Hírlevél feliratkozás
Egészség

Gyógyító kristályok

kristályterápia, kristály, energia, alternatív terápia, gyógyítás, rezgés

Már több ezer éve is ismerték a kristályok különleges képességét, gyógyító hatásait.

Már több ezer éve is ismerték a kristályok különleges képességét, gyógyító hatásait. Sokáig feledésbe merült a bölcsességük, azonban napjainkra kezdik magukat újra megismertetni; nem árt, ha tudunk róluk néhány szót.

A kristályokkal való gyógyítás a testi betegségek mögött álló lelki gondokat hivatott megoldani. Mivel a kristályok a Földből, és a kozmoszból származó finomenergiákat tartalmazzák, a testünkben alapvetően létező gyógyító működéseket életre keltik, megnövelik az életerőnket, javítják közérzetünket.
Elődeink nagyon is ismerték ezen kövek gyógyító hatásait, a lazúrkőből nyert kivonatot már az ókori Egyiptomban alkalmazták szemirritációk enyhítésére. Az ókori Rómában pedig egy természettudós, Plinius támasztotta alá a kövek különleges képességeit. Minden kristály rendelkezik egy rá jellemző, egyedi rezgéssel, amelyet átad az emberi testnek. Ám az energetizáló vagy gyógyító hatás megfordítva is működik, az ékkövek átveszik azokat a rezgéseket a testtől, amelyek betegséget vagy depressziót okoznak. Egyértelmű, hogy a nagyobb kövek több elektromágneses energiát képesek befogadni, és emiatt a gyógyító hatásuk is erőteljesebb. A vörös színű kövek, mint amilyen a rubin, a karneol a, gránát és a hematit, vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, míg a finom, lila árnyalatú ametiszt megóvja viselőjét az alkohol- és drogfüggőségtől, segít megelőzni a stressz okozta betegségeket, erősíti a szervezet védekező rendszerét, és elűzi a rémálmokat. A drágaköveket viselhetjük ékszerként, aranyba vagy ezüstbe foglalva, hordhatjuk a zsebünkben szerencsét hozó amulettként, vagy akár ráhelyezhetjük azokat a beteg testrészre vagy a megfelelő csakrára, hogy serkentsük működését. A csakrák a szervezet vitalizálását szolgálják, feladatuk, hogy a külvilágból érkező energiahullámokat felfogják. Ha valamelyik csakra nem megfelelően működik, a hozzá illő kristállyal serkenthetjük működését.
Mivel a drágaköveknek planétikus energiái vannak, annak a bolygónak gyógyító erejét adják át viselőjüknek, amelynek uralma alá tartoznak. Fontos, hogy drágaköveinket, kristályainkat legalább félévenként megtisztítsuk a negatív energiáktól. Ezt úgy tehetjük meg a legegyszerűbben, hogy egy csipetnyi tengeri sót szórunk egy pohár vízbe, és hagyjuk a követ egy napig a pohárban.

 

Néhány kristály, és hatása

Mivel rengeteg kristály létezik, ezért mindet most nem sorolnám föl, de néhányat kiemelek közülük, amelyek hatása minden ember számára sokat segíthet a hétköznapokban.
Achát: Az energia-egyensúly köve
Akvamarin: A bátorság köve
Ametiszt: A spiritualitás köve
Aventurin: A motiváció köve
Citrin: A bőség köve
Fluorit: A tisztánlátás köve
Hegyikristály: Az erő kristálya
Jáspis: A vonzás köve
Krizopráz: A kiterjedés köve
Lapis lazuli: A teljes tudatosság köve
Moldavit: A dimenziók közti kapcsolat köve
Morganit: A szeretet köve
Obszidián: A földelés köve
Rózsakvarc: A szív köve
Rubin: A boldogság köve
Smaragd: Az újjászületés köve
Szodalit: A szellemi tisztaság köve
Türkiz: A tudás köve
Turmalin: A beilleszkedés köve
Zafír: A béke köve

A cikket írta: Kóczán Anna
 Kapcsolódó információk

Cikkek

Kék hullám, Magenta napja
Szinkronárium
Fülakupunktura
Angyalszárnyak suhanása
A Föld színei

       

Események

Szabadság és létezés az új energiában
Intenzív hétvége csikung gyakorlóknak
Női-férfi energiák
Spirit Revolution- Szellemi, Tudati forradalom
Neigong érzelmi tisztítás

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS