Hírlevél feliratkozás
Életmód

"Egész-ség"

egészség, figyelem, kapcsolat, önszabályozás, rend, zavartalanság, figyelmetlenség, kapcsolat magszakadása, szabályozatlanság, rendellenesség, működési zavar

A gyógyulás eléréséhez öt lépés vezet: figyelem, kapcsolat, ön-szabályozás, rend, zavartalanság.

Szerző

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

HÍD-tag

Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

 Az "egész-ség" és gyógyulás eléréséhez öt alapvető lépés vezet: a figyelem, a kapcsolat, az önszabályozás, a rend és a zavartalanság.

1. lépés: Önkéntes figyelem. Itt egyszerűen arról van szó, hogy megtapasztalod a tested, valamint a testeden áramló, ill. a környezeteddel kicserélt energiákat.

2. lépés: A figyelem megteremti a kapcsolatot. Amikor lehetővé teszed az elméd számára - tudatosan, vagy tudat alatt - az energia és az információ megtapasztalását, e folyamat elősegíti a kapcsolatok kialakulását nem pusztán a testeden belül, de a tested és a környezeted között is.

3. lépés: A kapcsolat előmozdítja az önszabályozást. Olyan ez, mint amikor egy sportcsapat vagy zenekar együttesen képes eljutni a csúcsig a sportban vagy a jazzben, mivel a tagok közötti dinamikus kapcsolatok lehetővé teszik a csapat vagy együttes számára, hogy megszerezze és ellenőrizze önmagát (ezt nevezzük "ön-szabályozásnak") az edzők és a karmesterek iránymutató segédletével.

4. lépés: Az önszabályozás elősegíti a rendet. Amit te "egész-ségként", sikerként vagy akár szépségként tapasztalsz meg, az valójában egy szerveződési folyamat tükröződése, melyet az önszabályozásra módot adó kapcsolatok tettek lehetségessé.

5. lépés: A rend a zavartalan működésen keresztül nyilvánul meg. Amikor minden kapcsolat megfelelően működik, és az egyes részek (a tagok) képesek betölteni a maguk szerepét, akkor az önszabályozás erőfeszítés nélkül mehet végbe. A folyamat zökkenőmentes.

Ám ennek ellenkezője is igaz. A felbomláshoz és a betegségekhez szintén öt alapvető lépés vezet: a figyelmetlenség, a kapcsolat magszakadása, a szabályozatlanság, a rendellenesség és a működési zavar.

Ha nem fordítasz figyelmet a testedre (1. lépés), ez a kapcsolatok megszakadásához vezet a testeden belül, ill. a tested és a környezeted között (2. lépés), ami elősegíti a test szabályozatlanságát (3. lépés); ez pedig a rendszer rendellenességeként (4. lépés) válik mérhetővé, és működési zavarként (5. lépés) tapasztalható meg.

Egyszóval a kapcsolat rendhez és zavartalan működéshez vezet; a kapcsolat megszakadása viszont rendellenességhez és működési zavarhoz.Galéria

Kapcsolódó információk

Cikkek

Lazacolaj és egészség
Egészséggel 120 évig!
A mikro ellen I.
Akupresszúrával a stressz ellen
Légzéssel az egészségért

       

Események

Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Debrecenben
Egészség-péntek Miskolc
Almamag-Híd Egészségfesztivál
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Miskolcon
Reiki I. Sátoraljaújhely

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS