Hírlevél feliratkozás
Egészség

Küzdelem a Szklerózis Multiplex- szel

sclerosis multiplex, ideggyulladás, idegrendszer

Ma van a Szklerózis Multiplex világnapja.

Május 29-e a szklerózis multiplex (SM) világnapja, amelyet a Szklerózis Multiplex Nemzetközi Egyesülete (MSIF) és tagjai szerveznek világszerte. Egy autoimmun betegségről van szó, amely a Szklerózis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének adatai szerint több ezer embert érint hazánkban. A betegek legtöbbször tüneteik miatt arra kényszerülnek, hogy lemondjanak az aktív életről. Az SM betegek egyik legsúlyosabb gondja a munkahelyük elvesztése, ami a betegség miatt egyébként is nehéz élethelyzetüket tovább súlyosbítja. A Biogen Idec - az SM terápiás kezelések piacvezető vállalata - kiáll az SM betegek életkörülményeinek javítása mellett és támogatja a budapesti, Erzsébet téren megrendezésre kerülő SM világnapi rendezvényt, amelyre több száz vendéget várnak május 29-én.

 

„A Biogen Idec Magyarország elkötelezett amellett, hogy vezető szerepet vállaljon a SM-mel szembeni küzdelemben. Fontos számunkra, hogy a pácienseknek a diagnózist követően ne kelljen gyökeresen lemondani korábbi életvitelükről és szeretnénk a terápiás kezelések biztosításán túl is segíteni a betegeknek. A május 29-én megrendezésre kerülő SM világnapja alkalmából világszerte támogatunk civil kezdeményezéseket. Budapesten az Erzsébet téri SM világnapja rendezvényre több száz beteget és érdeklődőt várnak a szervezők. Az esemény fénypontja az úgynevezett remény léggömbjeinek felengedése lesz, amelyre pontban délben kerül sor. ” – mondta Tarcsa Mónika, a Biogen Idec Magyarország vezetője.


Az SM a fiatal felnőttek körében az egyik leggyakrabban előforduló neurológiai rendellenesség. Bár a tünetei változatosak lehetnek, az SMBOE honlapján lévő tájékoztatás szerint az SM betegek fáradékonyságot, homályos látást, zsibbadást, egyensúlyvesztést, járási nehézségeket és bénulást tapasztalhatnak. A tünetek akár pár évvel a diagnózist követően is súlyosbodhatnak abban az esetben, ha a betegek nem kapják meg az egyéni igényeiknek megfelelő kezeléseket.


Az SMBOE adatai szerint az SM körülbelül 40 000 ember életét változtatta meg gyökeresen a családtagokat és a hozzátartozókat is beleszámítva hazánkban. 6000-8000 SM beteget tartanak számon, és évente 300-400 új beteget diagnosztizálnak. Rendkívül fontos, hogy az első tünetetek megjelenése után elkezdődjenek a terápiás kezelések. Itthon, több száz beteg terápiás kezelésének megvalósulásához a Biogen Idec Magyarország jelentősen hozzájárul, akik modern kezelésekben részesülnek annak érdekében, hogy minél aktívabb életet tudjanak élni a betegség ellenére.

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Elkerülni a végtag amputációt!
Az alvás folyamata
Arany kolloid

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS