Hírlevél feliratkozás
Egészség

A cukorbetegség és a természetgyógyászat

cukor, cukorbetegség, C-vitamin, természetgyógyászat, diabétesz

Lassan már alig van betegségfajta, melyet ne tekintetnénk népbetegségnek. Ezek közül talán a legközismertebb a cukorbetegség.

Szerző

Sebestyén Csaba
bioenergetikus

A cukorbetegség egyes előrejelzések alapján a következő évtizedekben a legelterjedtebb betegségek köz fogja feltornázni magát. 

Sebestyén Csaba természetgyógyásztól azt tudhatjuk meg, hogyan vehetjük fel a küzdelmet a betegséggel a természetgyógyászat eszköztárának segítségével: A cukorbajnak két fajtáját különböztethetjük meg, az egyes típusú már néhány hónapos csecsemők esetében is felbukkanhat. A kettes típusú betegség, az 40-50 éves kor körül jelentkezik. A diabetes 1-es az inzulin hiányával függ össze, míg a 2-esnek nincs köze az inzulinhoz. Az egyes típusú kialakulásában feltételezések szerint szerepet játszhat a tehéntej idő előtti használata az anyatej pótlására. A kazein a ludas elsősorban. Hat hónapos korig nem kellene tehéntejet adnia csecsemőknek. Emellett a genetika is szóba jöhet.

A 2-es típusú cukorbetegség létrejötténél a civilizációs ártalmak, melyek élén a helytelen táplálkozás, a zsíros ételek, a mozgásszegény életmód, az elhízás áll. A társbetegségek szintén megnehezítik a problémát. A magas vérnyomás, magas vérzésszint, magas zsírsavszint. A kiváltó okok között szintén az első helyen szerepel a nagyfokú és tartós stressz. Azt tudni kell, hogy a 2-es típusú betegség nagyon jól kezelhető, visszafordítható életmód változtatással. A táplálkozásban a cukor fogyasztása kiváltható az úgy nevezett mézlevél, a stevia alkalmazásával. A stevia-t más országokban már több száz éve használják. A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek a cukornál. Fogszuvasodást nem okoz, kalóriatartalma nulla!

cukorbetegségCukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása, de gyulladás csökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított! Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre is. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, fõzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet! De a juhar szirupok is nagyon jó megoldás lehet a cukor kiváltására. A cukor probléma a központi tényezője lehet a króm hiánya.

Napi 100-200 mikrogramm krómra lenne szüksége a szervezetünknek. Ugyancsak fontos a cink, a szelén, és a Q10 használata. A cukorbetegeknek a sebei is nehezen gyógyulnak. A cink is szóba jön, mint természetes regeneráló.
A gyógynövények közül vannak néhányan, melyek igazoltan csökkentik a vércukor szintet. Ilyenek a kecskeruta, a fehérmaghéj, babhéj, a kukoricabajusz, a dél-amerikai Szent Róbert-fű.Kapcsolódó információk

Cikkek

Cukorbetegség diétája
Fülgyertya ABC - második rész
Dohányzás és az arcbőr
Majszold magad egészségesre!
Fehér méreg: cukor

       

Események

Köpölyözés elmélete és gyakorlata Szeged
Természetgyógyászati alapmodul Távoktatás
XVI. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS