Hírlevél feliratkozás
Egészség

Mit mutat meg testünk?

energetika, Kína, lelkiállapot, szervezet, GNM

Kínában már 5000 évvel ezelőtt is alkalmazták az akupunktúrát.

Mai világunkban egyre elfogadottabb tény, hogy minden energia. Nem csak testünkben áramlik az energia, hanem az emberi testet körbeveszi egyfajta energia mező, ami teljesen egyedi, mint amilyen maga az egyén. Ezt az energia mezőt nevezik aurának.
 
A kínaiak már 5000 évvel ezelőtt alkalmazták az akupunktúrát, mely az energiapályákra (meridiánokra) gyakorolt hatása révén mozgósította vagy szabályozta, harmonizálta a szervezet regenerációs képességét. Ugyanis, ha valahol az energiapályákon akadály lép fel, az adott helyen feltorlódik az energia, mögötte pedig hiány alakul ki.

Egy példával szemléltetve a folyamatot: ha locsolás közben rááll a gyerek a tömlőre, adott helyen kisebb lesz a keresztmetszet és ezzel csökken a nyomás. Viszont minél nagyobb súlyú a terhelő személy, annál kisebb nyomás lesz a locsoláshoz és végül már nem jön egy csepp víz sem a csőből. Az elakadás tartós fennállása esetén az akadály előtt csövünk ki is szakadhat a feltorlódott többlet víznek köszönhetően.

Az emberi szervezetben is ezek a folyamatok játszódnak le finomenergia szinten. Ez a folyamat természetesen egy átlagos szemlélő előtt nem látható.

Mivel minden energia, az érzelmek sem kivételek ebből a szempontból. Megkülönböztetünk alacsony és magas rezgésű érzelmeket. Az alacsony rezgésű érzelem összehúz, beszűkít. Milyen érzelmek váltanak ki ilyen hatást? A félelem, és ami ebből adódik pl: tehetetlenség, bűntudat, irigység, harag, düh, gyűlölet stb.

Míg a magas rezgésű érzelmek kitágítanak. Ilyenek a szeretet, szabadság, öröm, remény, hit, tudás, magabiztosság.
Gondoljunk csak arra, mikor valami rossz hír hallatán, ami valamilyen „megemészthetetlennek" érzett dologról szól, a félelem, a harag vagy a düh összehúzza a gyomrot. Nézzük meg, mi történik ilyenkor! A lélekben megjelenő érzés, mint energia elindul, és abban a pillanatban a fizikai testben is érezhető változás történik az érzetnek megfelelő helyen és intenzitással. Ennek a jelenségnek az agyban is bizonyítható nyoma van, mely agyi CT képpel minden esetben kimutatható.

Dr. Reinhold Voll-nak köszönhetően, aki kifejlesztette az elektro-akupunktúrás mérést a meridiánok állapota mérhetővé vált. A mérés során képet kapunk az energiarendszerben fellelhető blokkok, akadályok hollétéről, szervi elhelyezkedéséről. Amennyiben tudjuk, milyen szervnél vannak elakadások, pontosan behatárolható az érzés, érzelem, ami kiváltotta az egyensúly felborulását, mégpedig Dr. Hamernek köszönhetően, aki a Germán Új Medicinát megalkotva egy térképet adott az emberiség kezébe. Ez a térkép érthetővé teszi az emberi testben és a lélekben lejátszódó folyamatok közötti kapcsolatot. A módszer alkalmazásával ma már lehetővé vált az ok kezelése a tünetek kezelése helyett.

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Miért bántjátok szegény Candidát?
Pulzusvizsgálat a kínai orvoslásban
MediBall - Tudnivalók a MediBallról
Depresszió és shiatsu
Az ősi Kína eljárásai

       

Események

Spirit Revolution
Dr. Voll féle állapotfelmérés
Dr. Voll féle állapotfelmérés Ibrány-Nagyhalász

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS