Hírlevél feliratkozás
Család

A családi rend visszaállítása

családállítás, egyetemes gyógyulás, család, csoport terápia

A rendek azok a törvényszerűségek, melyek folyamatosan hatnak az életünkre.

A családállítás metodikájának kidolgozása Bert Hellinger nevéhez fűződik, aki katolikus papként sokáig élt Afrikában. Ott értette meg, hogy a családban lévő erőnek, a generációk közötti rendnek, tiszteletnek, milyen óriási jelentősége van. Később, hazatérve Németországba, komoly pszichológiai tanulmányokat folytatott a témában.  Felállította azokat a rendeket, melyek a családban hatnak, és azt állította, ha bármilyen gond, probléma, betegség van egy családban, az a családban működő rend felborulására vezethető vissza. Ha rendet teszünk a családban, a problémákat meg lehet szüntetni.    

Hogy mik azok a rendek?  
A rendek azok a törvényszerűségek, dinamikák, melyek folyamatosan hatnak az életünkre. Egyetlen példa egy jellegzetes attitűdre: „a férfi szolgálja a nőt, a nő pedig követi a férfit!” A mai társadalomban ez a kijelentés sokak szemében vörös posztó, pedig ha magunkba nézünk, ez nagyon is helyénvaló lenne, hiszen egy párkapcsolatban a partnereknek egyenrangúaknak kell lenniük. Ha nem alá- és fölérendeltségben gondolkodunk, akkor az előbbi állítás tökéletesen a megállja a helyét.  

Jóból többet…
Van egy másik szabály, amit be kellene tartanunk. Ez kimondja: ha valakitől jót kapok, akkor mindig egy kicsivel több jót adjak vissza! Ha valaki megbánt, azt is egyenlítsem ki, csak mindig egy kicsivel kevesebbel.  Ha például a gyerek nem ér haza a megbeszélt időben, felborul a rend, hiszen a szülő-gyerek viszony az alá-fölérendeltségről szól! A rend helyreállításához szükség van arra, hogy következménye legyen tettének.
 
Azonban jól tesszük, ha a kiszabott büntetés végrehajtásánál nem vagyunk nagyon vaskalaposak, elengedünk a büntetésből a végén, és megdicsérjük. Különben végeérhetetlen csatározássá válnak az ilyen helyzetek!  Nagyon fontos, hogy következetesek legyünk a gyerekeinkkel, de ha nem vagyunk képesek olykor engedni, az megmerevítheti a kapcsolatot, ellenállást szül, és elveszíthetjük a szeretetteljességet.   

Egyetemes gyógyulás
A családállítás nagy erőket mozgat, és a változások elsősorban lelki szinten indulnak meg, melynek felismeréséhez fontos, hogy tudjunk csöndet teremteni a belső világunkban.    Sok esetben, a rendek elméleti szinten való megismerése is segítségünkre lehet, ami nemcsak nekünk hoz gyógyulást, hanem szeretteinknek is.    


Írta: Magera Ildikó, lélekgyógyászKapcsolódó információk

Cikkek

A szeretet rendjei I.
Szeretettel, szeretetben élni
Anyai szeretet
A rend és a családi rend szerepe életünkben
A Tiszta szín napja van ma...

       

Események

Tanuljunk családul: asztrológia a hétköznapokban
Integrált Családfelállító csoportvezető tréner képzés - Budapest
Család és Rendszerállítás
Egésznapos Család és rendszerállítás
Egésznapos Család és rendszerállítás - másolat

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS