Hírlevél feliratkozás
Család

Mit is rejt a szó, kineziológia?

kineziológia, stresszoldás, izomteszt

Egy embert élete során sok stressz éri. Ezek hatására a testben stresszhormonok gyűlnek fel

Egy embert élete során sok stressz éri. Stressz hatására a szervezetben stresszhormonok gyűlnek fel, mert nem reagálunk ösztönösen, mint az állatok (üss vagy fuss), hanem a társadalom elvárásai miatt visszafogjuk magunkat, s ez által szorgalmasan gyűjtögetjük ezeket a hormonokat. Ez a kémiai anyag 1 hét alatt, lassan ürül ki a szervezetből, spontán módon. Csakhogy ez lehetetlen, hisz egy nap alatt is több ilyen hatás ér bennünket, a hormonszint pedig egyre nő. Amennyiben nem sikerül megszabadulnunk tőle, tönkreteszi ellenállóképességünket, ezáltal rontja fizikai, lelki egészségünket.

A kineziológia nem áll meg a diagnosztizálásnál, hanem hatékonyan kezel is. Kifejezetten stresszoldással foglalkozik. Stressz hatására a jobb és a bal agyféltekénk kommunikációja megszakad. Célunk, hogy a  két agyfélteke stresszes helyzetben is együttműködjön.

Egyenes igen/nem válaszok
A szervezetünkben láthatatlan energiaáramok (meridiánok) vannak, melyek bizonyos szervekkel állnak összeköttetésben. Ha a meridiánok energiaáramlása zavart, az kihat a hozzá tartozó szerv működésére is. Stressz hatására energiablokkok alakulnak ki a meridiánokban, s a kineziológia ezeket a blokkokat oldja. A test és a lélek megszabadul a felgyülemlett méregtől, és újra beindul a szervezet öngyógyító képessége, helyreáll az egyensúly.

A kineziológia izomteszttel keresi meg a probléma okát a jelenben és a múltban. Majd egyszerű korrekciókkal feloldja ezeket. Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Izmaink elgyengülnek, bármilyen kellemetlen érzés, emlék hatására. Tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott karjára. A kar vagy „erős tartás”, vagy „elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre. Direkt kérdéseket intézünk a kliens „belső tudásához” (tudatalattijához), és egyenesen igen / nem válaszokat kapunk.

A Viselkedési Barométer
Ezután egy Viselkedési Barométeren megkeressük azt a negatív érzelmi energiát, ami fogva tart bennünket, majd ennek pozitív párját is. Nem ellentétpárokról van szó, hanem egymást semlegesítő energiákról, melyek egyensúlyi állapotot hoznak vissza.
 
A legfontosabb korrekció a Homlok/Tarkó tartás. Ebben a tartásban az agy, mint egy computer, nagyon rövid idő alatt megkeresi, mi történt a kitesztelt életkorban. Szinte beúszik a történet. Olyan érzés, mint egy elfelejtett álom, ami lassan felbukkan a tudatalattinkból, s közben érzések árasztják el az agyat. Ilyenkor előfordul, hogy a kliens jól kisírja, vagy jól kineveti magát. Mindkettő az oldódást jelenti.
 
A blokkok feloldására, a korrekciók széles skálájából, izomteszttel választja ki a kineziológus, hogy a kliensnek melyikre van szüksége. Ezek lehetnek mozgásformák, vizualizációs technikák, esszenciák, szimbólumok, stb.
Egészébe véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útján.

Írta: Somogyi Éva - Kineziológus
Kapcsolódó információk

Cikkek

"Szerszámosláda":suliba!
Autogén Tréning
Illatterápia és szauna
Lélekmasszázs - gyógyító érintés
Napi másfél óra magunkra?

       

Események

Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Kristály és tibeti tálak, gongok... Hangfürdő Újholdkor
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Nyíregyházán
Kineziológia I-II. szint
Stresszkezelés I. Mentális Műhely

Szakértők

Oláh Henrietta
Bach virág terapeuta

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Tóthné Kun Andrea
jobbagyféltekés rajztréner

Köteles Gyula
reflexológus

Bróthágné Dul Ágnes
cranio-sacralis terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS