Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A cigánykártya rejtelmei

cigánykártya, kártya, jóslás, jövendölés, asztrológia, ezotéria

A cigánykártya használata a XIX. században terjedt el, és csak egyetemes szimbólumrendszerében hasonlít társaihoz.

Szerző

Sivadóné Szabó Éva Krisztina
energiagyógyász (prána)

A kártyajóslásnak ősi eredete van. Bár pontos adataink nincsenek, de legalább ötszáz éve, Indiában már használtak kifejezetten jóslásra készített kártyákat, amelyek az évszázadok alatt tökéletesre csiszolódtak.

A kártya számos alapvető ősi tanítás megtestesítője, amely a szimbólumok nyelvét használja. Számos kultúra és hitrendszer jelképeit, és motívumait testesíti meg. A kártyák önálló rendszerek, képei felfoghatók az emberi lélek fejlődési fokaiként.

Elsősorban az önismeret eszköze

Ha megértjük a lapok jelentését, az módot ad arra, hogy nehéz helyzetben is megőrizzük emberi méltóságunkat, megértsük tapasztalataink, kríziseink lényegét. Egyértelműen egy megvilágosodottabb életfilozófiát jelent, amely segíti önmagunk és jelenlegi helyzetünk mélyebb megértését, s a további tájékozódást az életben.cigánykártya

Magyarországon először 1850-ben készült cigánykártya. A cigánykártya nem hasonlít más kártyákhoz, bár ugyanazt az egyetemes szimbólumrendszert használja. A cigánykártya is, úgymint a Tarot, vagy bármely más, jól használt sorselemző eszköz, nem konkrét tényeket, hanem lehetőségeket közöl.

A szabad akarat inkább a lehetőségek kihasználásában vagy elutasításában rejlik. Megismerhetjük belőle sorsunk fő irányvonalait, azt, hogy mi a nekünk rendelt igazi út és mik azok a „szakadékok”, amelyek fenyegethetnek.

A sorsunkban rejlő lehetőségek

Kérdezhetünk konkrétan egy eseményre, melynek bekövetkeztére várunk, vagy éppen olyasmire, amitől tartunk. A cigánykártya segíthet elemezni a már bekövetkezett életeseményeket, sorsfordulatokat, de előre jelezheti a következő életszakaszt, évet, vagy évciklust, segít feltárni a sorsunkban rejlő lehetőségeket.

Soha nem döntünk senki helyett, hanem a rendelkezésünkre álló eszközökkel hozzásegítjük őt ahhoz, hogy saját maga hozhassa meg a döntést, ami a számára legelőnyösebb lesz.

Mi a sorsfeladatod?

Nagyon fontos, hogy ismerd és értsd meg a sorsfeladatod, hiszen ez a küldetésed. A születési dátum a lélek szimbóluma, aki tapasztalni érkezett a földre. Ehhez nagy segítséget nyújt a számmisztika.

Tovább a cikkhez >>

Egy profi jós-segítő nem egy módszert ismer a személyiség, az életfeladatok, az összefüggések megismerésére, feltárására, hanem legalább hármat, vagy többet. Így komplexebb segítséget nyújthat, nagyobb önismerettel rendelkezik, és stabilabb praxist folytathat.

Valamennyien ugyanarra a boldogságforrásra szomjazunk. Különféle eszközökkel próbáljuk elérni, különböző utakat választunk. Ezeknek az utaknak útjelzői a cigánykártya lapjai.

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A sárga hullám harmadik, kék napja
A kék hullám varázslata
A kék hullám negyedik, sárga napja
Sárga hullám harmadik, Kék napja
Nagytakarítás az angyalokkal

       

Események

Tájékoztató asztrológia képzésről
XVI. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál
Cigánykártya tanfolyam
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Cigánykártya tanfolyam

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Sivadóné Szabó Éva Krisztina
energiagyógyász (prána)

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS