Hírlevél feliratkozás
Életmód

Beszélgessünk! MI! NŐK! ŐSZINTÉN!

fogyókúra, hízás, mozgás, sport

Kedves Olvasó! Kérem, próbálja elképzelni a következő szituációt!

Kedves Olvasó! Kérem, próbálja elképzelni a következő szituációt! Az én agyamban ez a kép folyamatosan megjelenik, talán egyszer valóra is válik ez a visszatérő álom.
Tél van, kint nagy pelyhekben hull a hó. Egy hangulatos kávéházban ülünk, sok-sok nő együtt, és beszélgetünk. Mindenki előtt ott gőzölög egy kávé, vagy capuccino, de ha gondolja forró tea is lehet...

Tulajdonképpen teljesen mindegy, csak érezze jól magát. Én imádom a kávé, a kakaó, és a fahéj illatát. A háttérben halk, kellemes zene szól, amely egy kicsit oldja a hangulatot!


Elképzelte? Addig ne folytassa az olvasást!
Beszélgetünk. Kiről? A NŐRŐL! Csupa nagy betűkkel. Úgy, mint az átlagemberek. Amiről suttogunk barátnőinkkel, amiről pletykálunk a fodrásznál, a munkahelyen, a tornaórán, de igazából soha nem beszélgetünk. Vannak saját titkaink, problémáink, gondjaink, olyanok melyekről el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi nőt érint. Egy ilyen beszélgetős délután, lehet, hogy rádöbbennénk, nem is vagyunk egyedül. Talán segíteni tudnánk egymásnak.

Írásommal, gondolatokat szeretnék ébreszteni Önökben. Olyan témákat fogok felvetni, amiről nem beszélünk. Vagy, mert nem merünk, vagy nem tudjuk, hogy kihez forduljunk, aki ért a témához, és segíteni tud. Bízom benne, hogy sok olyan dolgot sikerül érintenem, amely másokat is érdekel. Nem akarok konkrét szabályokat felállítani, nem akarom meggyőzni önöket különböző termékekről, nem akarok eladni semmit, csak egy kis tudást szeretnék átadni, amit magamon tapasztaltam, vagy másoknál láttam, és mindezek talán az egyszerű hétköznapokban használhatók.

Néha, kemény és szemtelen leszek, de nem megbántani akarok vele senkit, csak az őszinteség beszél majd belőlem. Egyébként, amúgy is elegem van már az álszentségből, a hazudozásból, az illemből vagy egyszerűen, csak az elhallgatott gondolatoktól, hogy ne bántsunk meg másokat. Miért?... Miért kell mindig mellébeszélni, és nem elmondani a valóságot? Attól, mert nem beszélünk róla, attól még létezik a probléma! Csak nem esik jól, ha a szemünkbe mondják! Tudjuk mi azt nagyon jól, de nem merünk szembesülni vele. Aki, viszont megmeri mondani a szemünkbe, arra haragszunk. Pedig tudjuk, hogy igaza van, de mégis ő lesz a bűnbak, mert ő ki merte mondani azt, amit mi is tudunk, csak nem akarjuk tudomásul venni!

Én, most ki fogok mondani mindent, amit hallottam, láttam, tapasztaltam. Hozzá fogom fűzni a gondolataimat, amelyek előjöttek bennem bizonyos események hatására. Az lenne jó, ha a kedves olvasó magára vagy a környezetében élők közül, valakire ráismerne, és a leírtak alapján talán megváltozna a véleménye, bizonyos dolgokról. Önmagáról gondolkozzon el, az ismerősének, pedig adja kölcsön a könyvet! Sajnos, nagyon szeretjük hitegetni magunkat és másokat főleg az életmóddal kapcsolatban. (Mással is, de én azzal nem foglalkozom!) Szeretjük a dolgok könnyebbik végét megfogni, a gyors és egyszerű módszereket szeretjük, bármin kell változtatni. Nem gondolkozunk el azon, hogy van-e ezeknek a megoldásoknak tudományos alapja, nem okozunk-e kárt a szerveztünkben, és vajon biztosít-e hosszan tartó eredményt?  

Figyeljen a szavaimra, mondataimra, és képzelje bele magát az élethelyzetekbe, vizuálisan próbálja megjeleníteni a reklám-képeket, felidézni az ügynökök mondatait, akik már megkeresték, hogy rábeszéljék egy újabb termékre, vagy csodamódszerre, ami az életében pozitív változást hoz, ha megveszi vagy használja, és semmit nem kell érte tenni, csak megvásárolni, fogyasztani, és várni a csodát, ami valamiért soha nem jön el. Vagy ha eljön, nem tart sokáig.
Ismerős? Ha elgondolkozik a leírtakon, vagy eszébe jutok bizonyos helyzetekben, már megérte!

Először is, mindenért dolgozni, és küzdeni kell. Nem egy-két alkalom alatt lehet elérni eredményt, hanem hosszan tartó verejtékes munka árán! Amit, akár humorosan is fel lehet fogni, és a csodák helyett, tenni érte!

Erre egy rövid példa: Csoportos óráimon, van egy gyakorlat, amit szinte majd nem mindig végeztetek a vendégekkel. Nem szeretik, én sem. Nehéz, de mégis muszáj! Miért is? Mert a hétköznapi életünkhöz kell! Nekünk, Nőknek. Egy igazi Nő idegen WC-re soha nem ül rá. Gondolom, nem kell elmondanom, hogy miért. Ahhoz, hogy meg tudja magát tartani, ahhoz erős comb- és hasizom kell. Ezért, edzünk! Ezzel szoktam bíztatni őket az órán. És nem egyszer jelezték már vissza, hogy hányszor jutottam eszükbe az illemhelyen, mert olyan állapotban volt a mellékhelyiség, hogy legszívesebben a lábát is nyakába tette volna. De, mint tudjuk a szükség, az nagy úr, és meg kell oldani a problémát.

Írta: Szabó Csilla személyi tréner
Kapcsolódó információk

Cikkek

A teljesítőképességünk határa
A harmonikus mozgás
Mozgással a demencia ellen
Ősbemutató az almamagon!
Terhesség és táplálkozás

       

Események

Spirit Napközistábor 2012. I. turnus
II. MediBall Országos Bajnokság
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus
Spirit Napközistábor 2012. III. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS