Hírlevél feliratkozás
Család

Mit is rejt a szó, kineziológia?

kineziológia, stresszoldás, izomteszt

Egy embert élete során sok stressz éri. Ezek hatására a testben stresszhormonok gyűlnek fel

Egy embert élete során sok stressz éri. Stressz hatására a szervezetben stresszhormonok gyűlnek fel, mert nem reagálunk ösztönösen, mint az állatok (üss vagy fuss), hanem a társadalom elvárásai miatt visszafogjuk magunkat, s ez által szorgalmasan gyűjtögetjük ezeket a hormonokat. Ez a kémiai anyag 1 hét alatt, lassan ürül ki a szervezetből, spontán módon. Csakhogy ez lehetetlen, hisz egy nap alatt is több ilyen hatás ér bennünket, a hormonszint pedig egyre nő. Amennyiben nem sikerül megszabadulnunk tőle, tönkreteszi ellenállóképességünket, ezáltal rontja fizikai, lelki egészségünket.

A kineziológia nem áll meg a diagnosztizálásnál, hanem hatékonyan kezel is. Kifejezetten stresszoldással foglalkozik. Stressz hatására a jobb és a bal agyféltekénk kommunikációja megszakad. Célunk, hogy a  két agyfélteke stresszes helyzetben is együttműködjön.

Egyenes igen/nem válaszok
A szervezetünkben láthatatlan energiaáramok (meridiánok) vannak, melyek bizonyos szervekkel állnak összeköttetésben. Ha a meridiánok energiaáramlása zavart, az kihat a hozzá tartozó szerv működésére is. Stressz hatására energiablokkok alakulnak ki a meridiánokban, s a kineziológia ezeket a blokkokat oldja. A test és a lélek megszabadul a felgyülemlett méregtől, és újra beindul a szervezet öngyógyító képessége, helyreáll az egyensúly.

A kineziológia izomteszttel keresi meg a probléma okát a jelenben és a múltban. Majd egyszerű korrekciókkal feloldja ezeket. Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Izmaink elgyengülnek, bármilyen kellemetlen érzés, emlék hatására. Tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott karjára. A kar vagy „erős tartás”, vagy „elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre. Direkt kérdéseket intézünk a kliens „belső tudásához” (tudatalattijához), és egyenesen igen / nem válaszokat kapunk.

A Viselkedési Barométer
Ezután egy Viselkedési Barométeren megkeressük azt a negatív érzelmi energiát, ami fogva tart bennünket, majd ennek pozitív párját is. Nem ellentétpárokról van szó, hanem egymást semlegesítő energiákról, melyek egyensúlyi állapotot hoznak vissza.
 
A legfontosabb korrekció a Homlok/Tarkó tartás. Ebben a tartásban az agy, mint egy computer, nagyon rövid idő alatt megkeresi, mi történt a kitesztelt életkorban. Szinte beúszik a történet. Olyan érzés, mint egy elfelejtett álom, ami lassan felbukkan a tudatalattinkból, s közben érzések árasztják el az agyat. Ilyenkor előfordul, hogy a kliens jól kisírja, vagy jól kineveti magát. Mindkettő az oldódást jelenti.
 
A blokkok feloldására, a korrekciók széles skálájából, izomteszttel választja ki a kineziológus, hogy a kliensnek melyikre van szüksége. Ezek lehetnek mozgásformák, vizualizációs technikák, esszenciák, szimbólumok, stb.
Egészébe véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útján.

Írta: Somogyi Éva - Kineziológus
Kapcsolódó információk

Cikkek

Illatterápia és szauna
Napi másfél óra magunkra?
Progresszív relaxáció
"Szerszámosláda":suliba!
Fejfájás formák

       

Események

Önismereti pszichodráma csoport indul Debrecenben
Kineziológia I-II. szint
SPORTOS CSÜTÖRTÖK Évadnyitó nyílt nap a MediBall Clubbal
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Stresszkezelés I. Mentális Műhely

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS