Hírlevél feliratkozás
Egészség

Interneten a műtéti várólisták

kórház, műtét, várólista, egészségügy, orvos, internet

Már elérhető az országos online várólista-nyilvántartási rendszer. Bárki nyomon követheti, mikor kerül sorra, továbbá, hogy különböző műtétekre hányan várakoznak.

Az internetes oldal az Országos Egészségbiztosítási Pénztár oldaláról, közvetlenül INNEN érhető el.orvos

A honlapon három fő menüpont található. Az egyik az Időpont lekérdezése esetazonosítóval, amelyre kattintva a beteg esetazonosítójának megadásával megtudhatja, hogy a várólistán mikor kerül sorra. Egy másik linkre kattintva az intézmények várólistáinak hosszát lehet megtekinteni. Míg a harmadik menüpontban az egyes ellátások szerint tételesen lekérdezhetők az intézményi várólisták.

Több mint 2 hónap az átlag

Az oldalról kiderül például, hogy mandulaműtétre minden térséget tekintetve 70 nap az átlagos várakozási idő, összesen 1832-en állnak sorban. Szürkehályog-műtétre országszerte több mint 25 ezren várakoznak, a legtöbben, 7320-an a Nyugat-Dunántúlon, ahol az átlagos várakozási idő 783 nap. Ebben a térségben a legtöbben, 2435-en a Vas Megyei Markusovszky Kórházban várakoznak, ott csak 2016. április 18-án lehet sorra kerülni.

Csípőprotézis-műtétre országszerte 9238-an várakoznak, szintén a Nyugat-Dunántúlon a leghosszabb a várólista, az átlagos várakozási idő 815 nap. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházban a legutóbbi tervezett időpont 2013. június 21., ugyanebben a térségben a soproni Erzsébet kórházban már 2016. november 23.

A beteget követi a pénz

Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár stratégiai főosztályának vezetője az MTI-nek korábban elmondta: az új rendszer egyik legfontosabb eleme, hogy "a beteg választása az elsődleges, a beteget fogja követni a pénz".

Kórházi fertőzések

Szalmonella, MRSA, coli, calici... Számtalan veszély leselkedik a gyógyulni vágyókra az intézmé- nyekben, sajnos Magyarország világelső e tekintetben.

Tovább a cikkhez >>

A várólista vezetésére vonatkozó alapszabályok nem változnak, de szigorúbb lesz a rendszer - mondta a főosztályvezető. Hozzátette: több intézményvezető örül az új, transzparens rendszernek, amely a lehetőségét is kizárja, hogy az orvosok nem tisztán szakmai indokok alapján, hanem esetleg más érdekek, például hálapénz fejében soroljanak valakit előrébb a listán.

(mti)

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Harmonikus párkapcsolat – boldog gyerekek
A szoptatás és lógó mellek II.
Almamag-Híd egészségkártya: gyakran ismételt kérdések
Kórházi fertőzések
Kedvezmények Almamag-Híd egészségkártyával

       

Események

Gyógyítás és Germán Gyógytudomány tanfolyam

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS