Hírlevél feliratkozás
Egészség

Tisztítókúra, böjt...

léböjt, tisztítókúra, méregtelenítés

Méregtelenítés, böjt, tisztítókúra; a kifejezések naponta többször bombáznak minket...

Méregtelenítés, böjt, tisztítókúra; a kifejezések naponta többször bombáznak minket, ha egészséggel, táplálkozással, helyes életmóddal kapcsolatos információk között bolyongunk. De miért is van szervezetünk tisztításának ilyen óriási jelentősége?

Miért van arra szükség, hogy ilyen hangsúlyt fektessünk ezekre e kérdésekre? Mert az elszennyeződés mára minden szinten elérte a lehetséges maximumot.


Esszük a vegyszerekkel készített ételeket. A zöldségek, gyümölcsök sem mentesek a növényvédőktől, műtrágyáktól. A biotermesztésről egyre többet hallani, megjelentek a piacokon, a multik polcain is, azonban a választék és az ár sem éppen fogyasztóbarát. Pedig nagyon jó lenne csak ilyen táplálékot enni, mint régen nagymamánál.


A vegyszerekkel nemcsak belülről, hanem kívülről is találkozunk. Nézzünk végig a pipere holmik polcain, mi mindent kenünk magunkra! Mennyi vegyszert használunk, porlasztunk a közvetlen környezetünkben tisztítás céljából?
Az épített környezetünk is ontja a vegyszereket. A műanyagok, ragasztók, festékek, mind megannyi terhelés.
Ha ezeket nem tudjuk kiiktatni az életünkből, muszály a bevitt méreganyagokat legalább időközönként kipucolni a szervezetünkből.


A tisztító kúra szinte az egyetlen fegyverünk, melyet a minket ért szennyező, káros anyagokkal szemben bevethetünk.
Indulásnak legjobb, ha a vastagbelünkkel kezdjük. Ez a méregtelenítés alapja.


A tápcsatornánk kezdeti szakaszát rendszeresen tisztítjuk. S valljuk be, rá is fér a szájüregünkre a rendszeres fogmosás, a lepedék eltávolítása a nyelvről. De a tápcsatorna utolsó szakaszával nem sokat törődünk, pedig alapvetően meghatározza közérzetünket. Szorulásos embereknél pang, erjed, rothad a széklet napokig.Toxicus anyagok szívódnak fel, fokozva a szervezet terhelését, és vezetnek enyhébb vagy súlyosabb betegségekhez. Krónikus bőrbetegségek, (psoriasis,ekzema), allergiák, Candida gomba túlszaporodás, krónikus bélgyulladással járó állapotok hátterében állhat a bélfal elsalakosodása.


A méregtelenítésnek számtalan módja van. Ezek közül az egyik mechanikus beavatkozás a COLON-HYDROTHERÁPIA.
A COLON-HYDROTHERÁPIA során a vastagbél falát lemossuk, az elmaradt széklet rögöket, amiből jelentős mennyiséget cipelhetünk, kimossuk. A széklet alapos kiürítése után kerül sor a bél tisztítására. A kezelést - orvossal történő - kórelőzmény felvétele és a panaszok megbeszélése, a végbél vizsgálata előzi meg. Egy egyszerhasználatos, steril műanyag csövet vezetünk a végbélbe oldalfekvő helyzetben, ehhez csatlakozik a beöntő folyadék csöve, és ezen távozik a mosó folyadék zárt rendszerben a készülékbe. Egy megvilágított átlátszó csövön keresztül láthatóvá válnak a széklet rögök, candida telepek, ill.a bélsár.


A kezelés hideg, meleg víz váltakozó adásával történik. A meleg víz hatására ellazul a bélfal, a has masszírozásával segítjük a salakanyagok leoldását, majd a hideg víz hatására összehúzódó bél kiüríti a mosófolyadékot. A kezelés során a paciens jelzi, ha feszítést érez, így maximálisan lehet alkalmazkodni az egyéni tűrőképességhez. A negyven perces kezelés után higiénikus körülmények között a páciens megtisztálkodhat, és megtisztulva, kellemes érzéssel távozhat.


A therápia 4-10 alaklommal ismételhető, hetente egyszer, és igény szerint a tavaszi, őszi méregtelenítésbe beiktatható.
A KOMPLEX DETOXIKÁCIÓ további része a méregtelenítés biorezonancia, homeopathia, léböjt segítségével. A CANDIDA gomba túlszaporodásának visszaszorításához a diéta mellett, gyógyszer segítségére is szükség lehet.
A SAV-BASIS egyensúly helyre állítása diétával és táplálékkiegészítőkkel történik.


Mivel mi emberek a növényekhez hasonlóan nem tudunk új szerveket - leveleket, virágokat - növeszteni, a meglévőkkel kell jól gazdálkodnunk, hogy minél tovább jól működjenek. Ha nap, mint nap rontunk is az állapotunkon időnként tegyünk azért, hogy lassítsuk, visszafordítsuk a romboló folyamatokat!

Írta: dr. Szőke Katalin
Kapcsolódó információk

Cikkek

Böjttel a testi-lelki egészségért
Ananász sé cordyceps
Búzafűlé az örök ifjúságért
A méregtelenítés szabályai
Az antioxidáns hadsereg

       

Események

Egészség-péntek

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS