Hírlevél feliratkozás
Egészség

Súlykontroll

zöldségek, gyümölcs, egészséges táplálkozás, súlykontroll, fogyás, fogyókúra

A ballasztanyagok az emésztő rendszer számára feldolgozhatatlan anyagok.

Szerző

Oláh Henrietta
Bach virág terapeuta

HÍD-tag

wingwawe coach

A gyorsan elkészíthető műanyag ételek, a feleslegesen nagy kalória bevitelű vagy rost hiányos táplálkozás, az ülőmunka, a mozgásszegény életvitel, és az idősebb kor már önmagában is az anyagcsere lelassulásához vezet.

Ez végső soron az emésztőrendszer salakanyagokkal való telítődését eredményezheti. Ezek pedig a kelleténél több problémát okoznak.

A lelassult anyagcsere következtében az emésztési folyamat melléktermékei nem tudnak maradéktalanul távozni a szervezetből, és pangó lerakódások formájában visszamaradnak a tápcsatornában.

A szervezetben felhalmozódó salakanyag ürítését sokak számára jelent gondot. Ha Ön is ide sorolható, itt az ideje, hogy táplálékaival több ballasztanyagot fogyasszon! A ballasztanyagok az emésztő rendszer számára feldolgozhatatlan anyagok, amelyek azonban nélkülözhetetlenek az egészséges emésztési folyamathoz. Feladatuk, hogy a táplálékok feldolgozása során keletkezett feleslegessé vált anyagcseretermékeket magukhoz kössék, és ezzel segítsék ezek kiürülését a szervezetből.

Hogy mely táplálékfajták tartalmazzák a megfelelő ballasztanyagokat? A zöldségek minden fajtája főleg nyersen vagy kissé párolva. A gyümölcsöknek is kiváló ballasztanyag-tartalmuk van, de túl sok cukrot tartalmaznak, amely a testben glükózzá változik és mint zsír lerakódik, ha nem kerül azonnal felhasználásra. A legjobb: alma, ananász, sárgabarack, narancs, őszibarack, szilva, földieper, grapefruit, cseresznye, kiwi és a görögdinnye.


Kapcsolódó információk

Cikkek

90 napos diéta
A bélproblémák okai
Új év, új és egészséges élet!
Flavonoid-"téglák"
Mit esznek az angolok?

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS