Hírlevél feliratkozás
Művészet

Nyíregyháza mandalája

mandalafestő, mandala, mandalafestés, szeretet, művészet

A „használati utasítás” szerint; a mandalát szemlélve teremtsünk magunkban csöndet!

Szerző

Moldván Katalin


HÍD-tagA „használati utasítás” szerint; a mandalát szemlélve teremtsünk magunkban csöndet, meditáljunk lágy zene ringató dallamára!

Nyíregyházán kicsit továbbgondolták a kezdeményezést. Az ötletgazda Boros Betty mandalafestő volt, akinek mandalaképei már az országos hírnév szárnyán szállnak. 

Ő nem passzív befogadásra, hanem aktív közreműködésre szólította ismeretségi körét. Hiszen egy csodálatos, ősi mandalát szemlélni csakugyan felemelő érzés lehet, de hogyan minősítsük azt, amikor mi magunk válunk teremtőivé, megalkotóivá egy szeretet-mandalának?
 
Erről kérdezzék az alábbi névsorban szereplőket, akik között talán családtagjaikra, szomszédjaikra, ismerőseikre bukkannak:
 
Tóth Gyöngyi, Szabó Csilla, Hegedűs Lászlóné, Hegedűs Enikő, Dobák Anna, Újhelyi Beáta, Rudokasz Bianka, Pók Ági, Bojti István, Kosztyu Zita, Pál Ági, Vitáli Mariann, Varjasi Zoltán, Moldván Katalin, Szilágyi Julianna, Köteles Gyula, Boros Betty.
 
Hogy kik ők? Egyszerű nyíregyháziak; üzletemberek, média-személyiségek, diákok, vállalkozók, fiatalok, idősebbek, férfiak és nők. Sok egyéb mellett most egy dolog közös bennük; megtapasztalták az alkotás, a teremtés misztériumát. Közösen festették meg azt a szeretet-mandalát, mely most legyen a mienk, nyíregyháziaké! Sugározza számunkra azt a tiszta, mindenekfelett álló energiát, melyet készítőik akkor éreztek, amikor festéket és festőszerszámokat a kezükbe véve megalkották őt.
 
A nyíregyháziak szeretet-mandalája csodálatos lett. Sokszínű, mint az élet. Elkészítéséhez kellett bátorság; sokan most vettek először kezükbe festőszerszámokat. Kellett türelem; mert az apró minták nem engedték meg a sietséget. Kellett összehangolódás, hiszen minden új alkotónak elődje motívumát kellett folytatnia, hozzátéve mindazt a tudást, figyelmet, tapasztalatot, szeretet, mely csak rá jellemző, megőrizve mindazt a tudást, figyelmet, tapasztalatot, szeretetet, melyet elődje álmodott bele a mandala világába. Kellett felelősség és alázat, hogy aztán magától szülessen meg az öröm, mely a szeretet melegágya.
 
A nyíregyházi szeretet-mandala olyan, mint a természet; ezerarcú! Semmit nem rekeszt ki, minden szín megfér egymás mellett, egyik sem tör a másik fölötti uralomra. Szépen egymásba fonódó motívumaiból kerekedik ki a Világ, a Teljesség, a Szeretet, mely a maga tökéletlenségében tökéletes!
Néhány nyíregyházi átélte a misztériumot! Önökön a sor! Szemléljék a mandalát vagy készítsenek újat! Egyedül? Lehet! De inkább szeretteikkel!
 
Ajándékul legyen itt még egy vers!

Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.
A szeretet-mandala megalkotói alkotásukkal kívánnak minden nyíregyházi számára áldott ünnepeket!"


Kapcsolódó információk

Cikkek

Hogyan lehetnénk boldogok?
A "belülről" szép férfi
A szeretet rendjei II.
Az élet virágai
Szeretettel, szeretetben élni

       

Események

Útban a magasabb tudatosság felé!
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus
Gyógyító szeretet és érintésterápia
Emberek aranyban - előadások Debrecenben
A SZERETET ÚTJÁN - SZÍVCSAKRA AKTIVÁLÁSA

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS