Hírlevél feliratkozás
Egészség

Az antioxidáns hadsereg

zöldség, antioxidánsok, méregtelenítés, gyümölcs

Napjainkban egyre többet hallunk az antioxidánsokról, mégis úgy látjuk, hogy...

Napjainkban egyre többet hallunk az antioxidánsokról, mégis úgy látjuk, hogy az emberek nincsenek tisztában azzal mekkora a jelentőségük, mi a szerepük a szervezetben.
Azt tudjuk, hogy a vitaminok megvédenek a betegségektől - erősítik az immunrendszert. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az antioxidánsok az immunrendszerünk védettségének mértékegységei. Minél több antioxidáns van a szervezetünkben, annál erősebb, ellenállóbb az immunrendszerünk.    

Tudósok megállapítása : "az antioxidánsok mennyisége a szervezetünkben egyenesen arányos azzal, hogy hány évig fogunk élni"

Az antioxidánsok folyamatos harcban állnak a sejtjeinket károsító szabadgyökökkel. A szabadgyökök minimum 18 krónikus megbetegedés kialakulásáért felelősek. Pl.:diabetes, szív- és érrendszeri megbetegedések - magas vérnyomás, érelmeszesedés,infarktus -, Alzheimer kór, daganatos megbetegedések.  Ezeket a káros szabadgyököket egyetlen módon tudjuk kivédeni: ha van elegendő antioxidáns a szervezetünkben. Ugyanis az antioxidánsok képesek semlegesíteni a szervezeten belül ezeket az agresszív molekulákat.    


A gond az, hogy zöldség-gyümölcs fogyasztással már nem tudunk elegendő mikrotápanyagot bevinni a szervezetbe. 1985-96 között átlagban 52 %-kal csökkent a zöldségek-gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma. Ezért javasolják az orvosok hogy:" ..minden ember naponta fogyasszon táplálék kiegészítőt." 


Csakhogy nem mindegy milyet! A szintetikus vitaminok nem tudnak megfelelően felszívódni és beépülni a szövetekbe. A természetes alapanyagokból  álló készítmények viszont beépülne, így védelmet nyújtanak sejtszinten.


Írta: Tóth Istvánné

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Mit esznek az angolok?
Illatterápia és szauna
Alma, fenséges királynőnk!
Majszold magad egészségesre!
A méregtelenítés szabályai

       

Események

Egészség-péntek

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS