Hírlevél feliratkozás
Életmód

Ősbemutató az almamagon!

személyi edző, sport, mozgás, egészség

Az almamag.hu Magyarország országos életmódportáljává szeretné kinőni magát!

A www.almamag.hu Észak-Kelet Magyarország regionális életmódportáljává szeretné kinőni magát! Ehhez megvan minden adottsága. Itt van például az a szakember-gárda, mely sok esetben az országos szakemberekkel is felvehetné a versenyt szaktudásban, de elhívatottságban mindenképp! Közülük való Szabó Csilla személyi edző, aki szinte megszállottja az egészséges életmódnak.

Életéből jelentős időt szentelt számtalan módszer megértésének, sok-sok tapasztalatot és bizonyítványt szerzett a legkülönfélébb iskolákban és az életben. Éppen ezért keményen képviseli azt az álláspontot, melyet az évek során kialakított magában a fogyásról, a fogyókúrákról, a mozgásformákról és az ezzel kapcsolatos trendekről. Csilla kíméletlenül leplez le igazságokat, tévhiteket, nyafogásokat, butaságokat, vitriolos stílusa olykor megrendítő, olykor mulattató! Kíméletlensége azonban mindenképpen tiszteletreméltó, mert az elvek, melyeket leír, számára is törvények. Az almamag olvasóit éri a megtiszteltetés, hogy Csilla életmódról és fogyókúráról szóló gondolatait elsőként ismerhessük meg, mielőtt könyvvé formálódna kezei alatt!


Életmód vagy Fogyókúra
Egy személyi edző elmélkedései
 

Előszó helyett… vagy Miért szerettem volna ezt a könyvet megírni?

A fenti képet a neten találtam, miközben képeket kerestem az előadásaimhoz. Nagyon elgondolkodtatott. Mióta elvégeztem a Nemzetközi Fitnesz Akadémia aerobikoktató és személyi edző szakát, mellé még néhány kiegészítő szakot; úgy, mint preventív gerinctréner, fit-ball oktató, Nordic Walking C trainer, azóta nem csak dolgozom az emberekkel, hanem folyamatosan figyelem is őket. A saját csoportos-, és egyéni óráimon, illetve a hétköznapokban. Hihetetlen, hogy mennyire tükrözi a fenti kép, a valóságot. Sőt! Már egy gyerek fejlődését is be lehetne ebbe a képbe helyettesíteni. Nem őrület? Még csak kamasz, éppen hogy súrolja a felnőtt kor elejét, de már ott tart, mint a számítógép előtt ülő figura. Mi lesz vele, mire középkorú felnőtt lesz?

Sajnos, az a tapasztalatom, hogy az én korosztályom a 40-50-es hölgyek többet bírnak az óráimon dolgozni, mint a húsz évesek (bocsánat a kivételnek, de elenyésző a létszám). Az előbbieknek, nagyobb az akaraterejük, és a kitartásuk, vagy talán egy másik korban nőttek fel...? A fiatalemberekről nincs sok tapasztalatom, de ott is találkoztam már olyannal, aki kevesebbet bír, mint én. Pedig, ez már csak a fizikai adottságunk miatt is meglepő!
 
Miért is írok? El vagyok keseredve! Nem magam miatt! Én, köszönöm jól vagyok! Sőt, jobban érzem magam a bőrömben, mint 20 évesen!
Az emberiség hova tartása miatt vagyok szomorú, leginkább a gyerekek miatt.
Vendégeim felnőttek, de néha csemetéiket is magukkal hozzák, így velük is találkozom.

Egyre több a tapasztalatom, de a tudásomat még mindig kevés embernek tudom átadni, pedig szeretném!
Több irányból közelítem potenciális vendégkörömet. Több alternatívát dolgoztam ki, hogy segítsek, tanítsak, és gyakoroltassak. Mégis, valamilyen okból kifolyólag nem találkoznak útjaink, kevesen vannak, akik megtalálnak. Igazából nem is kevesen, de lehetnének többen is. Az okokat és a miérteket próbálom megkeresni. Aki elolvassa ezt a könyvet, talán elgondolkozik, hogy miként is él, mit tesz az egészségéért, miért nem kér segítséget. Ha kér, akkor mi alapján dönt, mi befolyásolja a választását?

A boncolgatások mellett szeretnék válaszokat is adni, azokra a kérdésekre, amelyeket az elmúlt 4 évben vendégeim tettek fel. Amelyekre megpróbáltam válaszolni, de az idő rövidsége miatt szinte soha nem tudtam teljesen elmagyarázni, vagy ha meghívtam őket egy-egy előadásomra, akkor nem volt idejük eljönni.
Mindig az IDŐ, a legkevesebb, ami szalad velünk együtt. Mindenre van idő, csak arra nincs, amire leginkább szükségünk lenne. Önmagunkra! Ezért leírom gondolataimat, tapasztalataimat, és következtetéseimet.

Mióta elkészült a honlapom, sokan felhívnak, kérdeznek az óráimról, és az Életmód és Fogyiklubról. Nagyjából elmondom, hogyan működik, és kérem őket egy személyes találkozóra, ahol elbeszélgetünk, hogy mit szeretne, mi a célja, mit akar elérni. Ez, egy teljesen ingyenes találkozó, én hiszek a személyes benyomásban. Nem fogják elhinni; ötven emberből egy jön el hozzám.
Vajon, miért?
Ezt, az egy órát is sajnálja magától? Fél nemet mondani, ha nem vagyok szimpatikus, vagy soknak tartja az óradíjat?
Pedig a lehetőségek között, mindenkire gondoltam. Teljesen mindegy, melyiket választja, mindegyikkel lehet eredményt elérni. Egyikkel gyorsabban, másikkal lassabban.
Ami talán vízválasztó, hogy az alakformáló órát inkább azoknak javaslom, akinek max. 5 kg a túlsúlya. Ugyanis olyan gyakorlatokat is végeztetek, melyeket a vendég, az elhízás mértékétől függően, jó technikával, fizikailag képtelen elvégezni.

És aztán ott van a másik oldal! Tudják, hányan hívnak fel azok, akik valamilyen csodaszert szeretnének rajtam keresztül a vendégkörömnek eladni? Könnyű gazdagodást ígérnek, ha ennek fejében az ő általuk forgalmazott terméket népszerűsítem. Nem győzöm visszautasítani ajánlatukat. Néha annyira erőszakosak, hogy csak elfogadok egy-egy kávé meghívást, ahol azzal próbálnak meggyőzni, hogy életmód tanácsadók, és ők tudják a legjobban, hogy mi lesz hatásos a vendégeimnek, amitől elérik az álomsúlyt. Mikor visszakérdezek, hogy milyen iskolát végeztek, ahol esetleg tanultak anatómiát, élettant, és a végzettségük alapján használják a fent említett titulust, akkor döbbent csend a válasz. Ilyenkor legszívesebben felállnék az asztaltól, és ott hagynék csapot-papot, csak ne kelljen újra és újra elmagyaráznom, bizonyos alapvető dolgokat, hogy én miért nem tukmálom vendégeimet ilyen csodaszerekkel. Később, erről bővebben kifejtem a véleményemet.

Írta: Szabó Csilla személyi tréner
Kapcsolódó információk

Cikkek

Gyógynövényből orvosság...
Egészséggel 120 évig!
MediBall - Tudnivalók a MediBallról
„Hasonló a hasonlóval”
Almamag-híd: Bemutatkozó egészségfesztivál

       

Események

Egészség-péntek Miskolc
Almamag-Híd Egészségfesztivál
Egészségügyi alapmodul Távoktatás
II. MediBall Országos Bajnokság
Egészségügyi alapmodul Távoktatás

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS