Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Kik az angyalok?

angyal, lélek, psziché, test, vallás

Pufók kisgyermekek, hatalmas szárnyakkal ellátott tündérszerű lények – így ábrázolják őket. Létezésüket sokan elismerik, és csodatévőkként beszélnek róluk. Ők az angyalok.

Az angyalok eredete

A Bibliában Isten küldötteiként beszélnek róluk, nevük az ang-el szóösszetételből ered, amely atlantiszi nyelven fogalmazódott meg. Az „ang” azt jelenti, hogy élet, az „el” szócska pedig, hogy Isten fénye, tehát valahogy úgyis fordíthatjuk, hogy az életet hozó isteni fény. Gyakorlatilag olyan energialények, melyek végtelenek, és az univerzum szent törvényeit hivatottak őrizni. A velük foglalkozó teológiai tudomány szerint az angyalok nemtelen lények, viszont a zsidó hagyomány szerint hímneműek. angyal

A Biblia szerint az angyalok örökké létező, megsemmisíthetetlen, szellemi lények, akik személyiséggel, vagyis intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek; szellemi testük van, képesek testben megjelenni a Földön, és így részt venni földi történésekben.

Általános esetben az angyalok az ember számára láthatatlanok, de sokféle módon testet tudnak ölteni, például tűzben, szélben, érzésekben, vagy akár egy másik ember képében.

Minden ember mellett áll egy őrangyal, aki óvja őt a reinkarnációk során megélt életeiben, ő ismeri a legteljesebben, azonban rajta kívül még létezik egy kísérőangyal is, aki csak az adott életút során van jelen.

Angyali hierarchia

A hagyomány szerint a kilenc angyali rend három hierachiába rendeződik. Az első hierarchiába tartozók állnak a legközelebb Istenhez, ők a szeráfok (hangokkal dolgoznak, így tartják egyensúlyban a bolygók mozgását, és a mennyeket.), kerubok (Isten akaratát közvetítik minden síkon), és a trónusok (ők a bolygók őrzői).

A második hierarchiába tartoznak az uralmak (tanácsokkal látják el az alattuk lévő angyalokat), erősségek (kettő közülük jelen volt Jézus mennybemenetelénél, a csodák és áldások angyalai), és főhatóságok (ők felügyelik a halált, a születést és az újjászületést). A harmadik hierarchiában pedig a fejedelemségek (népek békéjére ügyelnek), az arkangyalok (főangyalok), és az őrző angyalok (a legközelebb állnak az emberhez, ők segítenek a mindennapi életben) vannak. Az angyalok számát nem lehet pontosan megmondani, néhol többmilliósra becsülik.

Segítenek az angyalok

Amikor jól mennek a dolgaink nem jut eszünkbe, hogy az angyalok is besegítettek abban, hogy most minden a legjobban történjen velünk. A rezgéseink, kedvünk magasan van és az életet szépnek látjuk, mindent meg tudunk oldani.

Tovább a cikkhez >>

Napjainkban

Nyilván megosztja a létezésükben való hit az embereket, azonban egyre többen vannak, akik minden bizonyossággal hisznek bennük. A világunk folyamatosan változik, sokszor rossz irányba, és egyre több szomorú sorsú emberrel találkozunk, akinek nincs más, csak a hite.

Ha valamiben hiszünk, jelen esetben legyen szó az angyalokról, olyan mankót kapunk az élethez, amivel a nehezebb helyzetekből is könnyedebben ki tudunk mászni, és hamar továbblépni. Az pedig kifejezetten nyugtató érzés, ha arra gondolunk, áll mellettünk valaki, és vigyáz ránk.

(Kóczán Anna)

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A boszorkányság története
Ne csak előre nézz!
A tudati és testi folyamatok...
A fóbia gyorsítja az öregedést
Preventív gerinctorna

       

Események

Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Csung Jüan csikung II-es , Debrecen
Egésznapos Család és rendszerállítás - másolat
Szenvedélyeink fogságában
Spirituális Lélekgyógyász képzés

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS