Hírlevél feliratkozás
Egészség

A gyógyítás filozófiája - I. rész

gyógyítás, filozófia, kínai asztrológia, Modern Magyar Medicina

Az orvosok fejedelme ősidők óta, örök időkig Paracelsus! Ői tökéletesen meghatározta...

Az orvosok fejedelme ősidők óta, örök időkig Paracelsus!
Ő volt, aki tökéletesen meghatározta az alapismérveit a gyógyító embernek. Az orvoslás négy fő tartópillérét határozta meg, a tudományokat, melyeket minden orvosnak birtokolnia kell, aki betegeket akar gyógyítani.

1.) Filozófia, amely meghatározza a gyógyítás szellemiségét.

2.) Az asztrológia és az asztronómia, a tudományok királynői.
A beteg horoszkópjának az ismerete nélkül ugyanis, hogy kezdhet hozzá az orvos - gyógyító a gyógyításhoz, ha nem ismeri annak várható sorsát?

3.) Az alkímia ismerete nélkül pedig a gyógyítás többnyire csak próbálkozás.

4.) A Gyógyító emberi erényei, amik meghatározzák a gyógyítás hatékonyságát. Az a megfoghatatlan kapcsolat, aminek létre kell jönnie Orvos és betege között, nem nyugodhat üzleti alapokon. Mindenképpen a segítés szándékának kell a fő motivációs tényezőnek lenni.

A gyógyítás filozófiája...

Az első tartóoszlop a legérzékenyebb pont Paracelsus rendszerében. Ez az, amit minden korban a gyógyító orvosnak újra kell fogalmazni. Paracelsusnak ugyanis nem elsősorban gyógyító módszerei voltak, - mellesleg azok is páratlanok, mind a mai napig, - hanem totális rendszerben gondolkodott. Ő meghatározta a világot, amiben kora embere élt, és ennek megfelelően alakította ki gyógyító rendszerét. E nélkül ugyanis csak gyógyítási módszerek és technikák vannak, amiben az orvos csak egy szakmunkás, a beteg pedig személytelen tárgya a különféle technikáknak. Így nem is lehet hatékony gyógyításról beszélni.

Minden kor tradicionális gyógyító rendszerének létezik sajátos önmeghatározó filozófiája. A mai korban a Taoista és Buddhista rendszereknek, a Hagyományos Kínai és Tibeti Gyógymódnak, valamint az indiai Ayurvédikus Gyógymódnak és az európai Antropozófiai Orvosi Rendszernek létezik önmeghatározó filozófiai rendszere. Mindezen filozófiák a saját korukban korszakalkotó szellemiségek voltak, amelyek a mai napig nem veszítették el az alapjaikat, különben már régen a feledés homályába vesztek volna. Mégis a mai modern időkben újra kell gondolni a gyógyítás filozófiai alapjait, mivel a kor alapjaiban változott meg.

A mögöttünk hagyott kétezer év, mint világkorszak túlhaladottá vált, egyszerűen azért, mert maga a Föld, de az egész Univerzumunk is megváltozott. Ma már a legtöbb ember érzi is ezt a változást, ha nem is tudja tudományos igénnyel meghatározni azt.

A Föld mára teljesen megváltozott energetikailag, és ez a változás még koránt sem ért véget. Hátra van még a nagy fordulat, a Föld mágneses pólusainak a felcserélődése. Már az eddigi változások sem, de különösen a pólusváltás folyamata sem hagyja érintetlenül az emberi fejlődést. Nem ismert egyetlen gyógyító rendszer sem, - a Modern Magyar Medicinán kívül, - amelyik figyelembe venné ezeket a földtörténeti változásokat.

Szakértő: T-uránia SárkányvízKapcsolódó információk

Cikkek

A gyógyítás filozófiája - II. rész
Almamag-Híd az egészséghez
A meditáció gyógyító ereje
Gondolatok a holográfiáról
Kapcsolat teremtő gyógyítás

       

Események

Bakos Attila őstörténeti előadás
Gyógyító szeretet és érintésterápia
Gyógyítás-kezelés és reinkarnációs utaztatás
Öngyógyító klub

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS