Hírlevél feliratkozás
Életmód

Bach-virágterápia és bőrbetegségek

Bach virágterápia, esszencia, lelki okok, virág, virágterápia, Edward Bach, bőr, bőrbetegség, allergia

A Bach-virágterápia szellemi kiindulású, mely szerint az ember nemcsak fizikai test, hanem a test, lélek és szellem egysége.

Szerző

Ébredés Háza
életmódközpont

A különböző fizikai szinten megjelenő betegségek a lélek egyfajta korrekciói, eszközök, melyekkel rámutat hibáinkra, igyekszik visszavezetni a „helyes útra” (viselkedésre, gondolkodásmódra, feladatokra, stb.).

Ennek elfogadása persze felelősséggel jár. Annak felvállalásával, hogy a különböző betegségeket bizony mi magunk hoztuk létre. Abban a pillanatban, amikor ezt belátjuk, saját kezünkbe vesszük a megoldás keresését, feladatok elé állítjuk magunkat.

Az általánosan elfogadott gyógyítás viszont „kényelmesebb”, kiszolgál minket. Felajánlja, hogy megoldja a problémáinkat, enyhébb betegségek esetén különösebb erőfeszítések nélkül és viszonylag gyors gyógyulást ígérve. De még súlyosabb betegségek esetén is, a felelősség felvállalásának félelme miatt sokan inkább vállalják a fájdalmas, hosszadalmas, újabb betegségeket és mellékhatásokat szülő kezeléseket is.

Mielőtt egy betegség fizikai szinten megnyilvánul, már hetekkel, hónapokkal, akár évekkel korábban megjelenik éteri szinten, diszharmónia, rezgéstorzulás formájában. Ezeket a diszharmonikus információ mintákat az ember „árnyékként” észleli, vagy diszharmonikus kisugárzásnak érzi (rossz közérzet, belső feszültségek, negatív érzelmek: félelem, gyűlölet, méreg, féltékenység, türelmetlenség, bánat).

A figyelmünket ezekre a síkokra összpontosítjuk, tehát befelé fordulunk, megfigyeljük reakcióinkat, érzéseinket és az így felfedezett diszharmóniákat kezeljük: egyrészt a felismert negatív viselkedés minta tudatos megváltoztatásával, másrészt éteri síkon finom anyagú gyógyeljárásokkal, úgy azok fizikai testben nem nyilvánulnak meg.virágterápia

„A Bach-virágesszenciák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék emberi rezgéseinket. Békességgel ajándékoznak meg, és megszabadítanak szenvedéseinktől.

Nem azzal gyógyítanak, hogy a betegséget közvetlenül megtámadják, hanem azzal, hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el testünket. Ezáltal a betegség elolvad, mint a hó a nap sugaraitól. Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül.” – Dr. Edward Bach

Most vizsgáljuk meg a bőrünket, mint a testünket befedő, védő, a külvilágtól elhatároló szervünket, néhány betegségét, ennek lehetséges okait. A bőr olyan védelmi rendszer, mely precízen kijelöli az életteremet, és amely hűségesen és tudat alatt a belső állapotomról is tájékoztat.

Akné, mitesszerek: ha az arcon jelennek meg akkor a belső probléma a személyiséghez kapcsolódik. Amikor valakivel találkozunk, az arcunkkal szembesül először, és ez dönt arról, hogy elfogad, vagy elutasít bennünket. Ezért az arcon jelentkező elváltozások belső konfliktust jelezhetnek saját magunkkal: irritáció, ellenérzés, elutasítás, félelmek, szégyenek, bizonytalanság, összességében, hogy nem fogadom el saját magamat.

Összefügg az identitás kifejeződésével, fiatalként, kamaszként belső változásokat takar, de ezek a kérdések később is felmerülhetnek: őrlődöm belső világomban (már nem vagyok gyerek, de félek nyitni mások felé, félek választani, dönteni, felnőtté válni). Néha az egyik szülővel azonosulok, máskor a másiknak akarok örömet szerezni ahelyett, hogy megtartanám saját identitásomat. Határt vonok magam köré, és csak azokat az embereket eresztem be, akikkel valóban jól érzem magam. Állandóan másokhoz hasonlítgatom magam, mindig hibát látok magamban. Korlátoznak mások, szüleim irányítanak, kontrollálnak.

Csalánkiütés: lehet ételmérgezés, gyógyszerek is kiválthatják. Stressz vagy feszültség hatására súlyosbodhat. Ha csalánkiütésem van, akkor valószínűleg sokszor érzem úgy, hogy mások elutasítanak. Nem szeretem azt a lényt, aki vagyok, és annak érdekében, hogy szeressenek, mások elvárásainak függvényében teszem a dolgaimat. Az elutasítástól való félelem megvalósul, hiszen saját magamat elutasítom.

Zúzódások: Általában akkor keletkeznek, ha valamilyen kemény tárggyal ütközünk. Megjelenése olyan mentális fájdalmat vagy mély szorongást jelez, amelyet nem fejezek ki verbálisan. Büntetni akarom saját magam, az áldozat szerepében tetszelgek, és nem vagyok eléggé felvértezve az élet eseményeivel szemben.
Vagy az élet arról tájékoztat, hogy nem a helyes irányba haladok? Általában a tárgy, aminek ütközöm, mozdulatlan, tehát amikor az ütközés megtörténik, én irányítom felé a lépteimet, és nem fordítva.

Pattanások: A vörösesség az érzelmeket szimbolizálja, a viszketés a dühömre utal. Kiütés szégyen vagy bűntudat következményeként is megjelenhet. Pattanások általában az érzelmeim miatt kialakult intenzív stresszes állapot miatt alakulnak ki. A bőrön kitörési pontokat keres a feszültség (mint egy vulkánkitörés).

Virágterápia és önismeret

A Bach-virágterápia növényesszenciák által harmonizálja az energetikai rendszerünket hozzásegítve a testi-lelki egészséghez.

Tovább a cikkhez >>


Viszketés: mindig irritációt jelent. Valami, ami a bőröm alá hatol. Bosszúságot érzek kielégítetlen vágyaim, igényeim miatt, és türelmetlenné válok. Úgy érzem, a dolgok nem történnek elég gyorsan, pedig az élet erre sarkall. Ennek következményeként bizonytalanságot és lelkifurdalást érzek. Ha allergia, akkor meg kell vizsgálnom, kire, vagy mire vagyok allergiás. A lelkem mélyén tudom, hogy a nyitott szív számos bajra lehet gyógyír!

A felsorolt példákból is látszik, hogy a már fennálló betegségek szimbolikus vizsgálata során is rengeteg variáció szóba jöhet. Persze vannak fő csapásvonalak, amelynek mentén el lehet indulni, de a valódi kiinduló ok megtalálása őszinte befelé fordulást kíván.

A valódi okok felismerése esetén a Bach virágeszenciák hatékonyan tudnak segíteni abban, hogy a rögzült negatív érzelmi-, és viselkedésmintákat pozitív pólusra váltsuk.

Ha felismerjük magunkban az önutálatot, a tisztátalanság érzését, a tökéletességre vágyást a Vadalma, mint a megtisztulás virága segítségünkre lehet.

Ha állandó a belső feszültség, mert úgy érezzük, bizonyos helyzetekben nem engedhetjük ki magunkból dühünket, esetleg erős félelmeink is vannak a kontrollvesztéstől akkor a Cseresznyeszilva csillapítja ezeket a feszültségeket, gyengíti a kényszereket.

Ha az identitás problémáival küzdünk, a Hangafű segíti a természetes önértékelés kialakulását.

Ha a belső türelmetlenségünk miatt viszketünk, úgy érezzük mások nem elég gyorsak, és ezt nem tudjuk tolerálni, akkor a Nebáncsvirág türelmet ad, segít a saját ritmus kialakításában.

Ha az érzelmi bevonódást, határkérdéseket visszatérő problémának éljük meg, érdemes a Vörösvirágú Vadgesztenyével is ismerkednünk.

És ha az érzelmi kulcsszavakból emelek ki még párat, akkor: bűntudat esetén Erdeifenyő, elnyomott szorongás: Apróbojtorján, belső düh, harag: Magyal, allergiás reakcióknál pedig szóba jöhet még a Bükk is.

Ebből is láthatjuk, hogy valójában egy betegséget nem köthetünk bizonyosan egy virághoz, és igazából nem a betegség a lényeg. Válasszunk Bach virágot zavaró, nyomasztó érzelmeink alapján, igyekezzük a helyes érzelmeket integrálni hétköznapjainkba, és idővel az esetleg fennálló betegség is elmúlik!

És mi a lényeg? Azért születtünk, hogy fizikai életünk során tapasztalatainkkal segítsük Szellemünk fejlődését. Van célja az itt létünknek. A lelkünk – legutolsó lépésként – a betegségekkel jelez, hogy nem a terv szerinti úton járunk.

Ha figyelünk rá, egy nagyobb cél érdekében is cselekszünk.

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Allergiák és méregtelenítés
Bach-virágterápia a boldog gyermekkorért
A parlagfű szezonja
Fülgyertya ABC - negyedik rész
Az arcdiagnosztika előrejelzései

       

Események

Helyi Érték Nap

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS