Hírlevél feliratkozás
Életmód

Otthoni lábápolás

lábápolás, lábgomba, kezelés, fitoterápia, gyógynövény

Fontos a rendszeres tisztálkodás utáni alapos szárítása a bőrnek

Gyakori gond lehet a lábaink esztétikájának megőrzéskor a bőr és a körömgombák megjelenése, melyekkel érdemes szakemberhez fordulni. Azt is tudnunk kell azonban, hogy a gomba esetében a belső nagytakarítás, vagyis a méregtelenítés és a belső „gombairtás" a legcélravezetőbb.

De mi az, amit mi magunk tehetünk meg a gombák ellen?

Fontos a rendszeres tisztálkodás utáni alapos szárítása a bőrnek. A láb speciális terep, hiszen számos egymásra hajló felszíne van. Ne sajnáljuk szárazra törlésére az időt!

A gombák ellen legjobb a savas, kesernyés közeg, mert ezt nem igazán kedvelik a gombák. Javasolt ezért a diólé főzete a lábvízben vagy az almaecet. A lábmosásra alkalmas még a lósóskamag és a tölgyfakéreg főzete, egy liter vízhez egy-egy evőkanálnyi gyógynövényt használjunk, és hozzávetőleg húsz percen át áztassuk a lábakat a kihűlt főzetben.


Fertőtlenítő
hatásuk miatt alkalmazhatjuk a teafaolajat, a levendulát és az eukaliptusz olajat és a borsmentát.
A gombák esetében fontos a ruhák, ágyneműk fertőtlenítése is.
A gombásodás esetében nagyon fontos, ahogy már említettük, a belső „nagytakarítás". Ehhez az alábbi gyógynövényeket használhatjuk: apróbojtorján, libapimpó, lándzsás útifű, körömvirág. Az igazán jól működő teakeverékek elkészítéséhez kérjük ki a fitoterapeuták véleményét!

A táplálkozásunkra is érdemes nagyobb gondot fordítanunk a gombák kiűzésének időszakában. A szervezet sav-bázis egyensúlyának kialakítása érdekében fogyasszunk lúgosító magvakat, gabonaféléket, kölest, nyers zöldségeket.
Érdemes mellőzni az állati fehérjéket, a könnyen felszívódó szénhidrátokat. Viszont a kefír, az aludttej, a joghurt a bennük lévő baktériumok jótékony hatása miatt kívánatosak lehetnek.

A lábgomba minden esetben kitartó kezelést igényel főleg, amikor az immunrendszer nincs kielégítő állapotban vagy cukorbetegség áll fenn.

A visszafertőződés elkerülése érdekében érdemes alaposan fertőtleníteni a lábbeliket. A sportcipőket fertőtlenítő mosószerrel mossuk át alaposan, a bőr cipők számára a 10%-os formalin oldat lehet a megoldás. De ezzel is vigyázzunk, és alaposan szellőztessük az így kezelt cipőket!
 

Forrás: Természetes egészség magazin
Kapcsolódó információk

Cikkek

Egészséggel 120 évig!
Gyógynövény szárítás
A fitoterápia
Egy csésze tea felfrissít
A lábfürdő-fortélyok

       

Események

SZAPPANFŐZŐ TÁBOR - BUGAC
Gyógyítás-kezelés és reinkarnációs utaztatás

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS