Hírlevél feliratkozás
Életmód

Hozzunk döntést Bach-virágesszencia segítségével!

Bach, Bach-virág terápia, virág, virágterápia, döntés, önismeret

Ha válaszúthoz érkezünk, a Bach-virágterápia dió esszenciája segítséget nyújthat számunkra, hogy milyen irányban érdemes tovább indulnunk.

Szerző

Ébredés Háza
életmódközpont

Minden kezdet nehéz, hát még az új kezdetek! Akik az önismeret útjára lépnek, előbb utóbb azt tapasztalják, új irányt vesz életük. Egymást követik a felismerések, folyamatos a változás. Ezeket elfogadni nem mindig könnyű. Azért sem, mert sokszor azt érezhetik, az árral szemben úsznak. A külvilág a mindennapi környezet cselekvéseinek épp az ellenkezőjét sugallja. Van, mikor egyszerűbb volna meghátrálni.

A Diófa virágeszenciája az „úton járók” támasza. Álhatatosságot és védelmet nyújt a külső befolyásokkal szemben.

Amikor életünk valamilyen területe irányt vált. segít, hogy ne zökkenjünk vissza a régi kerékvágásba. Amikor elhatározzuk, hogy szakítunk valamilyen bevett szokással, magunk mögött hagyjuk régi korlátainkat, családi tradícióinkat, a Dió, mint a „világra segítő”, segíti minden új ötlet, terv, elhatározás fizikai síkra születését, azaz cselekvésre, lépésre ösztönöz.

De ugyanígy segíthet egy gyermek világra születésénél is. Más eszenciákkal együtt a Dió már a terhesség ideje alatt szedhető (majd a gyermeknek akár fél éves koráig adható), ilyenkor a kismama is folyamatos változáson megy keresztül (testi és lelki szinten is), és ez a gyermek legnagyobb fejlődési időszaka is.

Egy emberi élet kezdete a Földön, egy terv megvalósításának kezdete, egy lélek leszületése a szellem tapasztalatszerzése céljából. A cél világos, de a környezet, a körülmények teljesen újak. Teljes átalakulás.dió

Számmisztikai szempontból az ötös számot kapcsolhatjuk ide, ami az ember és a kvinteszencia, illetve az „elv” száma is (a hatos a teremtés, a hetes a megvalósulás száma). Ha ezeket kifejtjük látható, hogy az ötös szám szimbolikusan ugyanazokat a jelentéseket hordozza, mint amit a Dió eszencia okoz.

Az alkímiában az „ötödik elv” segítségével remélték, hogy a közönséges elemeket arannyá változtathatják. A közönséges elemek az élet megszokott formáit, viszonylagos értékeit jelképezik. Arannyá történő átalakításuk egy olyan élet kibontakoztatását jelenti, amely az Istent és a valódi lényeget itt, a földön láthatóvá teszi. Az „ötödik elv”, ötödik elem, vagy kvinteszencia egyik megjelenési formája az ember, akinek küldetése, hogy hozza ki a lehető legtöbbet az életéből saját szellemi fejlődése érdekében.

A kvinteszenciának mind a négy alapelemhez tartozik egy megjelenési formája, egy szimbóluma, mely képes az adott elem tulajdonságainak átalakítására. A víz elemben a delfin, a levegő elemben a sas, a tűz elemben a főnix, a föld elemben pedig az ember.  Ezek az átalakításra képes szimbólumok minden alapelemben benne vannak, ők a „magasabb szemszög”, egy új nézőpont.

Azt mondtuk, hogy a Dió eszencia védelmet nyújt a külső befolyásokkal szemben. Segít meghozni egy döntést, de csak akkor, ha már a cél világos, azaz „irányba álltunk”.  Az ötös szám szimbóluma a pentagram, vagy ötágú csillag is.

A pentagram a mágia világában védő szimbólum, mert közepébe állva a mágust varázslás közben semmiféle idegen erő nem képes hatalmába keríteni (a Dió eszenciát Edward Bach a varázslat megtörőjének hívta).  Viszont ide tartozik a boszorkányszögnek nevezett megfordított ötágú csillag is, mely a fekete mágia jele, a gonosz szimbóluma. Mindez azt bizonyítja, hogy az irányt mi választjuk. A Dió eszencia nem bírálja a döntésünket, csak segít a kivitelezésében.

 

                                              


Fontos döntéseket sokszor azért nem hozunk meg, mert úgy gondoljuk, a környezetünk nem helyeselné azt. Ha ilyen esetben a Diót választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy kiszakít minket a környezeti hatások alól.

Hogy milyen szituációra gondolok itt? Ezek a legkülönfélébbek lehetnek, kiváltképp azért, mert mindenkit másképp és másmilyen hatások befolyásolnak:

Holisztikus gyógyászat

Ha időben tudomásul vesszük, hogy betegségünk egy jelzés, akkor a holisztikus szemlélet segítségével a legkomolyabb egészségügyi problémákat is legyőzhetjük.

Tovább a cikkhez >>

- lehet, hogy régóta egy rosszul működő párkapcsolatban élsz, amiből ki szeretnél lépni, de tartasz a család megítélésétől, mert a te családodban nem szokás elválni és úgy tartják, ha más nem a gyerekekért fent kell tartani a látszatot, ezért döntésed drasztikusnak tűnik,
- vagy talán teljesen mást szeretnél csinálni, mint eddig, új hivatást találtál, de környezeted furcsán néz rád, mikor megemlíted, és ez elbizonytalanít,
- kisgyermekes anyukaként sajátos elképzeléseid vannak a gyermekneveléssel kapcsolatban, amit szüleid, társad szülei nehezen fogadnak el, mert nem a hagyományos módszerekhez köthető,
- új helyre költözöl, új munkahelyre, iskolába kerülsz, ahol a körülmények is újak, új nyelvet kezdesz tanulni.

Ha valamilyen változás áll be életünkben, új helyzeteket kell megszoknunk a Dió eszencia garantáltan hű segítőnk lesz az úton. Téves viszont az a feltételezés, hogy új célok keresésekor hatásos lehet. Ekkor szedjünk Ágas rozsnokot, majd ha megvan a cél, a megvalósítást támogassuk Dióval.

Zárszóként álljon itt Rachelle Hasnas Dió virágkivonat mellé ajánlott megerősítése:

"Tudom, minden új kezdés az élet csodálatos kalandjának
része. Kinyílok és elfogadom az átmeneteket, eközben elszakadok
a múlttól és kötelékeitől. Szabadulásomban bizalommal
és hittel üdvözlöm az újat.
"

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Fehér hullám, Zöld napja
A fehér hullám tizedik, türkiz napja
Szeretettel, szeretetben élni
Egyre több a pollen
Vörös hullám, Korall napja

       

Események

ÉLET-KULCS Tréning
Segítő szakma a gyakorlatban
Bach-virág konzulens képzés
Bach-virág konzulens levelező képzés
Tájékoztató asztrológia képzésről

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS