Hírlevél feliratkozás
Egészség

A gyógyító légzés

légzés, transzperszonális légzés, relaxáció, terápia, levegő, légzésterápia

Bizonyos elemek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy életben maradjunk.

Bizonyos elemek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy életben maradjunk. Élelem nélkül akár negyven napig is kibírhatjuk, állítják néhányan. Víz nélkül csupán néhány napig vagyunk képesek meglenni. A levegő, ellenben csupán néhány percig nélkülözhető az ember számára.

A légzésnek azonban nem csupán a fizikai test működésének fenntartásában van jelentősége, hanem a megromlott egészségi állapotok visszafordításában és a tudatos illetve tudattalan lelki folyamatok összekapcsolásában. A légzés képes aktivizálni az energiát az emberi testben, vagyis gyógyhatása van a fizikai testünkre, a lelkünkre, és a közérzetünkre, a frusztrált, depressziós állapotot kellemes, jó hangulattá változtathatjuk. Bizonyos légzéstechnikák alkalmazásával képesek lehetünk csökkenteni, vagy teljesen megszüntetni a fájdalmakat. Az elnyomott érzéseink felszínre hozásával örömet, kreatív aktivitást tudunk produkálni.

Egy kis légzésterápia-történelem

A légzés érdekes oldalát először nyugat Európában, a II. világháború előtt Németországban Berlinben, és Ausztriában kutatták. Az első légzésiskolát Berlinben alapították 1910-ben ének és zenetanárok számára. A tréningek során alkalmaztak táncmozdulatokat, asszociációs technikákat, Jungi analizációs technikát annak érdekében, hogy ki tudják fejezni a bennük lévő Énjüket. Fontos megemlíteni Wilhelm Reich nevét, aki Freud tanítványa volt, Németországban és Ausztriában dolgozott a II. világháború előtt légzésterapeutaként. A feszült izmokba és szervekbe zárt pszichológiai blokk energiájával dolgozott. Másik híres légzéskutató Berlinben Johannes Schultz, az Autogen Trening kifejlesztője. Ma ez a módszer az egész világon ismert. A mentális és fizikai relaxációt alkalmazza. Az 1960-as években új filozófiai gondolkodás alakult ki. A fizikai test orientáción alapuló pszichoterápiás módszer. Stanislav Grof Prágából Amerikába disszidált, megalapította saját Légzésintézetét Kaliforniában. Ő lett az egyik alapítója a transzperszonális pszichológiának. Ebben az időben kifejlesztette a holotrop légzés gyakorlatot, ahol zenével kombinálva, folyamatos légzés segítségével a saját belső gyógyító energia aktivizálódik. Ezzel a módszerrel az elnyomott szexuális problémákat és más elnyomott érzéseket oldották meg.

A hetvenes években, Kaliforniában alakult a Rebirthing Testgyakorlat vagy Újjászületés. Ezt Orr Leonard fejlesztette ki. Ez a gyakorlat folyamatos légzéssel fókuszál mély relaxációra, így kitisztítja a születéskori emlékeket. A nyolcvanas években Leonard Jim kifejlesztette azt a légzéstechnikát, amit Integratív Rebirthing vagy Vivation technikának neveznek. Ezek az új amerikai légzéstechnológiák terjeszkedni kezdtek Nyugat-európában, majd a kilencvenes években Kelet-európában. 2000 után több muzulmán országban is tovább terjedt. A légzéstechnika igazi gyökerei Európából indultak, ezért itt tudták azt továbbfejleszteni.

Sok rendszer alakult, ami nem csak gyógyítással foglalkozik, hanem párkapcsolati rendszerrel. Így generációs problémák kutatásán keresztül próbálják javítani azokat.

A transzállapot a hétköznapokban is segít

Légzés segítségével az emberek a transzállapotoknak különböző szintjeit képesek megtapasztalni. Így a múltban alakult különböző traumák és energiablokkok, vagy generációs problémák kideríthetők és megoldhatók.

Nagyon fontos, hogy a transzállapotok segítségével nem csak a régi problémák oldhatóak fel, de felépíthető egy boldog, megnyugtató, sikeres biztonságos jövőkép is, melyben a tevékenység sikeressége és a pénzzel kapcsolatos negatív hitrendszerek is feloldhatók. Transzállapotban kapcsolatba tudunk lépni a saját testünkkel, így választ kaphatunk azokra a kérdésekre, mely napok a legjobbak a böjtre, vagy mely táplálék a legmegfelelőbb számunkra. Melyik partner a legjobb nekünk, mikor tudjuk kialakítani a legmegfelelőbb kapcsolatot, mikor kell fogannia, születnie a gyermeküknek. Melyik tevékenységgel vagyunk a leghatékonyabbak, melyik nap a szerencsésebb a tevékenységünk elvégzéséhez.

A légzés mint egy magasabb tudatosság elérésének eszköze

A légzés segítségével saját spirituális fejlődésünkkel alkalmazkodni tudunk a mindennapi életünkhöz. A légzéssel tapasztalt spirituális technológiával meg tudjuk javítani és fenn tudjuk tartani a jó fizikai állapotunkat, rendbe tudjuk hozni a családi viszonyainkat, képesek lehetünk megelőzni és megoldania a párkapcsolati kríziseinket, fejleszteni tudjuk a szexualitásunkat. A légzés során szerzett, testen kívüli tapasztalataink, nem csak a kíváncsiságunkat elégíti ki, hanem magasabb eredmények elérésében segítenek a tanulásban, fejlődik a memóriánk. A megfelelő légzéstechnika elsajátítása a spirituális élmények megtapasztalása révén áll szoros összefüggésben a mindennapi élettel.
Minden embernek vannak különleges, a mély tudatalattiban rejtőzködő képességei. Egyéni érzékenység a különböző információs csatornákhoz. A tiszta látás képessége, gyógyító vagy üzleti képességei.

A spirituális fejlődés során ezeket a természetfeletti képességeket tudjuk biztonságosan kibontani. És mikor az ember készen áll a feladatra, a feladat maga talál rá az emberre.

Amikor képességeink felébrednek, az ember ébred fel, mint egy különleges személyiség. Transzperszonális tapasztalatok, amik felépülnek egy spirituális rendszerben, biztonságosan segítenek a fejlődésben.

Írta: dr. Komin Valdimír - Bernáth Krisztina - Transzperszonális LégzésintézetKapcsolódó információk

Cikkek

Autogén Tréning
Új Év–új Lehetőségek!(?)
A női betegséglista „sztárjai”
A "belülről" szép férfi
Lélekmasszázs - gyógyító érintés

       

Események

Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Spirit Napközistábor 2012. I. turnus
Egészség-péntek
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus
Spirit Napközistábor 2012. III. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS