Hírlevél feliratkozás
Család

Akadályok az életben

trauma, halál, baleset, változás

Először azon gondolkodtam, hogy mi is késztet változtatásra bennünket. Két dolog.

Először azon gondolkodtam, hogy mi is késztet változtatásra bennünket. Két dolog. Az egyik, ha valamilyen nagy trauma ér minket, valami nagy fájdalom, gondolok itt halálesetre vagy balesetre, esetleg egy hosszasan fennálló folyamatos stresszhelyzetre - ezek azok a helyzetek, amikor "tele lesz a pohár".


A másik, szintén nem kevésbé fájdalmas dolog, a megértés. Ahhoz, ugyanis, hogy megértésünk legyen, plusz információra van szükségünk. Mindig ez adja a megértést.

Miért is változunk olyan nehezen, mert könnyen hozzá szokunk a helyzetekhez, alkalmazkodunk hozzájuk. Az ember szinte mindent elvisel, és ugyanakkor a legnagyszerűbb teljesítményekre képes, ha kellően van motiválva, vagy motiválja magát.
Hogy miért fontos? Marshall B. Rosemberg azt mondta; bármit, amit teszünk, azért tesszük, mert valamely fontosságunkat, szükségletünket szeretnénk kielégíteni! És amikor az életünk során nem állunk ki magunkért, nem vállalunk felelősséget a saját fontosságainkért, nem adunk meg magunkat valamint, ami számunkra fontos, akkor elnyomjuk ezeket.

Mintha egy kis részünk leszakadna rólunk, és önálló életet kezdene élni, és folyamatosan jelezne nekünk, ha valami hasonlót lát a külvilágban. Így születik meg a bírálat. Ha van bennünk bírálat és vélemény valamiről, embertársunkról, vagy eseményről, tevékenységről, akkor az egy tudattalan elnyomott részünk.
 
Már nem is vagyunk tudatában, annak hogy létezik, és hogy hogyan szeparálódott el.
 
Természetesen olyan tulajdonságaink is vannak, amiket nem szeretünk magunkban, és tudatosan nem vesszük figyelembe.
 
Ezek a tudatosan elnyomott részeink. És ezek határozzák meg a viselkedésmintáinkat, és alakítják a személyiségünket.

Ez, természetesen folyamatosan változik.

Akkor hát mégsem igaz az, hogy nehéz változnunk? A személyiségünk folyamatos változása, általában tudattalanul megy végben, illetve történik folyamatosan. Ez a változás, általában arra felé halad, hogy egyre több tudatos és tudattalan részünk szeparálódik el, és az energiánk szétfolyik. Tudattalan figyelmünk mindig ott van ezeken a részeinken, vagy tudatosan figyelünk, nehogy így vagy úgy viselkedjünk. Ez viszi el az energiánk legnagyobb részét.

Ha viszont visszaintegráljuk azokat a részeinket, amelyek el vannak különülve, úgymond energiát tartana fogva, blokkolnak, akkor ez az energia már a miénk lesz, és egyre teljesebbek, egészebbek, egészségesebbek lehetünk.
Minden dolog, ami körülvesz, minden emberi tulajdonság, esemény, vagy ember, állat, önmagától való és létező, se nem jó, se nem rossz. Csak van.

Annak megfelelően tekintünk valamit jónak vagy rossznak, hogy milyen érzelmet vált az ki belőlünk. Ennek megfelelően ítéljük meg, és ez által nyomjuk el magunkban, vagy támogatjuk, és szakadunk 1000 meg 1000 részre. És amikor végül „1" leszünk, akkor végre a végére érünk, mert akkor már bennünk lesz MINDEN!

Írta: Szakolczai SzabolcsKapcsolódó információk

Cikkek

Halál-mitológia-túlvilág
A fogmosás megelőzheti a rákot?
Változás - dilemma, bátorság
A magány és az egészségünk

       

Események

Ájurvéda-Transzcendentális meditáció
Korszerű elsősegélynyújtás (kreditpontos továbbképzés)
Müller Péter Nyíregyházán!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS