Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A szabadság ára

szabadság, vízöntő, asztrológia, asztro-pszichológia, ezotéria, család, párkapcsolat, önismeret

„Szeretnék végre normális párkapcsolatban élni” – mondta asztrológusunknak egy Vízöntő hölgy, aki már régen elhidegült csalfa férjétől.

Szerző

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

HÍD-tagIgény merült fel arra, hogy konkrét eseteket írjak le annak az igazolására, hogy valóban működőképes az asztrológia és az is igaz, hogy ha a programozottságunkból kilépünk egy egész más életbe cseppenünk bele.

Minden esetben engedélyt kaptam a klienseimtől arra, hogy név nélkül megosszam a történeteiket. Ez nagyon fontos, minket is köt a titoktartás, de abban is egyet érthetünk, hogy konkrét példákon keresztül közelebb tudjuk hozni az emberekhez az önismeret témáját. Már csak azért is, mert a vízcsapból is az önismeret folyik sokszor a mögöttes tartalom megértése nélkül.

A történetekben szereplő neveket tehát minden esetben megváltoztattam, de a sztorik megtörténtek és valódiak. Biztos vagyok benne, hogy sokan magukra is fognak ismerni a másik ember problémájának az olvasása közben, hiszen a párkapcsolati nehézségek, a rossz anyagi helyzet, vagy a pokolba kívánt munkahely sokunknak okoznak gondot.

Szüleink példája meghatározó

Mai történetem szereplője Szilvia, a csinos, negyvenes éveit taposó, közvetlen kis hölgy. Az volt a problémája, hogy szeretne végre normális párkapcsolatban élni. Megkérdeztem tőle, hogy amúgy szerinte mi az, hogy normális párkapcsolat, hiszen ez egy nagyon szubjektív fogalom, nagy mértékben függ attól, hogy a szüleink esetleg a nagyszüleink életében mi számított normálisnak. párkapcsolat

Minden családot körülvesz egy energiamező, és az újonnan érkezett kis jövevény csak erre tud rákapcsolódni. Ebben a családban a tradicionális párkapcsolat volt az elfogadott. Nem költöztek össze esküvő előtt, viszont ha megesküdtek akkor nem váltak el. Szilvi is évtizedek óta élt már együtt a férjével egy olyan kapcsolatban, ami az intimitás minden megnyilvánulását nélkülözte.

Szíve szerint elvált volna, hiszen az együtt töltött unalmas éveken kívül semmi sem kötötte már őket össze. Annál is inkább, mert a férjének nem a hűség volt a fő erénye. Szilvi rendszeresen hazajárt a szüleihez panaszkodni, de ha megemlítette azt, hogy ő igazából el szeretne válni mindig süket fülekre, vagy elmarasztalásra talált.

A könyökén jött már ki az a mondat, hogy „ja, kislányom, én megmondtam, hogy nem hozzád való ez a fiú, de most már olyan rózsát szagoljál, amilyet szakítottál, ha nem hallgattál ránk annak idején”.

Szilvinek két én-állapota volt földes jegyben, ami arról szól, hogy nehezen tud elszakadni a hagyományoktól, viszont volt egy olyan is amelyiknek igénye volt az, hogy szabad legyen és ne függjön senkitől. Ezt nagyon mélyre elnyomta, így a férjén keresztül találkozott vele. Ha egy én-állapotot nem élünk, akkor tudat alatt megkeressük azokat az embereket, akik szembesítenek minket a másik oldalunkkal.

A normális fogalma relatív

Szilvi is a férjére haragudott azért, hogy állandóan külső kapcsolatai vannak, holott valójában neki volt egy olyan igénye, hogy végre kilépjen már ebből a fojtogató kapcsolatból. Mikor erre rádöbbent, döntött, és beadta a válópert. Ők már nem tudták újrakezdeni, bár ez is lehetett volna egy lehetőség.

Szilvi rátalált azóta élete új párjára, akivel viszont nem költöztek össze, csak a hétvégéket töltik együtt, és persze az ünnepeket. Akkor viszont nagy a boldogság, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy tartalmassá és élvezetessé tegyék ezeket a napokat. A szülők sem csaptak akkora patáliát, mint amire Szilvi számított, hiszen a lányuk boldogsága számukra is a legfontosabb. Azzal meg már senki nem foglalkozik, hogy ez egy hagyományos értelemben „nem normális” kapcsolat, hiszen minden szereplő elégedett.

Ha Szilvi nem találkozott volna a személyiségének azzal a részével amelyik már el akar szakadni a családja normáitól valószínű, hogy nem ilyen békésen és kevés fájdalommal zajlott volna le a válása. Lehet, hogy el sem vált volna, és még ma is a férjét szidná, aki „teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy normális kapcsolatban éljen”.

Az ellentmondásos Vízöntő

Ebben az esetben a Vízöntő én-állapot kiabált már ezerrel, hogy végre kiszabaduljon. A Vízöntőt érdekes kettősség jellemzi. Egyik oldalról borzalmasan oda tudja adni magát valamilyen eszmének; ugyanakkor, ha a szabadságát veszély fenyegeti, pillanatok alatt meg is pattan. Neki van a legnagyobb szüksége otthonában egy olyan kis kuckóra, ahol egymaga lehet és nem zavarja senki.

Ha ezeket a magányos órákat megkapja, életét és vérét áldozza a családjáért. Annál is inkább, mert levegős jegy lévén nagyon nagy szüksége van a közösségre és a társaságra. Elvárja a környezetétől, hogy tartsák tiszteletben az egyediségét, a különlegességét, ugyanakkor ő is tiszteli a másikat. Szabadidős és hobbi tevékenységek űzése közben figyelhető meg nagyon ez az energia.

Van egy téma ,ami összeköti a társaságot, mondjuk a hegymászás. Lehet, hogy az egyetlen közös tulajdonság a társaság tagjai között, hogy szeretnek hegyet mászni, amúgy a társadalom különböző rétegeiből kerülnek ki, egészen más a véleményük a világról, vannak közöttük szegények és gazdagok, mégis nagyon jól megértik egymást, hiszen a téma összetartja a társaságot.

Pozitív megélés esetén rendkívüli emberrel találkozunk, akinek a gondolkodása zseniális, sokszor megelőzi a korát. A szabadság számára azt jelenti, hogy a szíve szerint él. A kapcsolatait csak addig tartja fent, amíg kölcsönösen adni tudnak egymásnak.

Tudattalan játszmák a háttérben

Mi történik akkor, ha a Vízöntő energia el van nyomva? Mint minden jegy, a Vízöntő is tudattalan játszmákkal fogja felhívni magára a saját és a környezete figyelmét. Öltözhet például úgy, mint egy bohóc, de már az is elég a mai divatvezérelt világunkban, hogy nagyon enyhe kifejezéssel élve nem igazán trendi. Hogy is lehetne az, mikor ebben az esetben csak egy lenne a sok közül? Ő pedig különleges, és ezt mindenkinek látnia kell.

Mivel viszolyog a kötöttségektől, rendszeresen belefut olyan párkapcsolatokba, vagy munkahelyi kapcsolatokba, ahol szerinte meg kellene felelnie. Már a szüleivel is nagyon sok konfliktusa volt gyerekkorában, a tanárairól nem is beszélve. Kezelhetetlennek, nevelhetetlennek, öntörvényűnek tartották, ő meg úgy érezte magát rendszeresen, mintha egy másik bolygóról cseppent volna ide.

Nem értette, hogy ha a testvérével alhat egy szobában, akkor a kutyájával vajon miért nem? Hiszen ő is élőlény, ráadásul az egyetlen olyan társ, aki szegény kis Vízöntőnket igazán megérti. Na, nyilván nem ez az egyetlen igazságtalanság itt a Földön, de ha majd, ő megnő mindent megváltoztat, a „másképp gondolkodók” oldalára áll és nyíltan fog küzdeni a jogaikért. Ő maga is agyontetováltatja magát, esetleg homoszexuális lesz. Nem kell persze ilyen szélsőségesen különbözni az átlagtól, hiszen politikusként is rendszeresen ki lehet vívni a lakosság rosszallását. Forradalmárnak lenni pedig egyenesen hőstett. Négy-öt házasságot kötni sem nagyon kirívó manapság, de azért nem is ez az átlag.

Hagyjuk küzdeni!

Mit tegyünk akkor, ha életünk párja történetesen Vízöntő energiával is meg van áldva, és mi hosszú távra tervezünk vele? Ezt semmi esetre se mondjuk, hogy mi örökre vele akarunk maradni. Hangoztassuk és viselkedjünk is úgy, hogy ez egy olyan kapcsolat, amelyből bármikor ki lehet lépni. Biztosítsunk rendszeresen lehetőséget arra, hogy egyedül legyen. Még a külön hálószoba sem a világ vége, csak el lehet kerülni vele az eltérő alvásai szokásokból adódó konfliktusokat. Ha pedig a családból bárkit igazságtalanság ér, rendkívül boldog lesz ha rábízzuk, hogy küzdjön és harcoljon értünk.

Ha határokat állítunk fel neki, vagy ha szimbiózisban szeretnénk vele élni, ez a legbiztosabb módja, hogy eltávolítsuk magunktól, bár ez is lehet egy cél.

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Maja naptár: az Arany kapu titka
A Germán Új Medicina I.
Sors és szinkronicitás III.
Sárga hullám tetőpontja, Lila
Fehér hullám, Arany napja

       

Események

Új önismereti pszichodráma csoport Debrecenben!
Tanuljunk családul: asztrológia a hétköznapokban
Tájékoztató asztrológia képzésről
Hellinger-​féle családállí​tás
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS