Hírlevél feliratkozás
Egészség

Gyógymasszázsok

gyógyhatású készítmények, gyógymasszázs, gerinc, izom, szegment, csont, masszázs

A masszázs a legrégebbi gyógymódok egyike, több ezer éves kultúrák maradandó vívmánya.

Mégis, kellő háttérismeret hiányában csak kevesen tudják kiválasztani a többtucatnyi masszázstípus közül a számukra legideálisabbat.

Csonthártyamasszázs

Gyógymasszázs. Nem tartozik a legkellemesebb kezelések közé, a masszírozást testünk olyan területén végzik, amelyet nem borít nagyobb izomtömeg. A kezelés során a kéz három ujjának begyével gyakorolnak nyomást a csonthártyára. Hatására jobban működik a csontok regenerációs készsége, és intenzívebb lesz a csontok anyagcseréje is.

Gyógymasszázs

Általában más gyógyító eljárással együtt használják, de önálló kezelésként is alkalmazható. Több elemből tevődik össze: svédmasszázs, kötőszöveti masszázs, szegmentmasszázs, csonthártyamasszázs. A gyógymasszázs jótékony hatása szinte a test egész területére kiterjed. Fokozza a hajszálerek működését, javítja a vér- és nyirokkeringést. Növeli a mozgékonyságot, lazítja a feszült izmokat, a fájdalmas testtájékokat.

Kötőszöveti masszázs

Gyógymasszázs. Célja a kötőszövet állagának javítása. A kötőszövet feladata meglehetősen sokrétű: részt vesz a szervek táplálásában, védelmet nyújt a különféle mechanikai és fizikai ártalmakkal szemben. A kezelés során a bőrt 3-4 ujjal az alatta lévő kötőszövettel együtt eltolják, majd elhúzzák, ami vérbőséget idéz elő, ezáltal javítja a kötőszövet tápanyagellátását. Hatására a kötőszövetekben tapasztalható feszültségek oldódnak, a tünetek enyhülnek vagy teljesen megszűnnek.

Szegmentmasszázs

Gyógymasszázs. A masszázs alapja az a tudományos megfigyelés, hogy bizonyos megbetegedések esetén meghatározott bőrfelületek érintés-nyomás hatására fokozott érzékenységet mutatnak. Egyes szervek megbetegedésekor az azonos szegmentumhoz tartozó bőrön, izmon, ízületen stb. is bizonyos elváltozások, fájdalmak keletkeznek. A szegmentmasszázs során ezekre a szegmentekre (szelvényezett elrendezés) gyakorolnak nyomást, így a betegséget fenntartó reflexkör megszakad. Hatásos szív- és keringési megbetegedéseknél, vesepanaszok, gyomor-bél, krónikus máj- és epebántalmak jelentkezésénél.

Akupresszúrás masszázs

Az akupresszúrás technika során a test meghatározott pontjait ujjbeggyel nyomkodják. Így a fájdalommal küzdő testrészekbe (élet)energia áramlik, és a panaszok enyhülnek. Az akupresszúrás masszázs főleg a bőr alatt futó meridiánokra hat. A kezelés során nagyjából ugyanazokat a pontokat ingerlik, mint az akupunktúránál, csak a tűszúrást az ujjbeggyel vagy valamilyen gömbölyű, üvegből, fából készült masszírozóeszközzel helyettesítik. Ez a fajta masszázs nagyon hatásos különböző mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak enyhítésére, reumás panaszok, porckorongsérvi fájdalmak csökkentésére, fejfájás kezelésére.

Forrás: Természetes egészség magazin

Szakértő: Takács LászlóKapcsolódó információk

Cikkek

Progresszív relaxáció
Dicsőség neked, ó pilates!
Mozogj - hogy élj!
A lustaság fél egészség?
Lelki békénk egy kőben rejlik

       

Események

Ingyenes gerinc-suli
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Egészség-péntek
Shiatsu Masszázs tanfolyam
Esőcsepp masszázs bemutató

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS