Hírlevél feliratkozás
Oktatás-iskolák

"Szerszámosláda":suliba!

agykontroll, iskola, stresszoldás, tanulás, figyelem, évkezdés, gyerek agykontroll

Az agykontroll a gyerekeknek is megtanítja, hogyan használják öngyógyító erejüket.

Szerző

Harsányiné Székely Anna
Hellinger-féle családállító

Sokan érezhetjük úgy, hogy jó lenne egy olyan „szerszámos ládát" átnyújtani a gyerekeinknek, mely hozzásegíti őket a kiegyensúlyozott, örömteli, sikeres gyermek és felnőtt évek megéléséhez.


A „szerszámos láda" azonban megtölthető, méghozzá az agykontroll eszközeivel. Az agykontroll egy tudományosan megalapozott, könnyen megtanulható önfejlesztő módszer, mely lehetővé teszi agyunk képességeinek hatékonyabb kihasználását. A módszer fontos eszköze a relaxáció, avagy lazítás, ami egyúttal a megbetegítő stresszt is levezeti, erősítve ezáltal a szervezet immunrendszerét.

A pozitív gondolkodás, vagyis a megoldásközpontú hozzáállás a problémákhoz, szintén elősegíti a gyerek számára, hogy a nehéz helyzeteket ne problémaként, hanem megoldásra váró feladatként értékelje. Számos mentális technika létezik, melyek gyakorlása lehetővé teszi a nyugodt alvást, elalvást, a pihent ébredést, a fej-, és has fájdalmak és vérzések csillapítását, az önbizalom és a memória fejlesztését, a rossz szokásoktól való, akaraterő alkalmazása nélküli megválást, a tanulás könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb módját.

Az agykontroll a gyerekeknek is megtanítja, hogyan mozgósíthatják szervezetük hatalmas öngyógyító erejét, hogy betegség esetén azt az orvosi kezeléshez adva, minél rövidebb idő alatt visszanyerjék egészségüket. Az agykontroll-technikák olyan eszközöket adnak tehát a gyerekek kezébe, mellyel saját maguk vállnak képessé az őket érő negatív hatások kivédésére vagy orvoslására. A gyerekek így megtanulnak magukonsegíteni, hiszen a felnőtt, a szülő, nem állhat mindig a gyermek mögött, hogy segítsen.

Ez a hatékony módszer - nemtől-, világnézettől-, végzettségtől-, s életkortól függetlenül - bárki számára egyszerűen elsajátítható. Hazánkban az agykontroll tanfolyamot végzettek száma már meghaladja a kétszázezret. Magyarországon a hat évet betöltött gyerekeknek 1992 óta van lehetősége az agykontroll elsajátítására.

Írta: Harsányiné Székely AnnaKapcsolódó információk

Cikkek

Lélekmasszázs - gyógyító érintés
Mi az a babajelbeszéd?
Enervált gyerekek
Sikerre születtünk!
Fejfájás formák

       

Események

Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Önismereti pszichodráma csoport indul Debrecenben
Gyerekagykontroll tanfolyam
Agykontroll klub
Stresszkezelés I. Mentális Műhely

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS