Hírlevél feliratkozás
Egészség

A folyékony napfény terápiája

tengeri só, sóterápia, sófürdő, bőrápolás, légzés

Az őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta.

Latinul sal = sol = nap, tehát a víz-sóoldat = folyékony napfény. Az őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta. Azonban ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága megtalálható a sókristályban. Víz hozzáadásával ezt az energiát szabadítjuk fel.
Az ember az őstengerekből származott el. Ezt az állítást számtalan tény bizonyítja.

Testünk több mint 70%-a, az emberi agy 90%-a víz. A könny és a vér 1%-os sóoldat, ami megegyezik az őstenger sókoncentrációjával, a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat. Só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására. A tengeri sók koncentrációja olyan mértékű, mely megfelel a vérplazmának. Ezért szervezetünk nagyszerűen tudja felvenni és hasznosítani azokat a tápanyagokat, melyek a tengeri sóban megtalálhatóak. Mi egy speciális sót használunk hétköznapjainkban megelőzési, illetve, ha már baj van, akkor gyógyító céllal.

Tehát, ha egy nagy kád, tengeri sót tartalmazó vízbe ülünk, akkor a bőrünkön keresztül nagyszerűen felszívódik a benne lévő ásványi anyagok sokasága. A bróm például remek izomlazító, ezért a sós fürdő a keringési problémákkal küzdők számára rendkívül hatékony megoldási mód lehet. Persze a legjobb, ha ezek a sók nem színezettek, nem finomítottak. A Holt-tengernek négy vonzereje van az egyik a sókoncenrtáció, a másik az iszap, harmadik és negyedik a levegő és a napfény.

Ezeket természetesen nem mindenki tudja megtapasztalni, de Holt-tengeri sós fürdőt bárki készíthet. A víz ne legyen túlságosan meleg, és hozzávetőleg a szív vonaláig érjen. Hagyjunk egy kis hőmérsékleti differenciát a testünknek, mert ez is élénkíti a vérkeringést. A szív- és vérnyomás problémával küzdők fokozottan figyeljenek oda az alacsonyabb hőmérsékletre. Speciális esetekben kéz- és lábfürdőt javaslunk. Ez is beindít egyfajta cirkulációt a hőmérséklet különbsége és az oldatok felszívódása révén. Természetesen ilyenkor egy lassabb folyamat játszódik le. A fürdőzésre húsz percet legalább rá kell szánni.

A fürdő szív vonaláig érő vizének hőmérséklete élénkíteni fogja a légzésünket, a kapilláris vérkeringés felgyorsul, az izmok fellazulnak, ez főnyeremény a stresszes ember számára. De emellett a bőrbetegségekre, izületi bántalmakra, izomproblémákra, légúti panaszokra is jó hatással van. A fürdést követően csak egy tiszta vizes zuhany, tusfürdő, testápoló mellőzése az ideális. Aztán törölközőbe bugyoláljuk magunkat, mert még egy 10-15 perces intenzív izzadás következik, vagyis a szervezet tovább méregteleníti magát. A Holt-tengeri sós fürdő nagyon jó az alvásproblémákkal küzdő emberek számára is.

Írta: Spirit Életmódcentrum

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Ági Egészség Stúdió
Allergiás segélykiáltás
Egészséges a só vagy sem?
A tengeri só
Légzés és légúti megbetegedések

       

Események

CSEND tábor
Buteyko légzés tanfolyam Nyíregyházán

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS