Hírlevél feliratkozás
Egészség

Pozitív érzés: egészség

pozitív gondolkodás, egészségmegőrzés, immunrendszer

Közvetlen kapcsolatban van az érzelem az agytevékenység és a test működése között.

Szerző

Konziliné Rácz Erika
gyógymasszőr

Minden ember folyamatos változásokon megy keresztül élete során. Egyre többen jönnek rá, hogy fizikai testüknél sokkal többek. Megtapasztalják, felfedezik a fizikai lét minden formáját. Mentális, érzelmi, lelki, spirituális és kozmikus énüket kezdik kutatni.

A személyes jóllétre a tapasztalás különböző szintjei között az érzelmeknek van a legnagyobb befolyása. Az érzelmek azok, amik minden embert egyedivé tesznek. Közvetlen kapcsolatban van az érzelem az agytevékenység és a test működése között. A kitűnő egészség a személyes erő jele.


A boldogság, a lelki nyugalom a legfontosabb részei érzelmi szinten a kiváló szellemi és fizikai állapot eléréséhez és fenntartásához. Az érzelmi harmónia jelez az agynak, hogy küldjön pozitív üzeneteket a test többi részének, ezáltal erősíti immunrendszerünket. Egyfajta biológiai számítógépként válaszol testünk az élethelyzetekre adott érzelmi válaszokra.
Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy gondolataink, érzelmeink hatásairól testünk folyamatosan küldi a visszajelzéseket. Az elhatározás, hogy életünknek van értelme, és a felismerés, hogy minden okkal történik, a személyes erőnk gyarapodását segíti elő.

A jól megerősített immunrendszer kulcsa az egészség! Az erős immunrendszer kulcsa pedig a boldogság! Vállalnunk kell a felelősséget a gyógyulásunkért, egyészségünkért, mert mi vagyunk megbízva testünk, életünk felügyeletével! A gyógyulás igazi titka, ha megtanuljuk, hogyan adhatjuk szeretetünket és fogadhatjuk el másoktól.

Kiváló egészséget eredményez, ha testünket szeretjük és őszintén elismerjük. Ezek az érzések pozitív üzeneteket tartalmaznak.


Ezzel ellentétben, ha mérgelődünk, haragszunk, félünk, dühöngünk, irigykedünk, féltékenykedünk, negatív üzeneteket táplálunk magunkban, így diszharmónia keletkezik testünkben, mely kihat életünkre. Saját magunk számára a legnagyobb kárt okozó negatív érzelmek a harag, a düh és az aggodalom, mert ezek hamar elzárják az életenergia áramlását testünkben. Fontos, ha ilyen érzelmeket tapasztalunk, azonnal ismerjük fel és emlékeztessük magunkat arra, hogy senki másnak csak saját énünknek ártunk ezekkel! Tegyük fel a kérdést: - Megéri?

Ha eldöntöttük, hogy tudatosan figyelünk érzéseinkre és megtanuljuk megfelelően kezelni őket, rájövünk, hogy saját életünk urai vagyunk.

A tolerancia, szeretet, bizalom, megértés, tisztelet, osztozás, kedvesség, becsületesség, őszinteség, hála, megbocsátás érzései nemcsak egészséges jellemet, testet és életet eredményeznek, hanem lelki békét is teremtenek!

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Gyógyulni akár fél lábon is lehet
AFT-terápia - a vonzó energetikai mezők
Vonzzuk be a jót!
A legtermészetesebb méregtelenítés II.
Az influenza megelőzése

       

Események

Tavaszi Expo - Pozitív gondolkodók

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS