Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Miért érdemes asztrológushoz menni?

asztrológia, jövendölés, kapcsolat, gyógyulás, lélek

Mikor megyünk asztrológushoz? Amikor problémánk van, és meg szeretnénk tudni, hogy mi fog velünk történni.

Szerző

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

HÍD-tagIlletve arra az elképzelésünkre szeretnénk megerősítést, hogy nem fog velünk történni semmi baj, nem dől össze a világ, a nehézségek hamarosan megszűnnek.

Felmerül a kérdés, hogy érdemes a jövővel foglalkozni? Ha mondjuk előre tudnám, hogy mi fog velem történni, képes lennék arra, hogy a maga teljességében megéljem a jelent? Képes lennék egyáltalán arra, hogy komolyan vegyem az életemet? Érdekelne az aktuális veszteségem, ha tudnám, hogy pár hónapot kell csak kibírni, és jön az anyagi vagy érzelmi biztonság? Vagy részt tudnánk teljes énünkkel a nagy családi eseményeken abban a biztos tudatban, hogy hamarosan balesetet szenvedünk és életünk hátralévő részét tolókocsiban kell eltöltenünk? Valószínű, hogy nem, ezért így van ez jól, hogy a jövőt eltakarja előlünk az a bizonyos homályzóna, így a jelennel vagyunk kénytelenek foglalkozni.

A problémáink viszont itt vannak körülöttünk és három szinten találkozhatunk velük.

Az első és legalacsonyabb szint a betegségek szintje. Itt még a legritkább esetben fogunk elgondolkozni azon, hogy „mit akar nekem mondani ez a betegség?” „mit kellene megtanulnom belőle?” vagy, hogy „ugyan melyik őselv kopogtat a lelkemnek az ajtaján és én megtagadom tőle a bebocsátást”? Ilyenkor elmegyünk orvoshoz, meggyógyítanak bennünket, és éljük tovább az életünket.

A következő a kapcsolataink szintje. Itt már ha a másik embert úgy figyeljük, mint projekciós felületet, nagyon sok információt nyerhetünk a saját tudattalan tartalmainkról. Ha bármi, ami a külvilágban történik megmozgat bennünk érzelmileg valamit, az egy olyan téma, amellyel foglalkoznunk kell.

A legmagasabb szint az önismeret szintje. Tudjuk már, hogy bennünk van a problémánk gyökere, és dolgozunk magunkon. Oké, de hol van, és hogyan dolgozunk magunkon?

Széles körben elterjedt már az a nézet, hogy nem a fizikai megjelenési forma az elsődleges. Bárminemű, csak a fizikai minőségre irányuló változtatási igény hosszú távon eredménytelen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nagyon sikeres fogyókúrák után általában pillanatok alatt visszahízzuk a leadott kilókat, sőt még egy picivel többet is. Vagy abban az esetben, ha betegek vagyunk és meggyógyítanak minket, újra betegek leszünk. 

Azt tudjuk, hogy a jelenben történő cselekvéseinkkel teremtjük meg a holnapunkat. Ha most éppen nincs pénzem, és kirabolok valakit, valószínű, hogy holnap már nem fogok ilyen nyugodtan élni, mert vagy szökésben leszek, vagy előzetes letartóztatásban.

Az is tudjuk, hogy az aktuális cselekvéseinket mindig megelőzi egy döntés. Mi alapján hozzuk meg a döntéseinket? A hitrendszerünk alapján, az elveink alapján. Kérdés, hogy csak a saját hitrendszerünk az, ami mozgat minket, vagy esetleg van alatta még más is?

Választ ad erre a kérdésünkre Feldmár András egyik története:asztrológia

„Rezervátumban élt egy kis hopi törzs, és az egyik családból az idősebb testvér elment tanulni a városba, az egyetemre, a másik pedig a rezervátumban maradt. Hat év múlva a báty visszajött látogatóba. Az egyetemet végzett testvér antropológus lett, nagyon műveltté vált, és amikor 6 év múltán visszatért a rezervátumba, egy napon elment sétálni az öccsével. A hopi indiánok körében van egy hiedelem, miszerint, ha egy bizonyos kígyó átcsúszik azon a vonalon, ahol éppen át akarsz menni, és te átlépsz azon, nem kerülöd ki, akkor a bokád nagyon meg fog dagadni. Ebben nagyon erősen hisznek. A séta során épp egy ilyen kígyó ment át előttük.

Az öcs azonnal megállt, megfogta a bátyját, hogy vigyázzon, ne lépjen át a vonalon. A másik testvér azonban röhögött, mondván "ne hülyéskedj, ez csak olyan babona". Át is lépett a vonalon, s az öccsének kellett hazavinni, annyira megdagadt a bokája. Ez szerintem nagyon fontos történet. Megdagadt a fiú bokája, mert az apja és az öccse abszolút hitt valamiben. Ő ugyan nem hitt benne, mégis megdagadt a bokája. Ez kézzel fogható dolog volt. A kérdés az, hogy hány ilyen dolog van bennünk, ami nem kézzel fogható? Hány ilyen hit van bennünk, ami mozgat minket, anélkül, hogy tudnánk, csak azért, mert a szüleink hittek benne, vagy a szüleink szülei hittek benne? Tele vagyunk kísértetekkel.”

Feldmár András azt mondja, hogy mindnyájan hipnotizáltak vagyunk, Eric Berne szerint be vagyunk programozva. Teljesen mindegy, hogy melyik kifejezést használjuk, a lényeg, hogy nem csak a tudatos gondolkodásunk az, ami alapján döntünk.
Nézzük akkor meg, hogy hány szinten és mi az ami hat a gondolkodásunkra.

Először is, itt élünk ma a huszonegyedik században, Magyarországon, egy ezeréves kereszténységben. A történet arról szól, hogy vannak jók és vannak rosszak. A jókat megjutalmazzák, a rosszakat megbüntetik. Bűnt háromféleképpen tudunk elkövetni: szóban, gondolatban és a cselekedeteinkkel. Akkor is bűnösnek érezzük magunkat, ha csak gondolatban rosszalkodunk. Ha jók vagyunk, akkor megérdemeljük, hogy jó dolgok történjenek velünk, ha rosszak, akkor nyilván az ellenkezőjét. Ez nagyon mélyen gyökerezik a lelkünkben, és hatással van ránk függetlenül attól, hogy vallásosak vagyunk-e vagy sem.

A Halak korszaknak ugyanakkor már vége van, most éppen a Vízöntő hat ránk, mint időminőség. Ez az energia merőben új és más, ráadásul forradalmi tudatállapot változást követel meg az emberiségtől. A Vízöntő már nem osztályozza aszerint a világot, hogy jó és rossz. Ő azt mondja, hogy mindennek, ami itt megnyilvánul, joga van megnyilvánulni. A Halak emberisége még úgy gondolta, hogy attól lesz jó a világ ha minden ember jó benne.

A Vízöntő szerint nem jónak kell lenni, hanem teljesnek. Tudjuk, hogy félig feketék vagyunk, félig pedig fehérek. Ha felismerjük az ösztönszerű negatív késztetéseinket és beintegráljuk magunkba, magyarul visszük a keresztünket, azzal járulunk hozzá leginkább az Univerzum jólétéhez. Fontos, hogy nem kell ezeket a késztetéseket megcselekedni. Egyszer egy jól szocializált társadalomban élünk, másodjára pedig tudjuk már azt, hogy ha másokra mutogatunk mindig magunkat találjuk el. Nagyon fontos, hogy a Halak korszakban is sokkal nagyobb lehetőség volt, mint amit ki tudtunk hozni belőle, reméljük tanultunk a hibáinkból.

Napjainkban e két energia között billegünk. Itt vagyunk egy félreértelmezett Halak korszak után eltorzult lélekkel, miközben a Vízöntő energiája egyre erőteljesebben vonz bennünket. Nehéz, valóban nagyon nehéz most élni.

Még nehezebb Magyarországon és ez a következő szint ami hat ránk. A magyar néplélek alapélménye az, hogy nálunk nem sikerül, itt ebben az országban nem tudjuk megvalósítani az álmainkat. Rengeteg tudóst és feltalálót adtunk már a világnak, de szinte egyik sem Magyarországon ért el sikereket. Tömegesen vándoroltak ki magyarok a történelem során több ízben is Amerikába, a lehetőségek hazájába. Ott lehet, itt nem. Nyilván vannak itt is olyan emberek akik elégedettek és a szívük szerint élnek, ők már túljutottak ezen a frusztráción.

Hatással van még a gondolkodásunkra a családunk. A világot a szüleink szemével látjuk, illetve annak a valakinek a szemével, aki kora gyermekkorunkban a gondozónk volt. A gyereknek a felnőtt minden esetben tekintély személy. Amit ő mond, az úgy van. Ha a szülők hiányokra van beállítódva, esetleg nagyon sok volt a kudarc élmény a családban, akkor ezt fogják megtanítani a gyereknek. Serdülőkorban aztán sok programunktól megszabadulhatunk, ha pedig nem sikerül, egy egész élet áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy dolgozzunk magunkon.

Ezután jövünk mi, és az egyedi életutunk A világra jövünk, felnövünk és fiatal felnőttként úgy gondoljuk, hogy megváltjuk a világot. Van akiknek ez sikerül is, de ha körülnézünk a szűkebb és tágabb környezetünkben, javarészt boldogtalan, elégedetlen, frusztrált, beteg emberekkel találkozunk. Megegyezhetünk, hogy van még tennivalónk - már ami az önismeretet illeti.

Ennyi bevezető után most már rátérhetünk az asztrológus feladatára, és választ kaphatunk arra kérdésre is, hogy miért érdemes asztrológushoz menni.

Az asztrológia igazi jelentősége abban áll, hogy a segítségével találkozhatunk saját magunkkal. A horoszkóp a lélek térképe és az életünk forgatókönyve. Ha megtanulunk olvasni, lehetőségünk lesz arra, hogy könyveket olvassunk, esetleg írjunk. Aki pedig megtanulja az analógiák nyelvét, annak lehetősége nyílik arra, hogy a saját, illetve a mások horoszkópjában olvasson. Merthogy ez is egy nyelv.

Az analógiák őselvek, archetípusok, akik az emberi psziché mélyén élnek és mozgatnak minket. A humanisztikus asztrológia énállapotoknak hívja ezeket a személyiségrészeket. Ezek az énállapotok mind szerepet szeretnének kapni az életünkben. A másik dolog, ami még fontos velük kapcsolatban, hogy sok bennük a szülői, esetleg nagyszülői minta. Tehát hordozzák az őseink tapasztalatait, az életről alkotott véleményeiket, a sikereiket és a kudarcaikat.

Az asztrológiai konzultáció során megismerkedünk ezekkel az énállapotokkal, megnézzük, hogy milyen hitrendszer mozgatja őket, szétválasztjuk egymástól azokat a programokat amelyek elősegítik a személyiség fejlődését azoktól amelyek hátráltatják, és megkeressük, hogy van-e olyan közöttük amelyiket nem hagyunk megnyilvánulni. Ha megtaláltuk, beintegráljuk a személyiségünkbe, és ezáltal teljesebbé, egészségesebbé válunk..

Nagyon sok esetben az asztrológusnak csak engedélyt kell adni arra, hogy a saját utunkra lépjünk, és ne a szüleink életének a folytatásaként éljük a sajátunkat. Vannak persze nehézségek, mélypontok és lelkiismeret furdalások, de aki nem mer leszállni a lelkének a sötét bugyraiba, az magasra szárnyalni sem lesz képes. Ez az út minden esetben új és ismeretlen, ezért jó ha van velünk egy vezető aki ismeri már az első két – három lépést. Én is megfogom annak a kezét, aki eljön hozzám, ugyanakkor az én kezemet is fogja valaki aki már a következő lépéseket is ismeri. Így haladunk lépésről lépésre egy olyan úton ami mindenképpen egy boldogabb, kiteljesedettebb, egészségesebb és függetlenebb jövőbe vezet.

Végezetül még egy történetet szeretnék elmesélni. Ezt lehet, hogy sokan ismerik, mert nem is olyan régen a Facebookon osztogatták meg sokan. Kutatók egy csoportja elhelyezett 5 majmot egy ketrecben melynek közepébe egy létrát tettek, annak tetejére pedig egy fürt banánt. Minden alkalommal amikor egy majom felmászott a létrára, a kutatók hideg vízzel áztatták el a többi majmot. Egy idő után amikor valamelyik majom fel akart mászni a létrára, a többiek megverték őt.

A kutatók elhatározták, hogy az egyik majmot kicserélik. Az új majom első dolga az volt, hogy felmásszon a létrára. A többi majom azonnal elkezdte verni őt, és az új majom megtanulta, hogy nem mászik fel a létrára, ha nem is tudja, hogy miért. Amikor két majmot is kicseréltek, az első kicserélt majom is részt vett az új majom megverésében.

Végül kicserélték az összes majmot. Ez egy olyan 5 tagból álló csoport lett akik soha nem kaptak hideg vizet és mégis megverték azokat a majmokat akik fel akartak mászni a létrára. Ha meg lehetne kérdezni a majmokat, hogy miért vernek meg minden egyes példányt, aki fel akar mászni a létrára, valószínű, hogy azt válaszolnák, hogy: nem tudom, errefelé így mennek a dolgok.

Ezek után mi dolgunk a világon? Megtalálni, hogy milyen módon korlátozzuk magunkat. Ebben az esetben megfordul a mondás, hogy a nevetésnek sírás lesz a vége. Garantálom, hogy mindenki az első megdöbbenés után hatalmasat nevet, miután rálát saját magára.

Kapcsolódó cikkek:

(Fotó: astrohari5.com)

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A kiteljesedő Oroszlán
Megosztott érzések
Az előttünk álló évek
A betegségek lelki okai
Feminizmus, avagy ki fizet a kávézóban?

       

Események

Tájékoztató asztrológia képzésről
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!
Pszicho-asztrológia oktatás Debrecenben
Spirituális Lélekgyógyász képzés
Lebegés a kristálytálak hangjain a Sóstói Fürdőházban

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS