Hírlevél feliratkozás
Egészség

Az élet ötödik eleme II.

elemek, mágneses mező, Föld, nap, ötödik elem, magneter

A pulzáló elektromágneses mezőt használó terápiás készülékek hatékonysága lényegesen jobb...

Az iránytű megmutatja számunkra az északi irányt, de gondolkodtunk-e már azon, hogy ezt hogyan és miért teszi? A legtöbb ember válasza: valamiféle mágneses mezővel.

Minden mágnes létrehoz egy láthatatlan teret maga körül, és ha ebbe a térbe fémből készült tárgyat teszünk, azt vonzza vagy taszítja. A tudósok ezt a teret nevezik mágneses mezőnek.
 
Az előző részben rámutatunk, hogy a Föld biztosítja számunkra, tökéletes paraméterekkel ezt a bizonyos ötödik elemet az egészségünkhöz, vitalitásunkhoz szükséges mágneses mezővel.

Hogyan teszi ezt? Ahhoz meg kell vizsgálnunk a Föld mágneses mezejének négy aspektusát.
Az első az intenzitása, a mágneses mező erőssége.

Jelenleg a Föld mágneses mezejének erőssége (30-60 mikrotesla vagy 0,3-0,6 gauss), erősebb a pólusok felé és gyengül az egyenlítő közelében. A tudósok által elfogadott elméletet, a Föld mágneses mezejének kialakulásáról a dinamó elmélet írja le, miszerint a Föld forgásából adódó mozgási indukciót hasznosítja feszültség létesítésére.
 
Az erős, Nap által keltett mágneses térben mozgatott (forgó Föld) villamos vezetőben feszültség jön létre. A keletkező feszültség nagyságát állandó mágneses térerősségnél és távolságnál a mozgás (forgás) sebessége határozza meg. Az elektromos áram és az általa gerjesztett mágneses mező kapcsolatát Amper törvénye kimondja, hogy a mágneses térerősség tetszőleges zárt görbe menti integrálja, egyenlő a görbe által határolt felületen átfolyó áramok előjeles összegével.

Ez egy nagyon fontos oka annak, hogy a pulzáló elektromágneses mezőt használó terápiás készülékek hatékonysága lényegesen jobb a statikus (permanens) mágneses párnák, takarók és lepedőkénél.

Nem véletlen, hogy az összes pulzáló mágnesterápiás készülék elektromos úton előállított mágneses teret használ, és nem permanens mágneseket.

Amennyiben egyetértünk a fenti elmélettel, leszögezhetjük, (amit a mágnesterápiával foglalkozó legismertebb kutatók már megtettek) hogy a Föld mágneses intenzitásához a legjobban hasonlító, (30-60 mikrotesla) gyenge pulzáló mágneses mező a leghatékonyabb a szervezetünkre. A több, nem feltétlenül jobb, és alaposan túlterhelheti a szervezetünket.

Tehát, ha arra törekszünk, hogy a legjobbat a leghatékonyabban biztosítsuk a szervezetünknek, az egészségünk és vitalitásunk megtartása, visszaszerzése érdekében, csakis gyenge intenzitású (0-100 mikrotesla) pulzáló mágneses mezőt használó készülékkel végezzünk kezeléseket. A magas intenzitású készülékek természetellenesek, és potenciálisan veszélyesek lehetnek.

Írta: Dinnyés András Magneter terapeuta - Magház terapeuta


Kapcsolódó információk

Cikkek

India gyógymódja és a Nyugat
Arany napunk
Halak jelébe lép a Neptunusz
Globális lámpaoltás
Hétvégén is marad a kánikula

       

Események

Amit unokáinktól kölcsönkaptunk… Meddig hitelez még nekünk a Föld?

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS