Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Aphrodite, az alkimista istennő

Aphrodite, istennők, szerelem, szépség, alkimista, párkapcsolat

Nem tartozik sem a szűz, sem a sebezhető istennők közé, bár mindkét kategóriával mutat közös vonásokat.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

Aphrodite a szerelem és szépség istennője

Nem tartozik sem a szűz, sem a sebezhető istennők közé, bár mindkét kategóriával mutat közös vonásokat. Sok gyermeke született, mégsem volt sérülékeny, számos szeretője ellenére sem vált a férfiak áldozatává. Kapcsolatai kölcsönös szenvedélyen alapultak. Az elköteleződés viszont nem volt számára fontos, így megőrizte függetlenségét és szabadságát, azt tette, amihez kedve volt.

Jean Shinoda Bolen alkimista istennőként jellemzi

Az alkímia az átváltozás ősi, mágikus megnevezése. A görög istenek közül Aphrodite rendelkezik azzal a misztikus hatalommal, hogy szerelmet ébresszen másokban. Földi ember nem menekülhet hatása alól, az istenek közül is csak a három szűz istennő (Artemisz, Athene és Hesztia) állt ellen mesterkedéseinek.

Amikor szerelmet ébreszt bennünk, sokszor józan eszünk ellenére cselekszünk, s olyan helyzetekbe kerülünk, mely gyökeres változásokhoz vezet az életünkben. A szerelem mindenkit átformál, alkotásra ösztönöz, s általa teremtünk új életet.

A szerelem vonzása az életben az a „mézesmadzag”, mely összehoz azzal a társsal, aki mellett a leginkább fejlődhetek, csiszolódhatok. Az ezoterikus pszichológia szerint a párkapcsolat törekvés az ember személyiségének átváltoztatására. S mindig Aphrodite „mesterkedései” hozzák mozgásba a dolgokat, lendítik tovább az életünket.

Aphrodite Aphrodite tudata olyan, mint a „rivaldafény”.

Mint egy színpadot megvilágító erős lámpa fénye. Itt is ötvöződik a szűz és sebezhetők tulajdonsága, hiszen képes egy pontra fókuszálni, s egyben befogadni a környezet hatásait. Átlátja a terepet, de egyben hatással is van rá ez a környezet. Emiatt olyan odaadóan képes közeledni egy másik emberhez, mintha az lenne a világ legelragadóbb, legérdekesebb, legszebb teremtménye.

Aphrodite által megnyilvánított energia képviseli a fajfenntartás ösztönét, erotikus tüzet szít. Maga az „érzéki-út”, mely az intimitástól és gyengédségtől elkülönülten is jelentkezik, hirtelen feltámadva hatása csodálatos és ijesztő is egyben. Ez a szenvedélyes erő szükséges minden alkotó folyamathoz is.

Hatásával nem csak a szerelmet és szexuális vágyat ébreszti fel, de jelen van minden olyan folyamatban, ahol alkotás születik, mély lelki kapcsolat alakul ki, együttérzés, megértés és elfogadás van jelen.

Az egyesülés vágyát szítja fel, mely nem korlátozódik pusztán a fizikai síkra. Az eggyéválás igénye minden spirituális út mozgatórugója. Eggyé-olvadni annyit jelent, mint valóban megismerni a másikat, legyen az személy , idea vagy maga az Isten. S minden egységélmény hatására átalakulunk, változunk, többek leszünk.

A cikket teljes terjedelmében a www.mindenamionismeret.hu weboldalunkon találod.

Itt választ kapsz e női energia mitológiai hátterére, a mai Aphrodite tulajdonságaira (kislányként, serdülőként, felnőtt nőként, anyaként), hivatásválasztására, tanulnivalójára, és arra, hogyan tud személyiségfejlődésünkben segítségünkre lenni.

Aphrodite szerepe a párkapcsolatokban elvitathatatlan. Hallgasd meg a „Párkapcsolatok forgatókönyve” előadásunkat is a www.mindenamionismeret.hu/eloadasok/eloadas-hangfelvetelek oldalon!

Oláhné Mednyánszki KrisztinaKapcsolódó információk

Cikkek

Irány a mikrodermabrázió!
Pünkösd vagy szerelemünnep?
A betegségek lelki okai
Téli bőrápolás - tanácsok, tippek
Mesés párkapcsolat

       

Események

Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Párkapcsolat: a Nagy Hazugság
" És boldogan éltek, míg..." - A párkapcsolat forgatókönyve - Előadás

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS