Hírlevél feliratkozás
Egészség

Egészség: harc vagy béke árán?

egészség, harc, béke, betegség, immunrendszer, kapcsolatteremtő gyógyítás, energia munka

Mikor alakul ki a harc bennünk? Ha nem tudunk valamit elfogadni, ellenkezünk, ellenállunk.

Kezembe akadt egy újság, melynek címoldalán Az immunrendszer címmel olvasható írásban az alábbiakat találtam: „Szervezetünket folyamatosan érik támadások. Ahhoz, hogy testünk kellő hatékonysággal felvegye a harcot az idegen betolakodók - baktériumok, vírusok - ellen, harcra kész hadsereggel kell rendelkeznie. Ezt a védekező feladatot az immunrendszer látja el."
 
Elgondolkodtam. Mikor alakul ki a harc bennünk? Ha nem tudunk valamit elfogadni, ellenkezünk, ellenállunk. Az ellenkezés, az ellenállás azonban mindig feszültséget okoz. A feszültség pedig igen érdekes fiziológiai hatást vált ki a szervezetből.
 
Hatására az erek beszűkülnek, megemelkedik a vérnyomás, az izmok megfeszülnek, vagyis a test egy normál védekezési mechanizmust léptet életbe, felfokozott állapotba kerül, melynek „üzemmódja" szinte falja az energiáinkat. Amennyiben ez az állapot hosszú ideig fennáll, egyszerűen szervezet kimerültté válik. Energia nélkül pedig az immunrendszer sem képes hatékony működésre. A legyengült immunrendszer aztán valóban kevéssé képes ellátni feladatait.

A harc, vagyis az ellenállás, a szüntelen védekezés valami ellen, csak legyengít minket. Tehát valóban harcolnunk kell a vírusokkal, baktériumokkal szemben, vagy bármivel szemben ahhoz, hogy egészségesek maradjunk?
Mindenki válaszolja meg magának a kérdést, de az én válaszom NEM!

Na jó, érkezik az újabb kérdés; de akkor mit tehetünk?
Nekem két dolog jut eszembe, a megértés és az elfogadás. Amikor megértünk egy élethelyzetet, képessé válok arra, hogy el tudjam fogadni. Ebben az esetben már a megbetegedésig sem kell eljutnom, és a fránya vírusok támadhatnak is akár! A nyugalom, a belső béke állapotában ugyanis megszűnik a feszültség, az erek kitágulnak, a görcsös izmok ellazulnak, az addig beszűkült csatornák újra nyitottá válnak, beindul az öngyógyítás. Valójában tehát a jól működő immunrendszer alapja ezek szerint a nyugalom, az elfogadás. A BÉKE és nem a HARC!

Ennek a belső békének a megteremtéséért mindenkinek magának kell tennie. Nem a külvilággal kell harcolni, hanem önmagunkban békét teremteni, és akkor az egészség magától megteremtődik. A belső egészség aztán a külvilágban is egészséget és békét hoz. 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

"Egész-ség"
Gyógynövények a leszokás szolgálatában
Almamag-híd: Bemutatkozó egészségfesztivál
Diagnózis a kínai orvoslásban
Indigókék gondolatok lV.

       

Események

Egészség-péntek Miskolc
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Csillagmag tábor
Egészségügyi alapmodul Távoktatás
HÍD AZ EGÉSZSÉGHEZ Bemutatkozó Egészségfesztivál

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS