Hírlevél feliratkozás
Család

Harmonikus párkapcsolat – boldog gyerekek

harmónia, párkapcsolat, internet, kommunikáció, gyerek

Mi az, amire ő számít, mi az, ami számára boldogságot okoz...

Mi az, amire ő számít, mi az, ami számára boldogságot okoz, örömet jelent. A rózsaszín köd gyakran megtréfál minket, hiszen sokkal szebbnek mutatja a másikat, mint amilyen az valójában! Éppen ezért segíthet már a kapcsolat elején, ha a pár tagjai elmondják egymásnak, hogy miket tartanak fontosnak az életben, mit várnak a kapcsolattól.  
 
Egy nagyon fontos kérdés persze, hogy mennyire vagyunk mi magunk tisztában azzal, hogy melyek a mi értékeink, milyen értékrend megvalósulásával érezzük jól magukat a bőrünkben, adott szituációk milyen érzéseket váltanak ki belőlünk. A fiatal korosztály esetében még az a fontos, hogy tapasztalatokat szerezzenek, hiszen ők ekkor tanulják meg, hogy mi is fontos számukra az életükben. Manapság a kommunikációnak az ismerkedésnek számtalan módja, van.
 
Az internet, a telefon, a cset. De az igazi az, amikor két ember egymás mellett van, látják egymás szemét, gesztusait, hallják egymás hangját! Amikor az ember látja a másik kisugárzását, abból tud igazi következtetéseket levonni. A másik nagyon lényeges dolog, hogy felvállaljuk, hogy ez nekünk fontos, vagyis hogy felvállaljuk önmagunkat, hogy ez nekem fontos, és ettől vagyok boldog! Ettől vagyok az, aki!  Sokan azt gondolják, hogy ez rengeteg idő!  Hol van erre idő!? Ez igaz, ha nincsenek hozzá megfelelő technikáink, ha nem vagyunk tisztában önmagunkkal! 
 
Az érzéseinkkel kell tisztában lenni és a saját értékrendünkkel! Ezek a fontosságok, ez a közös nyelv! Minden ember mástól érzi boldognak magát, ha tudjuk, hogy a másik tudja, hogy nekünk mi adja ezt meg, akkor nem kell órákat beszélni dolgokról!  A tréningen konfliktuskezelő technikákat tanulunk meg!  A kommunikációt hívjuk segítségül, hogy magunkba nézzünk!  

Írta: Szakolczai Szabolcs
Kapcsolódó információk

Cikkek

Indigókék gondolatok II.
Harmónikus párkapcsolat
A „mumuskor” metamorfózisa
Csak unalomból játszik?
Gyermekeink és az égtájak

       

Események

Gyerekagykontroll tanfolyam
Hagyományőrző Gyermektábor a Pilisben
Vekerdy Tamás Nyíregyházán!
Jógatábor
Szabadság és létezés az új energiában

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS