Hírlevél feliratkozás
Oktatás-iskolák

"Szerszámosláda":suliba!

agykontroll, iskola, stresszoldás, tanulás, figyelem, évkezdés, gyerek agykontroll

Az agykontroll a gyerekeknek is megtanítja, hogyan használják öngyógyító erejüket.

Szerző

Harsányiné Székely Anna
Hellinger-féle családállító

Sokan érezhetjük úgy, hogy jó lenne egy olyan „szerszámos ládát" átnyújtani a gyerekeinknek, mely hozzásegíti őket a kiegyensúlyozott, örömteli, sikeres gyermek és felnőtt évek megéléséhez.


A „szerszámos láda" azonban megtölthető, méghozzá az agykontroll eszközeivel. Az agykontroll egy tudományosan megalapozott, könnyen megtanulható önfejlesztő módszer, mely lehetővé teszi agyunk képességeinek hatékonyabb kihasználását. A módszer fontos eszköze a relaxáció, avagy lazítás, ami egyúttal a megbetegítő stresszt is levezeti, erősítve ezáltal a szervezet immunrendszerét.

A pozitív gondolkodás, vagyis a megoldásközpontú hozzáállás a problémákhoz, szintén elősegíti a gyerek számára, hogy a nehéz helyzeteket ne problémaként, hanem megoldásra váró feladatként értékelje. Számos mentális technika létezik, melyek gyakorlása lehetővé teszi a nyugodt alvást, elalvást, a pihent ébredést, a fej-, és has fájdalmak és vérzések csillapítását, az önbizalom és a memória fejlesztését, a rossz szokásoktól való, akaraterő alkalmazása nélküli megválást, a tanulás könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb módját.

Az agykontroll a gyerekeknek is megtanítja, hogyan mozgósíthatják szervezetük hatalmas öngyógyító erejét, hogy betegség esetén azt az orvosi kezeléshez adva, minél rövidebb idő alatt visszanyerjék egészségüket. Az agykontroll-technikák olyan eszközöket adnak tehát a gyerekek kezébe, mellyel saját maguk vállnak képessé az őket érő negatív hatások kivédésére vagy orvoslására. A gyerekek így megtanulnak magukonsegíteni, hiszen a felnőtt, a szülő, nem állhat mindig a gyermek mögött, hogy segítsen.

Ez a hatékony módszer - nemtől-, világnézettől-, végzettségtől-, s életkortól függetlenül - bárki számára egyszerűen elsajátítható. Hazánkban az agykontroll tanfolyamot végzettek száma már meghaladja a kétszázezret. Magyarországon a hat évet betöltött gyerekeknek 1992 óta van lehetősége az agykontroll elsajátítására.

Írta: Harsányiné Székely AnnaKapcsolódó információk

Cikkek

Erőszak az iskolában!
Ha hiperaktív a gyerek
Autogén Tréning
Napi másfél óra magunkra?
Hogyan tanulnak a babák?

       

Események

Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Spirit Napközistábor 2012. I. turnus
Agykontroll klub
Gyerekagykontroll tanfolyam
Csung Jüan Csikung I.- Nyíregyháza

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS