség

A cukorbetegség és a természetgyógyászat

cukor, cukorbetegség, C-vitamin, természetgyógyászat, diabétesz

Lassan már alig van betegségfajta, melyet ne tekintetnénk népbetegségnek. Ezek közül talán a legközismertebb a cukorbetegség.

Szerző

Sebestyén Csaba
bioenergetikus

A cukorbetegség egyes előrejelzések alapján a következő évtizedekben a legelterjedtebb betegségek köz fogja feltornázni magát. 

Sebestyén Csaba természetgyógyásztól azt tudhatjuk meg, hogyan vehetjük fel a küzdelmet a betegséggel a természetgyógyászat eszköztárának segítségével: A cukorbajnak két fajtáját különböztethetjük meg, az egyes típusú már néhány hónapos csecsemők esetében is felbukkanhat. A kettes típusú betegség, az 40-50 éves kor körül jelentkezik. A diabetes 1-es az inzulin hiányával függ össze, míg a 2-esnek nincs köze az inzulinhoz. Az egyes típusú kialakulásában feltételezések szerint szerepet játszhat a tehéntej idő előtti használata az anyatej pótlására. A kazein a ludas elsősorban. Hat hónapos korig nem kellene tehéntejet adnia csecsemőknek. Emellett a genetika is szóba jöhet.

A 2-es típusú cukorbetegség létrejötténél a civilizációs ártalmak, melyek élén a helytelen táplálkozás, a zsíros ételek, a mozgásszegény életmód, az elhízás áll. A társbetegségek szintén megnehezítik a problémát. A magas vérnyomás, magas vérzésszint, magas zsírsavszint. A kiváltó okok között szintén az első helyen szerepel a nagyfokú és tartós stressz. Azt tudni kell, hogy a 2-es típusú betegség nagyon jól kezelhető, visszafordítható életmód változtatással. A táplálkozásban a cukor fogyasztása kiváltható az úgy nevezett mézlevél, a stevia alkalmazásával. A stevia-t más országokban már több száz éve használják. A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek a cukornál. Fogszuvasodást nem okoz, kalóriatartalma nulla!

cukorbetegségCukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása, de gyulladás csökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított! Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre is. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, fõzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet! De a juhar szirupok is nagyon jó megoldás lehet a cukor kiváltására. A cukor probléma a központi tényezője lehet a króm hiánya.

Napi 100-200 mikrogramm krómra lenne szüksége a szervezetünknek. Ugyancsak fontos a cink, a szelén, és a Q10 használata. A cukorbetegeknek a sebei is nehezen gyógyulnak. A cink is szóba jön, mint természetes regeneráló.
A gyógynövények közül vannak néhányan, melyek igazoltan csökkentik a vércukor szintet. Ilyenek a kecskeruta, a fehérmaghéj, babhéj, a kukoricabajusz, a dél-amerikai Szent Róbert-fű.Kapcsolódó információk

Cikkek

Teremy Sándorné természetgyógyász, reflexológus
Hasmenés: mi okozhatja?
Elkerülni a végtag amputációt!
Fülgyertya ABC - második rész
Majszold magad egészségesre!

       

Események

Köpölyözés elmélete és gyakorlata Szeged
Természetgyógyászati alapmodul Távoktatás
XVI. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS