Hírlevél feliratkozás
Életmód

Élni vagy túlélni a "szezont"

allergia, életmód, táplálkozás, sárkányvíz, méregtelenítés, terápia

Az allergia ugyanis fizikai szinten nem más, mint az immunrendszer túlvédekezése ...

Nyakig csücsülünk az allergiaszezonban. A médiákon keresztül dőlnek ránk a szédületesebbnél szédületesebb reklámok, melyek tiszta légutakat, csodálatosan csillogó szemeket, hosszú, boldog, allergiamentes (igaz gyógyszerfüggő életet) ígérnek.

Nem mondom, ha tűzoltásról van szó, akkor ne forduljunk ezekhez a készítményekhez, azonban akadnak olyan szelídebb, természetesebb megoldások, melyek szintén javíthatják az ilyenkor fellépő kellemetlen tüneteket. Igaz, ezekhez valószínűleg hosszabb időre és több energia-befektetésre van szükség, mint hogy kivegyük a dobozból a pirulát és legurítsuk egy pohár vízzel. Nagyobb tudatosságot kíván tőlünk az öngyógyítás, és biztos, hogy nem elég elkezdenünk az utolsó pillanatban.Természetesen a legjobb, ha azokat a lelki okokat tárjuk fel és szüntetjük meg, melyek az allergiás reakciókat kiváltották belőlünk. Az allergia ugyanis fizikai szinten nem más, mint az immunrendszer túlvédekezése a környezetünkben minket körülvevő anyagokra. Hogy lelki szinten kinek, mivel kell megbirkóznia az allergiájától való megszabaduláshoz, most ne menjünk bele! Nézzük inkább, melyek azok a természetes gyógymódok, melyek alkalmazásával fizikai szinten támogathatjuk meg a lelkünk feltárására irányuló folyamatokat, hogy aztán idővel, szépen-lassan búcsút mondhassunk az orrfacsaró, könnyes és viszketős kórságnak.

Táplálkozás
Kezdjük mindjárt a táplálékainkkal! A táplálkozás mindennek az alapja. Allergiás időszakban célszerű meleg ételeket fogyasztanunk, hiszen a hideg élelem intenzíven lemeríti a gyomor energiáit.
Nem bölcs ilyenkor a savasító ételek fogyasztása (máskor sem, de ebben az időszakban különösen nem az). Kerüljük tehát a finomított liszt, fehér cukor, tejtermékek fogyasztását.


Hasznosak lehetnek a nyers zöldségek, gyümölcsök, az olajos magvak, a halak. A magnézium, szelén tartalmú élelmiszerek mind rendkívül sokat segíthetnek az orrdugulás, a köhögés elkerülésében, az orrnyálkahártyájának védelmében. Az antioxidánsokban és C vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök szennyezőanyagoktól védik a tüdőt.

A vízfogyasztás
A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása az allergiás időszakban is nagyon fontos. Ráadásul, ha nem csak az elfogyasztott víz mennyiségére figyelünk, de a minőségére is, igazán látványos eredményekre juthatunk. A sárkányvíz magas frekvenciái nagyszerű eredményeket hoznak ilyenkor, de mi magunk is készíthetünk úgynevezett programozott vizet. A gondolatok teremtő ereje csodákat tehet. Hogy miképpen végezzük a programozást? Bízzunk magunkban ösztöneire. Minél játékosabb, minél jobban képes belemerülni a programozásba, minél több érzelmi átélést képes az elfogyasztott palack felé közvetíteni, annál jobb eredményre számíthatunk.

Életmód tanácsok
Ha lehetséges, az allergiaszezon ideje alatt járjon rendszeresen szaunázni vagy válassza az infraszaunázást. A heti egy vagy több alkalommal történő izzadás során nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből, melyek mind a nyirok- és immunrendszert terhelik, egyébként.
Nagyon jót tesznek ilyenkor a különböző légkúrák. Barlangi, hegyi vagy tengeri környezetben az allergiás tünetek szinte teljesen megszűnnek.


A sóterápia szintén hasznos lehet ilyenkor. A száraz sóterápiánál szárított, ionizált sót porlasztva fújják be a levegőbe. Az aprócska sósszemek a lélegzéskor a tüdő legkisebb részeibe is eljutnak. Rátapadnak a káros mikroorganizmusokra és elpusztítják azokat.

Forrás: internet

Írta: Moldván KataKapcsolódó információk

Cikkek

A paleolit étrend és a rák
Nopal fügekaktusz a jó vérképért
A gyógyító légzés
Téli bőrápolás - tanácsok, tippek
A "belülről" szép férfi

       

Események

Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Almamag-Híd Egészségfesztivál
Csillagmag tábor
Tavaszi Expo - Pozitív gondolkodók
Spirit Napközistábor 2012. I. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS