Hírlevél feliratkozás
Életmód

Élni vagy túlélni a "szezont"

allergia, életmód, táplálkozás, sárkányvíz, méregtelenítés, terápia

Az allergia ugyanis fizikai szinten nem más, mint az immunrendszer túlvédekezése ...

Nyakig csücsülünk az allergiaszezonban. A médiákon keresztül dőlnek ránk a szédületesebbnél szédületesebb reklámok, melyek tiszta légutakat, csodálatosan csillogó szemeket, hosszú, boldog, allergiamentes (igaz gyógyszerfüggő életet) ígérnek.

Nem mondom, ha tűzoltásról van szó, akkor ne forduljunk ezekhez a készítményekhez, azonban akadnak olyan szelídebb, természetesebb megoldások, melyek szintén javíthatják az ilyenkor fellépő kellemetlen tüneteket. Igaz, ezekhez valószínűleg hosszabb időre és több energia-befektetésre van szükség, mint hogy kivegyük a dobozból a pirulát és legurítsuk egy pohár vízzel. Nagyobb tudatosságot kíván tőlünk az öngyógyítás, és biztos, hogy nem elég elkezdenünk az utolsó pillanatban.Természetesen a legjobb, ha azokat a lelki okokat tárjuk fel és szüntetjük meg, melyek az allergiás reakciókat kiváltották belőlünk. Az allergia ugyanis fizikai szinten nem más, mint az immunrendszer túlvédekezése a környezetünkben minket körülvevő anyagokra. Hogy lelki szinten kinek, mivel kell megbirkóznia az allergiájától való megszabaduláshoz, most ne menjünk bele! Nézzük inkább, melyek azok a természetes gyógymódok, melyek alkalmazásával fizikai szinten támogathatjuk meg a lelkünk feltárására irányuló folyamatokat, hogy aztán idővel, szépen-lassan búcsút mondhassunk az orrfacsaró, könnyes és viszketős kórságnak.

Táplálkozás
Kezdjük mindjárt a táplálékainkkal! A táplálkozás mindennek az alapja. Allergiás időszakban célszerű meleg ételeket fogyasztanunk, hiszen a hideg élelem intenzíven lemeríti a gyomor energiáit.
Nem bölcs ilyenkor a savasító ételek fogyasztása (máskor sem, de ebben az időszakban különösen nem az). Kerüljük tehát a finomított liszt, fehér cukor, tejtermékek fogyasztását.


Hasznosak lehetnek a nyers zöldségek, gyümölcsök, az olajos magvak, a halak. A magnézium, szelén tartalmú élelmiszerek mind rendkívül sokat segíthetnek az orrdugulás, a köhögés elkerülésében, az orrnyálkahártyájának védelmében. Az antioxidánsokban és C vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök szennyezőanyagoktól védik a tüdőt.

A vízfogyasztás
A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása az allergiás időszakban is nagyon fontos. Ráadásul, ha nem csak az elfogyasztott víz mennyiségére figyelünk, de a minőségére is, igazán látványos eredményekre juthatunk. A sárkányvíz magas frekvenciái nagyszerű eredményeket hoznak ilyenkor, de mi magunk is készíthetünk úgynevezett programozott vizet. A gondolatok teremtő ereje csodákat tehet. Hogy miképpen végezzük a programozást? Bízzunk magunkban ösztöneire. Minél játékosabb, minél jobban képes belemerülni a programozásba, minél több érzelmi átélést képes az elfogyasztott palack felé közvetíteni, annál jobb eredményre számíthatunk.

Életmód tanácsok
Ha lehetséges, az allergiaszezon ideje alatt járjon rendszeresen szaunázni vagy válassza az infraszaunázást. A heti egy vagy több alkalommal történő izzadás során nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből, melyek mind a nyirok- és immunrendszert terhelik, egyébként.
Nagyon jót tesznek ilyenkor a különböző légkúrák. Barlangi, hegyi vagy tengeri környezetben az allergiás tünetek szinte teljesen megszűnnek.


A sóterápia szintén hasznos lehet ilyenkor. A száraz sóterápiánál szárított, ionizált sót porlasztva fújják be a levegőbe. Az aprócska sósszemek a lélegzéskor a tüdő legkisebb részeibe is eljutnak. Rátapadnak a káros mikroorganizmusokra és elpusztítják azokat.

Forrás: internet

Írta: Moldván KataKapcsolódó információk

Cikkek

Gyermekeink egészsége
A szelén
6 fogyasztó nyári étel
A vonzó energetikai mezők
A tengeri só

       

Események

Egészség-péntek
Tavaszi Expo - Pozitív gondolkodók
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Családállítás Hellinger terápiás alapokon (március 11.) DEBRECEN
Hellinger féle terápia

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS