Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Skorpió jegyébe lép a Szaturnusz

búcsú, elengedés, Szaturnusz, skorpió, asztrológia, jegyváltás, önismeret

Ráláthatunk arra, hogy mi az, amit feleslegesen cipelünk magunkkal, ami már akadályoz a továbbhaladásban.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe lép 2012. október 5-én és 2015. szeptember 19-ig itt tartózkodik. Egy rövid látogatást tesz, mintegy „beköszön” majd a Nyilas csillagképbe 2014. december 24. és 2015. június 15-e között. Ez alatt a majd 3 évet felölelő periódus alatt kikerülhetetlenül szembesít bennünket egyénileg és kollektíven a Skorpió csillagjegy által szimbolikusan kifejezett témákkal.

A Szaturnusz, mint asztrológiai planéta

A Szaturnusz, mint planéta szimbolikus módon életünknek olyan tanítómesterét jeleníti meg, akivel biztosan többször is találkozunk. Legfeljebb nem ismerjük fel az arcát! Életünkbe tanító hatással elénk állított olyan veszteségekben, korlátokban, nehézségekben találkozunk vele, amit szívesen írunk mások számlájára. Ahol nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy életünk történéséért nem (csak) a másik ember a felelős. Ahol bűnbaknak kiálltunk ki másokat, leginkább „kedvenc ellenségeinket”. Ahol ténylegesen megbüntet bennünket a rendőr, vagy bármely hatóság. Mindannyiunknak vannak ilyen élményeink.

Az önismereti úton járó egyén fokozatosan felvállalja életének menetéért saját felelősségét, s ekkor már megtapasztalhatja ezeket a hatásokat kevésbé a korlátozó oldaláról, valódi tanítókat bevonzva, akik továbbra sem ígérnek könnyű utat, előrehaladást számára.

Hogy mindez, most miért fontos?

Mert a Skorpió jegyében saját rejtett mélységeinkkel, elfojtott erőinkkel találkozunk a Szaturnusz által. Komoly és mély önismereti periódus áll előttünk. Találkozunk mindazzal az árnyékkal, mely egyéni és kollektív szinten hozzánk tartozik. S az árnyék, mint „alvilági szimbólum” egyszerre hordoz titkokat, félelmetes szorongásokat, rejtett vágyakat, ki nem élt ösztönöket, de rejtett képességeket, erőforrásokat is, melyek kritikus helyzetben képesek aktiválódni. A mítoszok, mint a léleknek utat mutató mesék, segíthetnek bennünket saját alászállásunkban. Érdemes olyan történetekkel ismerkedni, ahol az egyén valamilyen módon leszáll az alvilágba. (Faust; Bűn és bűnhődés; Persephone történetei stb.)

Elengedés és méltó búcsú

Ha eljutottunk az előző periódus által oda, hogy tudatosítsuk, kapcsolatainkból, együttműködéseinkből milyen tanulságot tudunk levonni, akkor továbbléphetünk a következő felismerések felé. Ráláthatunk arra, hogy mi az, amit feleslegesen cipelünk magunkkal, ami már akadályoz a továbbhaladásban. Jó azokat önként letenni, hiszen Szaturnusz úgyis elveszi tőlünk. Megtanít elengedni és búcsút venni sok mindentől a Skorpió jelében.

A Szaturnusz visszatér

Ahogy arra korábban utaltam, ciklikusan visszatérő „tanításokról” van szó. Így érdemes áttekinteni azt az időszakot, amikor ezt megelőzően a Szaturnusz a Skorpió jegyében tartózkodott.
1982. november 29. és 1985. november 17. közötti szakaszt érdemes áttekinteni a történelmi és egyéni élettörténeti események tekintetében. Érdemes utána olvasni, belemélyedni!

Az emberiség krónikája című könyvből néhány idevágó címsor, melyek akár ma is megállnák a helyüket…

  • kiéleződő adósságválság
  • fenyegető ökológiai helyzet
  • természeti katasztrófák sorozata
  • Nemzedékváltás Moszkvában: Gorbacsov
  • Nagyon jól feltárja az aktuális rendszer háttérműködését, rejtett összefüggéseit Orwell 1984 című regénye.

Valószínűleg intenzív periódust képvisel ez az előttünk álló majd 3 év a 2008-2015 közötti időszakban, mely mélyreható gondolkodásváltást követel meg az emberiségtől.
Ezeket a hatásokat mind kollektíven megéljük, de az egyén életében akkor sűrűsödnek be az ilyen jellegű tapasztalatok, ha a születési horoszkópjában fontos pontok, planéták találhatók a fix tengely mentén, azaz a Skorpió, Bika, Oroszlán és Vízöntő csillagjegyekben.

Részletesebben a várható hatásokról itt olvashatsz!

Oláhné Mednyánszki Krisztina - okleveles asztrológus

Artemisz Önismereti Műhely - Artemisz Pszicho-asztrológia Iskola
 Kapcsolódó információk

Cikkek

Kék hullám, Türkiz napja
A jó, a rossz, a banán...
A fény felélesztése
Kék palota, Vörös hullám, Vörös színű nap
Nevess magadon!

       

Események

Asztrológus képzés
Jógatábor 2012.
Meditációs és Csend tábor
Számmisztika tanfolyam
Művészetterápia, önismeret

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS