Hírlevél feliratkozás
Egészség

Gyógyulni akár fél lábon is lehet

mozgás, kínai gyógymód, vérnyomás, immunrendszer

Azt gondolom, az élet nagyszerű dolgai mindig nagyon egyszerűek!

Szerző

Moldván Katalin


HÍD-tagAz interneten kaptam e-mailben az alábbi információt! Azt gondolom, az élet nagyszerű dolgai mindig nagyon egyszerűek! A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?


Zhong Li Ba Ren „Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget” című könyve bestseller lett. Ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint 1 millió példányt adtak el a könyvből.
A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről. A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.
Lássuk akkor, mi is a Jin Ji Du Li
Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket! Ennyi az egész.
Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.
Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett. Megnyugtató érzés azonban, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.
Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.
A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet,
• magas vérnyomás
• cukorbetegség
• gerincbántalmak
• szenilitás
• gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak
• a köszvény is megelőzhető ezzel
• hideg lábak
• immunrendszer erősítése
Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.
Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.
Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.)
Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.
Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.
Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.
 Kapcsolódó információk

Cikkek

Fogyókúra okosan
AFT-terápia - a vonzó energetikai mezők
Egészség: harc vagy béke árán?
Pulzusvizsgálat a kínai orvoslásban
A kézmasszázs a vérnyomástól a fejfájásig

       

Események

I. MediBall Országos Bajnokság
Dr. Voll-féle állapotfelmérés Nyíregyháza
Neigong tanfolyam
Keleti orvoslás Skype-konferencia
Tanulj meg bánni az energiáiddal!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS