Hírlevél feliratkozás
Táplálkozás

Az újra felfedezett zöldbab

zöldbab, egészséges táplálkozás, zöldségek, vitaminok, kálium, kálcium

Vannak, akiknek a zöldbab eddig is kedvenc zöldségeik közé tartoztak.

Vannak, akiknek a zöldbab eddig is kedvenc zöldségeik közé tartoztak. Az újabb kutatások ma már azt is bizonyítják, hogy mennyire bölcsen teszik, akik ragaszkodnak ehhez az általánosan ismert, és talán kevéssé becsült növényhez.


A friss zöldbab tele van A-, B- komplex vitaminokkal, kálciummal és káliummal. Vizelethajtó hatású, emiatt alkalmas a diabétesz kezelésére. A zöldbab elősegíti a protein emésztését és felszívódását. Elősegíti és serkenti továbbá a máj működését és különösen jó hatással van a vérben levő méreganyagok eltávolítására. Bármilyen méregtől sikeresen megszabadítja a szervezetet, akár alkoholról, akár pedig kábítószerről van szó, de egyéb szennyező anyagoktól is képes megtisztítani a vért.


A bab ezenkívül tartalmaz egy inzulinszerűen ható anyagot, a glukokinin)ót, amely segít csökkenteni a vércukorszintet. Kevesebb fehérjét és szénhidrátot tartalmaz - éppen ezért jelentős szerepet tölt be a cukorbetegek és a fogyókúrázók étrendjében -, de karotin-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma hasonlóan számottevő és élelmirost-tartalma sem elhanyagolható. 100 gramm zöldbab átlagosan 90 g vizet, 5 g szénhidrátot, 2 g fehérjét, 2 g élelmi rostot és 0,7 g ásványi anyagot tartalmaz, melyből 238 mg a kálium, 60 mg a kalcium, 24 mg a magnézium, 1,5 mg a nátrium és 0,4 mg a nitrogén. Nosza, kedves olvasó zöldbabfogyasztásra fel!

Írta: Oláh Henrietta
Kapcsolódó információk

Cikkek

Alakkímélő nassolnivalók
Bízzunk inkább az egerekben!
Izomláz és izomfájdalom ellen!
A szója trónfosztása
Hajdina fasírt barnarizzsel

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS